Zkrácený čípek a neschopenka

dalmatinka2004
18.8.10 15:55

Zkrácený čípek a neschopenka :o(

Ahojky všem!
:kytka: Dlouho jsem sem tu nebyla, protože jsem byla celkem v pohodě a všechno vypadalo bezvadně, až včera na kontrole u dr. v 26 t. mi řekl, že mi hrozí předčasný porod - prý čípek zkrácený na nějakou kritickou hodnotu a mimiko naleha hodne hlavickou dolu… :( Byla a jsem z toho dost spatna - jedna jsem dostala okamzite neschopenku a prikaz lezet a navic jsem pochopila, ze ty sem tam se objevujici krece nejsou jen z toho, ze mi roste brisko, ale stahy delohy. Uz par noci skoro nespim, protoze vydrzim jen na boku, kvuli bolesti zad, ale na tom boku mi zase hrozne pne brisko… V podstate mi „doslo“, ze podivny neustaly tlak citim i behem dne pri chuzi a sem tam se dostavi krec, kterou jsem uz parkrat musela prodychat, ale fakt jsem tomu neprikladala zadnou vahu - prece nebudu hysterka pokazde, kdyz me nekde pichne, ze jo… :roll: No jo, ale je fakt, ze od minuleho tydne uz se to jen stupnovalo. Ani jsem to dr. nemusela nijak licit - poznal to sam pri vysetreni. Dost me vyplasil, protoze on jen tak pro nic za nic neschopenky nepise… chce me nechat doma uz az do nastupu na materskou. :o/ To bude peklo. :-? No jo, ale pro miminko to prece musim ustat, ze jo!? :oops: Do listopadu uz neni tak daleko…
Mate nekdo podobnou zkusenost? Nejdriv pohodove tehu, ani nevolnosti nijak zvlast nebyly, vsechny testy dobry, az do cca 6 mesice pohoda a pak najednou behem par dni takovy zvrat?
Zajimalo by mne, cim to je dany… dr. mi na to moc neodpovedel, pry se tonekdy stava… no jo, ale proc?? Co jsem udelala spatne? Mohla jsem tomu nejak predejit? Je chyba na me strane? :think:
Tak krásné tehu a hlavne pohodove vsem v ocekavani a opatrujte se vsechny!! :mavam: :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5173
18.8.10 16:02

Ahoj klííííd jsme na tom stejně…Já takhle musela ležet od 32tt a i přetím mě doktoři varovali,že se malej narodí dřív,že mám skrácenej čípek,že je elastickej čípek a že tam teda malej tlačí,nemohla jsme ani chodit,fakt jsem tam tu hlavičku cítila,břicho i tvrdlo klíďo i 2 hodiny v kuse… Furt jsem slyšela maximálně 36tt dýl tam nevydží a musíte ležet …No a jsem v 38tt nález je furt stejnej a vypadá to,že snad budu i přenášet :wink: takže určitě lež,ale nestresuj se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
18.8.10 16:10

Klídek:)Já u prvního těhu v pohodě pak ve 27tt najendou stahy a hrozící řpedčasný porod zastavovali čím jen mohli no podařilose ovšem pak jsem jen ležela v nemocnici obča mě pusitli domů ale jakmile jsem byla doma nevydržela jsem ležet a za pár dní jsem bla v nemocnici zas..někdy se to prostě stává.Hlavně odpočívej a lež je to sice otrava ale kvůli miminku… a bud ráda že tě nechal doma v nemocnici je to horší :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
18.8.10 16:20

Ahoj, já jsem měla zkrácený čípek už ve 24tt, měsíc jsem ležela, naštěstí doma, slíbila jsem že budu i jsem fakt ležela. Chodila jsem jenom průběžně na kontroly. Rodila jsem ve 40tt den před termínem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21600
18.8.10 16:35

dalmatinko, buď v klidu. já měla úplně to samé s Klárkou. těhotenství ze začátku ukázkové, ani zle mi nebylo. pořád jsem byla akční a v jednom kole, všechno v pohodě. pak jsme organizovali jedno větší výjezdní zasedání, po příjezdu mi bylo nějak špatně, tak jsem si vzala den volna a jak mi to vrtalo v hlavě, tak jsem si zabehla pro jistotu na kontrolu k doktorce. to bylo cca ve 24tt. No, doktorka na mě koukla, prohlásila, že budu ležet a chodit jenom na záchod a pro jídlo a na kontroly a napsala neschopenku. začal se mi zkracovat děložní čípek a současně měknout.ve 32tt jsem byla i 10 dní v nemocnici, protože sjme se stěhovali do nového bytu, já se sice šetřila a nic nedělala, ale on jen ten stres z přesunu u mě stačil. doktorka mi tenkrát prohmátla čípek a nahmatala hlavičku. takže píchané kortikoidy na dozrání plic a megadávky magnézia. nález se nezhoršoval, takže mě pustili s klidovým režimem domů a rodila jsem 38+3tt. ale Klárka byla na všech UTZ cca o 10 dní starší, takže vlastně v termínu. v nemocnici na rizikovém jsem jí jednoduše vysvětlila, že se ven nemůže, protože jí ještě nepřišla postýlka a v bytě není kuchyně ;-)
například u mě jsem si ověřila, že mi tyhle nálezy zhoršoval stres. ale když jsem se ptala doktorů na příčiny, tak prostě nejsou. neudělala jsi nic špatně. prostě tohle se stává, můžeš to mít klidně třeba i geneticky dané. nikdo ti tu příčinu neřekne, jen by se spekulovalo.
takže si hezky lehni, čti si, koukej na filmy a těš se na miminko. dá se to zvládnout. taky jsem nejdřív myslela, že to nevydržím. ale pro toho prcka v břiše se dá zvládnout všechno. a pokud doma nemáš už jedno starší, kolem kterého musíš běhat, tak je to pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5000
18.8.10 20:00

Přidávám se :D
Ležet jsem šla v 26tt, zkrácený cipek - já teda nevěděla, že mi tvrdne břicho, pořád si myslím, že začalo po těch koňských dávkách magnezka :think:
Hrozili předčasným porodem, no a slečna si ven vylezla 40+4 :roll:

No, a to jsme se ji pak snažili vytřepat kde se dalo a jak se dalo ;) třeba výlet na KOkořín ;)

Vydrž, hlavně se nestresuj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dalmatinka2004
19.8.10 14:46

Tak děkuju všem za podporu! :) Uklidnily jste mne… Jestli to je třeba geneticky dané, tak by to asi odpovídalo, protoze moje mamka pry mela to same se mnou - lezela uz asi od druheho nebo tretiho mesice. Tak to asi bude tim. Snazim se setrit, ale stejne nekdo musi vyzehlit a povesit pradlo… tak snad to nejak preklepeme. Tri mesice uz snad nejak utecou. :-)
Opatrujte se!!! :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Evinula
15.9.10 11:30

Tak mě hrozil předčasny porod od 30 tydne skraceny čipek ,nalehani cs jsem měla nejdřiv 7 tak jsem tyden ležela v nemocnici ale tam jsem byla strašne nervozni a měla strach všude sem četla jaka rizika předčasne narozeni deti maji no hruza .Na konec jsem doktorku přesvedčila že doma mi bude lip a slibila že budu jen ležet a to jsem dodržela do 34 tydne ale tim leženim jsem mela taky pořad depky a strašne jsem se sledovala byla sem uplne zlamana jak jsem jen ležela a řikala jsem si že kvuli mimi to vydržet musim.Od 33 tydne jsem mela cs 10 a pořad řikali že už to bude každou chvili i když ja se na porod ani trochu necitila břicho jsem mela klesli dole už par tydnu.Ted jsem už 36plus čtyři a nemam ani zatim žadny posličky a na posledni kontrole mi jina doktorka dala cs 6 tak je taky možny že budu ješte přenašet ne?Ale co mužu řict že ti doktoři nas opravdu nekdy moc straši proste přiroda je silnejši a ani nejlepši doktor nemuže poznat a z jistotou řict kdy budete rodit a podle jejich tabulek se neda přesne řidit to jsou jen odhady.Tak nezoufejte a poslouchejte jen svi telo co vam napovida a všem přeji at vydrži co nejdele :-)

• Citovat
  • Upravit
Evinula
16.9.10 11:58

Tak to mamm stejny taky sem od 30 tydne ležela a dokonce chvili i v nemocnici a pak už jen doma ,taky kvuli zkracenymu čipku a nalehani plodu.Pořad mě strašili jak mužu každou chvili porodit dost mě stim stresovali a myslim že zbytečne ted jsem skoro 37 tyden magnezko už neberu a citim se dobře ani nemam naky tvrdnuti břicha nic.Taky si řikam že na konec budu ješte přenašet :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky