Vinted - podvod?

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6017
5.5.22 17:09

@Silviee

Já tam už pár měsíců kupuji. Však se můžeš domluvit s prodávajícím a koupit to sama, že mu pošleš peníze na účet.

Já tam tedy kupuji spíš lepší nošené oblečení pro děti a vždycky se snažím vzít si set. Takže mě ta jejich provize nevadí, když mám jistotu, že mi peníze kdyžtak vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
5.5.22 17:14
@Modesta píše:
@Silviee

Já tam už pár měsíců kupuji. Však se můžeš domluvit s prodávajícím a koupit to sama, že mu pošleš peníze na účet.

Já tam tedy kupuji spíš lepší nošené oblečení pro děti a vždycky se snažím vzít si set. Takže mě ta jejich provize nevadí, když mám jistotu, že mi peníze kdyžtak vrátí.

Ano, tak jsem to měla doposud, ale někdo si u mě něco koupil asi přes jejich nějakou garanci, ani nevím, že jsem to tam měla nastavené a teď drží jeho platbu, než to pošlu. Proto mě zajímá kolik činí ta provize a jestli se to vůbec vyplatí, když jde o věc za 500,–. Také mě zajímá jaké jsou postupy, pokud to bude chtít vrátit, kdo platí veškeré poštovné? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
25.5.22 15:14

Podvodnice na vinted

Ahoj, chtela bych upozornit na prodavajici na vinted, po zaplaceni, zadne zbozi neposlala, profil smazala, takze jedine info co o ni mam je cislo uctu..
Tak zverejnim alespon to.. tak si na ni dejte bacha 3147978023/0800 :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.6.22 19:19

Mám v peněžence na Vinted přes 2tis a aby mi je zaslali na účet, chtějí po mně okopírovat přední i zadní stranu občanského průkazu… Do teď to posílali normálně, věž tohoto požadavku. Prý aby zjistili že účet nepatří třetí osobě. Má s tím někdo zkušenosti? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
13.6.22 21:07

Tak to určitě ne, před chvílí jsem si dala převést peníze na účet z Vinted peněženky a rozhodně po mě nikdo nic nechtěl a peníze jsou na cestě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
20.6.22 00:19

Vinted

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.8.22 15:13

Dobry den napsali mi na vinted ze mají zájem mě zboží já nevím jestli tu stránku radsi nezrusim 😬 🤭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
28.8.22 18:53

Podvod. Takhle to nevypadá, když si někdo něco koupí. Nereagujte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.5.23 14:22

Vinted podvod

Dobrý den, mám dotaz, ačkoliv se to tady už řešilo několikrát..Dnes jsem použila Vinted poprvé a nevěděla jsem přesně, jak to funguje. Přišla mi zpráva, že si někdo něco koupil se zprávou, že k tomu potřebují i muj e-mail kvůli zásilkovně. Samozřejmě já blbá jsem ho di chatu napsala a za chvilku mi přišel e-mail co se vydaval za vinted, bylo tam nějake ID objednavky a pod tim odkaz s “Potvrdit objednavku”, tak jsem na něj klikla, ale po rozkliknutí mi bylo podezřelé, že po mně chtějí info o kartě/účtu, takže to jsem samozřejmě nevyplnila (mám to pouze vyplněné přímo ve Vinted aplikaci) a vyjela z odkazu. Můj dotaz zní, mohou se mi dostat k nějakým informacím, k účtu apd i pouze přes rozkliknutí toho odkazu? Kartu jsem si ihned zablokovala, ale mam internetove bankovnictvi propojene i se sporicim uctem atd. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24537
6.5.23 20:10
@Miyuu píše:
Dobrý den, mám dotaz, ačkoliv se to tady už řešilo několikrát..Dnes jsem použila Vinted poprvé a nevěděla jsem přesně, jak to funguje. Přišla mi zpráva, že si někdo něco koupil se zprávou, že k tomu potřebují i muj e-mail kvůli zásilkovně. Samozřejmě já blbá jsem ho di chatu napsala a za chvilku mi přišel e-mail co se vydaval za vinted, bylo tam nějake ID objednavky a pod tim odkaz s “Potvrdit objednavku”, tak jsem na něj klikla, ale po rozkliknutí mi bylo podezřelé, že po mně chtějí info o kartě/účtu, takže to jsem samozřejmě nevyplnila (mám to pouze vyplněné přímo ve Vinted aplikaci) a vyjela z odkazu. Můj dotaz zní, mohou se mi dostat k nějakým informacím, k účtu apd i pouze přes rozkliknutí toho odkazu? Kartu jsem si ihned zablokovala, ale mam internetove bankovnictvi propojene i se sporicim uctem atd. :(

Pokud jste nic nezadávala, tak to bude ok. Samotné číslo účtu k vybrání nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
6.5.23 20:14
@Xxxbell píše:
@Cuddy no pravé tomu nevěřím. Ale normálně mi Psala paní že si chce koupit mikinu co jsem tam prodávala tak jsem tedy šla na potvrzení objedná ale protože jsem tam poprvé něco prodávala chtěli si ověřit můj účet. Přesměrovalo mě to normálně na stránky mojí banky. A chtěli číslo moji karty a jméno držitele. Pak napsali že je moje banka si žádá ověření a že teda ještě pin a zůstatek. Pak mi přišlo oznámení že mi tohle strhávaj tak jsem to zamítla a napsala jsem jim že určitě ne a napsali mi že spolupracuju s Visa, MasterCard a s Českou národní bankou a že do 24 hod. bude platba vrácena, Že je to klasický postup ověřovací platba, samozřejmě tomu nevěřím.
8o

Tys někam vypisovalačíslo své karty a PIN?!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová