Vinted - podvod?

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7228
24.3.22 14:25
@Xxxbell píše:
@Cuddy no pravé tomu nevěřím. Ale normálně mi Psala paní že si chce koupit mikinu co jsem tam prodávala tak jsem tedy šla na potvrzení objedná ale protože jsem tam poprvé něco prodávala chtěli si ověřit můj účet. Přesměrovalo mě to normálně na stránky mojí banky. A chtěli číslo moji karty a jméno držitele. Pak napsali že je moje banka si žádá ověření a že teda ještě pin a zůstatek. Pak mi přišlo oznámení že mi tohle strhávaj tak jsem to zamítla a napsala jsem jim že určitě ne a napsali mi že spolupracuju s Visa, MasterCard a s Českou národní bankou a že do 24 hod. bude platba vrácena, Že je to klasický postup ověřovací platba, samozřejmě tomu nevěřím.

tohle je zase nějaká obdoba, kdy na sbazaru věčně někdo chtěl posílat přes nějakého kurýra a taky odkaz na nějakou platební bránu…

tohle se dost rozmáhá, pozor na to, nahlaš to vinted, oni ten učet zablokujou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
24.3.22 14:30
@marcellia píše:
Ted se strasne rozmnozily tyhle fising utoky, varujou pred nima vsude. Opravdu to chce tyhle varovani cist. Ja takto bohuzel (zpetne se nechapu🙄),naletela dva mesice zpet, pres Sbazar..„nastesti“jsem prisla „jen“ o 2.300.-,ale kdyz jsem to rikala holkam v praci, chtely mi zmerit teplotu, jak jsem vubec mohla takhle hloupe naletet. Nooo tak jsem si nabyla cumak a davam si ted sakra majzla…

do mě takhle chlap hustil strašně dlouho, posílal mi odkaz, tuším psal na zásilkovnu, ale stránka byla jiná, jako ale chápala jsem, že to někdo prostě udělá, těch výmluv, co měl, proč nejde osobní předání, tenkrát jsem chtěla něco koupit, bacha na to, nedělají to jen kupující ale i prodávající ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
24.3.22 14:44

@Xxxbell tohle jsou podvodny sms a naky maily a nevim co všechno. Je to hloupost. Nic nikdo nikomu nestrhava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4042
24.3.22 16:00
@welovefashion píše:
do mě takhle chlap hustil strašně dlouho, posílal mi odkaz, tuším psal na zásilkovnu, ale stránka byla jiná, jako ale chápala jsem, že to někdo prostě udělá, těch výmluv, co měl, proč nejde osobní předání, tenkrát jsem chtěla něco koupit, bacha na to, nedělají to jen kupující ale i prodávající ;)

Ja se uspesne chytla na podvodny odkaz Cesky posty..,ten chlap me oslovil pres WA, mel tam i fotku, vypadal duveryhodne, slusne,2 hodiny predtim jsem dala na Sbazar brusle po dceri a mela jsem fakt radost, ze to slo tak rychle :zed:,u toho jsem jeste delala spoustu veci okolo, takze mi ani nedoslo, co to provadim za kravinu, ze vyplnuju cislo karty atd..ale jako kdyby to nebylo vsude psany, at si lidi davaj pozor.. :zed:,tak nereknu…no proste bl.ka :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
24.3.22 16:19

@Xxxbell Kupující si tvůj účet ověřovat nepotřebuje, tomu to může být úplně putna. A Vinted tvůj účet potřebuje k tomu, aby ti tam mohl poslat peníze, když se ti nahrají v té jejich peněžence, když prodáváš přes tlačítko Koupit. Ale to tam stačí napsat jen číslo účtu, žádné ověřování a už vůbec ne pin ani zůstatek.
Jinak na Vinted prodávám hodně a dlouho a chtít po mě nekdo něco takového, tak ho pošlu někam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
24.3.22 16:29

@Xxxbell Jo a na to, abys někde něco prodávala, nepotřebuješ mít na účtu ani korunu, natož 25 000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
24.3.22 21:09
@marcellia píše:
Ja se uspesne chytla na podvodny odkaz Cesky posty..,ten chlap me oslovil pres WA, mel tam i fotku, vypadal duveryhodne, slusne,2 hodiny predtim jsem dala na Sbazar brusle po dceri a mela jsem fakt radost, ze to slo tak rychle :zed:,u toho jsem jeste delala spoustu veci okolo, takze mi ani nedoslo, co to provadim za kravinu, ze vyplnuju cislo karty atd..ale jako kdyby to nebylo vsude psany, at si lidi davaj pozor.. :zed:,tak nereknu…no proste bl.ka :oops:

to je mi líto, taky přes whatsapp, stalo se mi to jako kupující i jako prodávající, to už jsem byla teda připravena, mě popravdě zastavilo, to, že tam fakt bylo hodně moc divných věcí, divná čeština, adresu měl v Praze, ale prý se zrovna přestěhoval 30 km za Prahu, pak že má celá rodina covid a jsou v izolaci, řekla jsem že počkám, tak hned, ale ten kurýr co to vyzvedne a doveze bude určitě rychlý…a už posílál odkaz, prostě vyloženě tlačil na pilu, taky štěstí, že jsem věděla, že kurýr Zásilkovny nejezdí vyzvedávat doma..

Když už se s tím potkáš podruhý, tak už určitě budeš vědět, že to je podvod… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4042
24.3.22 23:35
@welovefashion píše:
to je mi líto, taky přes whatsapp, stalo se mi to jako kupující i jako prodávající, to už jsem byla teda připravena, mě popravdě zastavilo, to, že tam fakt bylo hodně moc divných věcí, divná čeština, adresu měl v Praze, ale prý se zrovna přestěhoval 30 km za Prahu, pak že má celá rodina covid a jsou v izolaci, řekla jsem že počkám, tak hned, ale ten kurýr co to vyzvedne a doveze bude určitě rychlý…a už posílál odkaz, prostě vyloženě tlačil na pilu, taky štěstí, že jsem věděla, že kurýr Zásilkovny nejezdí vyzvedávat doma..Když už se s tím potkáš podruhý, tak už určitě budeš vědět, že to je podvod… :-)

Tak to rozhodne :lol:..
U me to byl zas kuryr posty. Taky jsem si pak zpetne uvedomila, jak na me tlacil, jak to bylo az podezrele rychly…no nic, chybama se clovek uci, ze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.22 21:12

Ahoj, chci se zeptat. Já jsem na vinted poprvé a taky mi to psalo ze mám zadat kartu a ze chtějí těch 2300 aby bylo na úctě skrz ověření všechno jsem zadala kráva ale neměla jsem na úctě tolik peněz. Mam se bát ze mi ukradnou peníze az tam nejake peníze budou? Jsem strašná kráva :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2599
7.4.22 21:21

@margaret28 Ahoj a kontaktovala jsi už banku? Jestli ne tak to udělej!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.22 21:41

@Karinkas Ještě ne 🥴zitra hned volam a ted kartu zamknu pokud to pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2599
7.4.22 21:50

@margaret28 nemají nonstop linku třeba? Jinak zablokovat kartu by asi mělo stačit. Ale přiznám se, že jistá si nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.5.22 14:49

terez

Ahoj, pridavam uz asi tyden veci na vinted. Uz jsem nejake odesilala a vse probehlo v poradku. Jen ted mi napsala zena, ze by mela zajem, poslala jsem tedy fotky, jelikoz mi to zadny problem nedela jenze ma porad dokola nejake otazky a zejmena ta „solo body“ uz mi prijde trochu moc a nic takoveho bych neposlala. Balicek ji po tomhle asi posilat nechci. Jen si myslim, ze to bude nejaky pedofil, co se vydava za zenu. Davejte si pozor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
5.5.22 16:47
@terina111 píše:
Ahoj, pridavam uz asi tyden veci na vinted. Uz jsem nejake odesilala a vse probehlo v poradku. Jen ted mi napsala zena, ze by mela zajem, poslala jsem tedy fotky, jelikoz mi to zadny problem nedela jenze ma porad dokola nejake otazky a zejmena ta „solo body“ uz mi prijde trochu moc a nic takoveho bych neposlala. Balicek ji po tomhle asi posilat nechci. Jen si myslim, ze to bude nejaky pedofil, co se vydava za zenu. Davejte si pozor

To bude nejspíš jen nějaký úchyl co chce z Vás vytahat fotky, aby se u nich ukájel.. Na to já nereaguji nebo chci aby za fotky zaplatili předem a kupodivu už neotravují :D

Příspěvek upraven 05.05.22 v 16:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
5.5.22 16:49

Vinted provize z prodeje

Jaké jsou Vaše aktuální zkušenosti na Vinted a kolik si přesně ztrhávají za prodej? Našla jsem jen, že kupujícímu ztrhávají 18,– +5% z prodeje, ale už nemůžu dohledat kolik ještě chtějí po prodávajícím? Přijde mi to i tak dost. Vyplatí se to tam ještě? Nechci tam zbytečně zadávat své osobní údaje nebo riskovat scam atd., když se mi to třeba ani nevyplatí a oberou Vás ještě na provizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová