Vinted - podvod?

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
190
24.3.22 13:03

Vinted

Ahoj prosím kdo prodáváte na Vinted? Chtěla jsem tam prodat nějaké oblečení co už je nám malé. A chtějí si ověřit můj účet s tím že mi z účtu strhnout cca 25 000 Kč a do 24 hod. to vrátí zpátky? Je to normální postup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30901
24.3.22 13:06

To je vtip, ne? Co když někdo na úctě 25tis nemá? Nesmíš věřit všemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
24.3.22 13:11

Ne, není to normální postup a Vinted před takovýma podvodama sám varuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
24.3.22 13:15

@Xxxbell to je úplná blbost, žádnou platbu nemusíte provádět!! Bude to nějaký podvod, pozor na to. Vinted účet mám a na ověření chtějí email, telefonní číslo a takovéto údaje ale mám tam účet už strašně dlouho ale s tímto jsem se teda ještě nesetkala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148

Tvl vubec, udelej print scrn a posli to adminum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190

@Cuddy no pravé tomu nevěřím. Ale normálně mi Psala paní že si chce koupit mikinu co jsem tam prodávala tak jsem tedy šla na potvrzení objedná ale protože jsem tam poprvé něco prodávala chtěli si ověřit můj účet. Přesměrovalo mě to normálně na stránky mojí banky. A chtěli číslo moji karty a jméno držitele. Pak napsali že je moje banka si žádá ověření a že teda ještě pin a zůstatek. Pak mi přišlo oznámení že mi tohle strhávaj tak jsem to zamítla a napsala jsem jim že určitě ne a napsali mi že spolupracuju s Visa, MasterCard a s Českou národní bankou a že do 24 hod. bude platba vrácena, Že je to klasický postup ověřovací platba, samozřejmě tomu nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
24.3.22 13:17
@Xxxbell píše:
Ahoj prosím kdo prodáváte na Vinted? Chtěla jsem tam prodat nějaké oblečení co už je nám malé. A chtějí si ověřit můj účet s tím že mi z účtu strhnout cca 25 000 Kč a do 24 hod. to vrátí zpátky? Je to normální postup

je to podvod, v životě jsem na účtě neměla 25 000 :mrgreen: a na Vinted občas prodávám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37113
24.3.22 13:17

Bože lidi, já se furt divím, že na takové věci někdo skočí. Jasný podvod. Ať se registrujes kdekoliv, cokoli prodáváš, tak nikdy nikomu nesděluj číslo karty, ověřovací kódy apod a neposílej peníze předem. K čemu by jim asi bylo si strhnout 25 tisíc a zas ti to hned vratit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
24.3.22 13:21

A myslíte ze podvodník ke ten zajemce o to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
24.3.22 13:22

Měla by ses obrátit na policii a upozornit i svou banku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
24.3.22 13:25

Ted se strasne rozmnozily tyhle fising utoky, varujou pred nima vsude. Opravdu to chce tyhle varovani cist. Ja takto bohuzel (zpetne se nechapu🙄),naletela dva mesice zpet, pres Sbazar..„nastesti“jsem prisla „jen“ o 2.300.-,ale kdyz jsem to rikala holkam v praci, chtely mi zmerit teplotu, jak jsem vubec mohla takhle hloupe naletet. Nooo tak jsem si nabyla cumak a davam si ted sakra majzla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
24.3.22 13:26
@Xxxbell píše:
A myslíte ze podvodník ke ten zajemce o to?

Samozrejme ze neni. Jen chtej vypadat duveryhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
24.3.22 13:26

Tak už to vidím přesně to co mi poslali na začátku jako upozornění co posílají podvodníci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
24.3.22 13:28

@Xxxbell
A chtěli číslo moji karty a jméno držitele. Pak napsali že moje banka si žádá ověření a že teda ještě pin

Jestli chteli i tvuj pin, vubec bych tedy nebyla klidna a kontaktovala ihned banku.

• Citovat
  • Upravit
64
24.3.22 13:32

Info z Vinted

Tohle jsem teď vyscreenovala přímo z vinted, co mě psali za i formace tak pozor na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová