Víkend bez půlročního?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6926
31.5.13 20:44
@ncc1701 píše:
Myslim, ze odejit za praci a odejit za zabavou je celkem rozdil. Za praci jsem od malyho odesla jeste v sestinedeli, za zabavou v jeho osmi mesicich, a to jsem byla pryc dve hodiny. Dite neni muj ocasek, ale porad je mimino v prvni rade moje a mela bych se prizpusobit jeho potrebam. Na rafty, more a podobny akce bez ditete bude do konce zivota casu dost, az bude dite treba na tabore. Muj nazor.

Já mám aktuálně malý mimi a taky jsem byla teď pracovně vytíženější. Běhala jsem teda domů na kojení, ale jinak jsem byla „v terénu“. Trvalo to jenom 6 dní, hlídal manžel. Taky rozdíl vnímám.

Ale souhlasím, že důležitej je i vztah manžel - manželka.

@martulkasloník píše:
no tak pokud jsi šťastná a pohodová tak super, ale já teda neustále s prckem za zadkem jsem spíš po delším čase vynervovaná utahaná troska a to pak sama cítím že malá má ze mě velký prd, takže radši fičí na den k babičce, já si v klidu uklidím, uvařím a zajdu na nehty a když se vrátí tak je to super, ona spokjoená protože babička se jí věnovala (ne jako matka u sporáku) a já klidná usměvavá, doma vše uděláno takže pak jsem pro malou k dispozici na 100% ;)

To taky praktikujeme a jsem za to vděčná, říkáme tomu „prázdniny“, ale jezdí tam až starší děti (od roka vejš, kvůli kojení, nechci zbytečně UM). A moc si to vždycky užívám. Když jsem měla takhle poprvé děti z domu (ráno tam, večer dom), byla jsem z toho tak vyplesklá a šťastná, že jsem honem nevěděla, co dělat. :lol: Jestli spát, číst si, nebo co vlastně chci dělat. :lol: Seděli jsme s manželem v kuchyni a čuměli na sebe, vyplašený jak když dítě má hromadu bonbonu a neví, odkud to začít jíst. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
31.5.13 20:46

Je to brzo? Pokud máte ještě čas vyzkoušet noc s babičkou, tak bych udělala zkoušku, vy byste šli s mužem někam na večeři apod a nechali prarodiče hlídat u vás, ale byli byste v dosahu, kdyby malá brečela… nám takhle abysme mohli povyrazit prarodiče hlídávali už od necelého půl roku, byli jsme ve stejným městě, ale nikdy se nestalo, že by museli zavolat, ať dojdeme dřív… Pro jistotu bych teda udělala tu zkoušku, jak by to snášela - kdyžtak i s uspáváním/možná i probouzením a viděla bys…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evaa1974
31.5.13 20:54

Vůbec se nerozmýšlej a jeď :! Co já bych dala za takovou možnost. Takovýmu mrňousovi je úplně jedno, kdo se s ním ňuchňá :hug: Je to strašně důležité takhle občas vypadnout, jak pro partnerský život, tak pro to, že si uvědomíš, jak moc to své miminko miluješ. Uvidíš, jak se budeš těšit domů :mrgreen: Určitě jeď a užijte si to. A hlavně nevolat. Domluv se, ať zavolají oni, jen v případě, kdyby se něco dělo. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
581
31.5.13 21:00

Juuu, já chci taky dovolenou :mrgreen: Pokud je mimčo na prarodiče zvyklý, tak proč ne :) Já třeba ze začátku s malou bydlela u rodičů a malá si na ně hodně zvykla, tak bych neměla problém jim malou svěřit (ač k tomu nemam příležitost), ale samozřejmě pokud bych si nebyla jistá, že to zlvádnou, tak bych jí nedala ani na chvilku, což je případ druhýh prarodičů, který malou vidí jen pokud jsem u toho já :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.13 21:05

Díky všem za názory. Já jsem na ni taky závislá, to přiznávám, ale na druhou stranu mi chybí i ten čas strávený s manželem. Byli jsme už večer na akci, hlídal sice někdo jiný (moji prarodiče) a bez problémů, uspali a pak tu koukali na tv kdyby něco. Ale malá je potvůrka prodejná, ani nezaplakala. Spí celou noc, kojená není už dlouho, takže s tímto problém není. Jen že ráno už zas první viděla mě, teď by to byli cizí na uspání, po probuzení… Vím, že by se o ni postarali líp než já. Je jim vzácná, takže by měla non stop péči. Nějaké vaření a úklidy, to by šlo bokem. :) No ještě to zvážím, je to daleko. Otázka července, tak taky uvidím, jestli se z ní nevyklube závisláček. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.5.13 21:05

V půl roce malého jsem byla na víkend v Maďarsku babička se s manželem prostřídala a když jsem se vrátila očička mu zářili a úsměv od ucha k uchu doporučuji jeť a pořádně si víkend užij také ti to prospěje :hug:

• Citovat
  • Upravit
12262
31.5.13 21:06

@Davdan u nás to začalo tak že manžel mě pozval na oběd a ten se protáhnul a tak místo 2 hodinek jsem byla bez malé rovnou skoro celý den, pak když byli malé tři čtyři měsíce dostala jsem střevní chřipku a tak s ní odjel na víkend k rodičům aby to nechytili. tak jsem si nacvičila že nemusím mít nervy že malá je beze mě no a pak už to šlo samo:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
31.5.13 21:10

Osobně myslím, že když to zvládneš ty a prarodiče, není problém. Dítě to v tomhle věku zvládne možná líp než třeba ročák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
31.5.13 21:13

@ncc1701 k moři a na jiné dovolenky(termály, hory atd) jezdím zásadně s dcerou, rafty ani jiné koníčky nemám, na mejdany nechodím, na diskotéce jsem nebyla od svatby!!

je zajímavý že když matka řekne že dítě pravidelně dává na víkend k prarodičům je automaticky pařmenka která si neumí odpustit svobodu :mrgreen: malá byla před 2 týdny od pátku do neděle zase u tchýně, hádej co jsme dělali? v pátek jsme zajeli na nákup a večer koukali na telku, v sobotu vymalovali, uklidili, v neděli jsme zašli na oběd a jeli pro malou, to byla pařba jak blázen :mrgreen:když máme malou na víkend pryč(jednou měsíčně) tak sedíme s manžou doma na prdelce a já využívám volný čas k tomu abych např. rozmrazila mražák, uklidila skříně a jediný co si dopřeju že si na hodinku skočím na nehty, já nepotřebuju pařit abych si něco dokázala, když dceru dám ke tchýni vím že tam je na dědině v baráku a celý den lítá na zahradě, kdyby tu čekala až já utahaná vynervovaná matka uklidím, uvařím tak co by z toho měla? radši ať si užije u babči a my s manžou si večer v klidu pustíme telku :mrgreen: ale i kdybych šla pařit nebo jela lyžovat či cokoli tak bych neměla problém, to že mám dítě neznamená že jsem jeho služka a budu neustále s ním, zvlášť když si babička sama prosí o hlídání přes noc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
31.5.13 21:27

Babička hlídala přes noc od 3m běžně, hranicí pro nás nebyl věk jako takový, ale aby dítě už spalo celou noc. Je mi jasný, že každý má jinou náturu, popravdě úzkostlivě nedat z ruky třeba roční dítě mi přijde uhozený, ale proti gustu.. Já osobně si ty volné chvíle užívám a jsem ráda, že jsem schopná bez výčitek někam vypadnout, mám pocit, že žiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
31.5.13 21:30

Já bych nejela, ale z jiného důvodu než že bych se bála odloučení. Zařekla jsem se, že pokud pojedeme na dovolenou, výlet nebo nějakou akci kam mohou i děti, tak pojedou vždycky s náma. Nechci děti odstrkovat. Já vím, že namítnete, že půroční z toho nic nemá, ale stejně by mi to bylo líto, že já si užívám a on ne.
Manžel má dodnes trauma z toho, že ho rodiče i sourozenci dali k babičce a jeli k moři (dokonce jim ani nic nepřivezli). A další důvod je ten, že moje máma neměla moc peněz takže jsme nikam nejezdili a já to chci dětem vynahradit.
Jinak já dala syna poprvé na celodení hlídání v 9měs. (akorát jsem přestala kojit), protože jsem měla na částečný úvazek nastoupit do práce, ale nakonec to padlo, prtože jsem byla opět těhotná aten projekt byl na delší dobu.
Poprvé přes noc byl syn sám u babičky teď když jsem byla v porodnici (4noci) tzn. 19měs., jinak když jsme bydleli chvilku u mamky, tak jsme šli s manželem klidně do kina nebo na vánoční večírek a babička hlídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25113
31.5.13 21:34

Já bych to nedala ani teď, když je jí 19 měsíců, ale to je na každém :) Jestli chceš a odpočineš si, tak jeď ;)
Já bych v půlroce nemohla, byla kojená a dost závislá na prsu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
31.5.13 21:38
@martulkasloník píše:
@ncc1701 k moři a na jiné dovolenky(termály, hory atd) jezdím zásadně s dcerou, rafty ani jiné koníčky nemám, na mejdany nechodím, na diskotéce jsem nebyla od svatby!!je zajímavý že když matka řekne že dítě pravidelně dává na víkend k prarodičům je automaticky pařmenka která si neumí odpustit svobodu :mrgreen: malá byla před 2 týdny od pátku do neděle zase u tchýně, hádej co jsme dělali? v pátek jsme zajeli na nákup a večer koukali na telku, v sobotu vymalovali, uklidili, v neděli jsme zašli na oběd a jeli pro malou, to byla pařba jak blázen :mrgreen:když máme malou na víkend pryč(jednou měsíčně) tak sedíme s manžou doma na prdelce a já využívám volný čas k tomu abych např. rozmrazila mražák, uklidila skříně a jediný co si dopřeju že si na hodinku skočím na nehty, já nepotřebuju pařit abych si něco dokázala, když dceru dám ke tchýni vím že tam je na dědině v baráku a celý den lítá na zahradě, kdyby tu čekala až já utahaná vynervovaná matka uklidím, uvařím tak co by z toho měla? radši ať si užije u babči a my s manžou si večer v klidu pustíme telku :mrgreen: ale i kdybych šla pařit nebo jela lyžovat či cokoli tak bych neměla problém, to že mám dítě neznamená že jsem jeho služka a budu neustále s ním, zvlášť když si babička sama prosí o hlídání přes noc :mrgreen:

No ja nejak nechapu, proc mi vysvetlujes, co delate, kdyz nemate doma dite. Vsak jsem psala, ze prace a zabava jsou dva odlisny pojmy, ne?

• Citovat
  • Upravit
Everyone
1.6.13 10:29
@Anonymní
Ne, trauma z toho mít nebude, proč by měla? POkud se o ni umí postarat, a to, předpokládám že ano, tak není důvod z mimča dělat mamánka a být s ním 24hodin denně. Pěkně si to užijte :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
26
1.6.13 17:42

Já bych jela bez výčitek. Takhle přes noc to zvládnou všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí