Vikendovy predporodni kurz

2970
19.8.10 08:43

Vikendovy predporodni kurz

Ahoj,

mate nekdo zkusenost s jednodennim/vikendovym predporodnim kurzem? Muzete nejaky doporucit? Anebo nechystate se v nejblizsi dobe (do mesice, max dvou :mrgreen: ) na nejaky nebo nevite o nejakem, ktery by se nejblizsi dobe konal?

Nejvic by me zajimaly vychodni Cechy, Pardubice, Hradec Kralove… ale kdyztak i Praha, Brno :wink:

Ja jsem zatim nasla tenhle v Nechanicich . Myslite, ze 2. az 3. 10. je dobre datum, kdyz mam termin na konci rijna :think: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Caty
19.8.10 09:41

Ahojky, zkušenst nemám a dle méo názoru je t zcela zbytečné. Myslím, že porod je tak přirozená věc, že žena v té chvíli ví co má dělat a hlavně jsou tam doktoři nebo PA, kteří jí eventuelně navedou. Mně osobně by to bylo navíc uplně na houby. Od počátku pravidelných kontrakcí byla malá na světě za 2,5 hodiny a teda na nějaký kurz bych v tu chvíli ani nevzpoměla. Nejvíc mi pomohla mamka,která se mnou u porodu byla, dýchala jsem s ní, protože já jaksi dýchat zapomínala a řikala mi co mam dělat a bylo to super. Moc jí za to děkuju. I PA byla skvělá a doktor říkali přesně co a jak, kdy tlačit, kdy ne, kdy zavřít oči. Myslim, že kurzy jsou tak akorát tahání prachů z lidí.A porodu se neboj. Na konci je nádherný dáreček. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2970
19.8.10 10:00

Hm, to ale neni vseobecne uznavany nazor, ze je to zbytecne, myslim :wink: (i kdyz tobe samozrejme diky, ze jsi napsala svou zkusenost! :-) ) Problem je, ze ja maminku u porodu mit nebudu, a co kdyz narazim zrovna na spatnou PA/doktora :nevim: Proste bych o tom rada neco vedela sama, nerada bych pak byla zaskocena (a i pritel by mohl neco vedet, aby mohl pomahat).

Jinak na tech kurzech se probitaji krome porodu i zalezitosti jako sestinedeli, kojeni, pece o novorozence… vim, neco z toho mi snad ukazou v porodnici (ale nerada bych na to spolehala, kdo vi, na koho tam narazim…) a urcite se da najit spousta informaci na netu… ale uprimne, rada bych, aby i pritel o tom neco vedel, a ten travit vecery a vikendy vyhledavanim techto informaci (na rozdil ode me) rozhodne nebude :mrgreen: ale na kurz by se mnou sel… tak i treba proto :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
19.8.10 10:02

Já na kurz chodila.Informačně nic moc.Vzala jsem si z toho jen, že nesmím tlačit dokud mi to neodmávnou.Nakonec porod končil sekcí, takže z kurzu jsem nevyužila nic.Spíš jsem tam šla, abych se dostala mezi lidi :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
19.8.10 13:44

Ahoj, taky jsem při první těhotenství chtěla jít na nějaké kurzy, při porodu jsem ale na nějaké myšlenky o dýchání neměla. Kdo nerodil, těžko pochopí. Manžel v jednu chvíli před PA nadhodil, jak bych měla zrovna dýchat a ona, že je to jedno, hlavně zhluboka, ať má malý dost kyslíku. Nebyla jsem, tak objektivně neposoudím, ale můj názor je, že jsou kurzy docela zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
19.8.10 14:27

Tak jak vidíš, tak ty kurzy jsou vážně celkem na nic. Při porodu je totiž tolik adrenalinu a nervozity, že prostě nic nevíš co ti říkali, navíc je to prostě přirozený. To ty peníze investuj raději lépe, ale pokud myslíš, že ti to pomůže, tak do toho jdi :palec:

• Citovat
  • Upravit
28.12.12 17:57

Víkendový kurz v Nechanicích

Tenhle kuz mohu vřele doporučit! Byla jsem na něm a bylo to moc fajn. nejen o porodu ale učili jsme se správně manipulovat s miminkem (rodiče dělají spoustu chyb, které se negativně projevují na psychomotorickém vývoji dítěte), péči o dítě, kojení atd. V porodnici neměl nikdo čas nám něco ukazovat, učit, vysvětlovat. V rychlosti ukázali první koupání a pak jsme si musely poradit samy. S kojením obdobné - první přiložení, vychrlily na nás nějaké informace, které člověk hned zapomněl. když přišly obvyklé problémy s kojením, vytáhla jsem papíry z kurzu (dostaly jsme tištěné materiály) a poradila jsem si sama. Kdyby bylo nejhůř, měla jsem lektorku na telefonu a doma i na emailu (ale to jsem nakonec nepotřebovala - nicméně bylo fajn vědět, že ta možnost je). Atmosféra byla uvolněná a intimní - bylo nás pět párů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí