Vincentka na rýmu

35
7.12.06 18:37

Vincentka na rýmu

Ahoj holky, slyšela jsem, že na rýmu mohu místo kapiček použít u miminka vincentku, kterou vytírám nosík. Bohužel jsem ale pozapoměla, jestli se ta vincentka nemá ještě před tím vytírám převařit. Nevíte některá, znáte tento recept? Myslím, že by to bylo pro 7týdenní mimi šetrnější než kapky. Díky za radu Jarča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
827
7.12.06 19:30

nepřevařuje se, a lze ji koupit i v nosním spreji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
7.12.06 20:05

nepřevařuj..poprvé kup nosní sprej (dobrá lahvička a bude se hodit - obsah je minerálka platíš za lahvičku) a pak už jen dolívej z klasika lahve. vincentka by měla rozpouštět hleny. je výborná i pro starší děti i pro dospělé..když je u nás rýma stříkám jak do nosu tak do krku ;-), pití u nás nezvládáme nikdo ;-) tak ať máte rýmu brzo za sebou.

ještě jsem si vzpoměla, ale nevím jestli je to pro tak malé děti to by jsi se musela zeptat - něco podobného je nosní kapky nebo sprej s mořskou vodou…třeba sterimar..je příšerně drahý, ale dobrý.

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
8.12.06 10:28

Já do nosu používám jedině Vincentku, a když má starší syn kašel tak mu kupuju Vincentku sirup na kašel ten je taky bezvadný. Jinak Vincentka se nijak nepřevařuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
8.12.06 21:59

vyborna je i Vincentka sirup - je proti zahleneni a je jak chutove vyborna (oproti klasicke Vincentce na piti - to je hnus fialovej) tak i ucinna…

• Citovat
  • Upravit
24.3.11 09:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dedaflorian
4.8.12 05:58

nosní sprej

[Nosní sprej koupím za 7O.-Kč. Opakované použití obalu je složité, ba nemožné. Lze koupit obal samostatne za 35.- Kč a používat k naplneni vincentky opakovane. Obal možno koupit v každé dobré lékarne.
@Bludicka píše:
nepřevařuje se, a lze ji koupit i v nosním spreji :wink:
  • Citovat
  • Upravit
dedaflorian
4.8.12 06:02

Lékarna v Kyjově odmítla objednat obal spreje.

• Citovat
  • Upravit
25194
3.3.14 13:51

Mám dotaz. Mám ten sprej a myslela jsem, že koupím flašku, doliju a jedu dál… teď mi paní říkala, že se má nechat vyprchat - myslela jsem, že je to to samé… a ta ve flašce by se měla po 3 spotřebovat, jak je to, když si ji naleju do spreje???
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
3.3.14 14:15

Jen tak mimochodem, co si myslíte o doplnování jódu vincentkou v těhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
3.3.14 15:18

@avm3
Je pravda, že Vincentka v lahvi po otevření trochu „bublinkuje“ (správně je asi perlí :think:). Já to teda neřeším, normálně přeleju a v tom spreji už to pak není poznat, aspoň mi to tak připadá. Ale určitě by šlo odlít trochu do hrnečku, nechat odstát a pak přelít do lahvičky. Že se má spotřebovat do tří dnů, jsem si vůbec nevšimla. Mám ji otevřenou třeba týden (v tmavém chladném špajzu), průběžně popíjím a žádnou změnu jsem nezaznamenala. Tím netvrdím, že je to tak správně, možná přístupem vzduchu dochází k nějakým reakcím, které Vincentku „kazí“. Ale já nic nepozoruju a žádné žaludeční problémy nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
3.3.14 18:08

@IvaB Záleží, jestli ta spotřeba do 3 dnů je jen na pití nebo se to týká i stříkání do nosa… :nevim:
Já ji pila i po 2 týdnech a byla na lince pod oknem… a taky nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
3.3.14 18:22

@avm3
No jak říkám, já to neřeším. Až spotřebujeme (na pití nebo na stříkání do nosu), tak spotřebujeme, dny nepočítám a funguje to :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3805
3.3.14 19:09

@avm3

buď v klidu ;)…dělám to jak tu píšou ostatní - koupím flašku Vincentky, když otevřu, tak je v chladném špajzu, pořádně ji zavírám…průběžně dolévám do toho rozprašovače…

Co ale doporučuju: pokaždé ten rozprašovač vyčistit, já to dělám tak, že když už je tam té vincentky zbytek, tak to už vyliju, naliju normálně studenou vodu a několikrát prostříknu v koupelně, aby se ta tryska trochu vyčistila, pak naliju čerstvou vincentku a používám dál…

každé ráno stříkám do nosu synkovi na „cestu do školky“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí