Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já byla ze starší v nemocnici na operaci čtyři dny mněla jsem být jen přes noc a nastala komplikace. Mlatší byla s mojí mámou a přes noc s manželem. Já přišla o mlíko a mlatší žádné trauma neutrpěla. Já to nesla hrozně a volala 100× denně domů.
Jéžiš…já nevim že tady v čr je furt zvykem, když nejsi 24 hodin dítěti u zadku, tak jsi špatná matka… ![]()
co byste dělaly, kdybyste musely po 10 týdnech do práce na 8 hodin denně jako to je všude mimo čr? ![]()
Já jsem z matek, co bych nejela, malá má skoro dva a nebyla jsem sama nikde, nelituju, nevadí mi to, dokud je malá, chci být s ní a užít si to s ní, mě by to totiž ani nebavilo, jsem štastná, když je se mnou, i v noci se těším, když spolu hajáme atd. prostě si jí užívám a nemohu nabažit, ale dle mě je půlroční ještě dost malinkatá, moje babička vždy říkává, miminko potřebuje mámu a domov, ostatní je mu šumafuk..a je to tak, dle mě mimi potřebuje ještě být s maminkou..
Jela bych. Dítě je strašně moc důležité, ale dle mého je důležitý i vztah s mužem, udělat si ten čas i jen pro sebe.Bude se ti stýskat, ale i si to užiješ. A když je dítě takhle zajištěné prarodiči a ve svém prostředí…na trauma to fakt nevidím. ![]()
Jeď a užij si to. Pokud bude mladá zabezpečená a ve svém, tak bych se toho vůbec nebála… vždyť tam nebudete týden ![]()
@emiliasofi píše:
Jéžiš…já nevim že tady v čr je furt zvykem, když nejsi 24 hodin dítěti u zadku, tak jsi špatná matka…co byste dělaly, kdybyste musely po 10 týdnech do práce na 8 hodin denně jako to je všude mimo čr?
moje řeč
mě je vždycky z toho do smíchu jak jsou témata typu můžu dát dvouletého na hlídání apod. to si děláte srandu? dítě není váš ocásek, nemusí být furt s váma, v cizině matky valí do práce hnedka, pokud mají práci náročnou tak třeba nejsou doma několik dnů a děcka to zvládají, i my jako děcka byli s maminama doma kratší dobu než teď a trauma z toho teda nemám
@madrianova píše:
Já jsem z matek, co bych nejela, malá má skoro dva a nebyla jsem sama nikde, nelituju, nevadí mi to, dokud je malá, chci být s ní a užít si to s ní, mě by to totiž ani nebavilo, jsem štastná, když je se mnou, i v noci se těším, když spolu hajáme atd. prostě si jí užívám a nemohu nabažit, ale dle mě je půlroční ještě dost malinkatá, moje babička vždy říkává, miminko potřebuje mámu a domov, ostatní je mu šumafuk..a je to tak, dle mě mimi potřebuje ještě být s maminkou..
no tak pokud jsi šťastná a pohodová tak super, ale já teda neustále s prckem za zadkem jsem spíš po delším čase vynervovaná utahaná troska a to pak sama cítím že malá má ze mě velký prd, takže radši fičí na den k babičce, já si v klidu uklidím, uvařím a zajdu na nehty a když se vrátí tak je to super, ona spokjoená protože babička se jí věnovala (ne jako matka u sporáku) a já klidná usměvavá, doma vše uděláno takže pak jsem pro malou k dispozici na 100% ![]()
Já bych jela
dítě je na prvním místě to je bez debat, ale vztah je taky důležitý..Když nejsou spokojení rodiče a nenajdou si chvilku na sebe ovlivní to i dítě
myslím, že půlroční to zvládne daleko líp než starší..
Myslim, ze odejit za praci a odejit za zabavou je celkem rozdil. Za praci jsem od malyho odesla jeste v sestinedeli, za zabavou v jeho osmi mesicich, a to jsem byla pryc dve hodiny. Dite neni muj ocasek, ale porad je mimino v prvni rade moje a mela bych se prizpusobit jeho potrebam. Na rafty, more a podobny akce bez ditete bude do konce zivota casu dost, az bude dite treba na tabore. Muj nazor.
Pokud nekojíš, malá je na prarodiče zvyklá, tak proč ne
Nevidím důvod, proč by malá měla mít trauma, to ho spíš budeš mít ty ![]()
Já osobně bych nejela, mám celkem problém dát dceru někomu na dýl jak 2 hodiny, posledně jsem byla 3 hodiny u kadeřnice a s nervama jsem byla solidně v háji a to ji hlídal přítel ale já jsem magor ![]()
Mít tu možnost, tak bych jela hned. Dcera byla na víkend na hlídání poprvé ve 2,5letech, kluk má 3 a ještě nikdy nebyl, ale už taky pojede. Mít možnost, tak je dávám hlídat klidně i dřív, ale není komu, mí rodiče je jako mimča hlídat nechtěli a nikoho jiného nemám. Ono na pár dní vypnout a zrelaxovat se občas není na škodu ![]()
Osobně jsem asi divná, ale raději bych jela od mimika než pak třeba tříleťáka.
Půlročnímu dítěti je to ještě v celku jedno a když bude ve svém prostředí, tak to určitě hravě zvládne.