Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nikomu nic nedávat, jde o podvody, hlavně neklikej na žádné odkazy co ti přijdou na mail nebo ti pošlou a nedávat nikam číslo karty!
Ne, nikomu žádné údaje nedávej. Je tam tlačítko koupit, takže pokud bude mít dotyčný zájem, klikne na koupit, zaplatí a tobě přijde výzva od Vinted ať si vygenerujes kód k Zasilkovne. Jakmile máš kód, balíček pošleš jen s tím kódem. Pokud to bude chtít někdo poslat postaru, bez platby za ochranu, tak to lze, ale chtěj platbu předem na účet, jako dřív, tzn.max.mu dáš číslo účtu. Pak si ve zprávě domluvíte info k odeslání. Vodítkem ti může být, když kouknes na hodnocení uživatele, když jich je hodně, klidně prodávám postaru.
Jo a při použití tlačítka koupit, ti přijdou peníze do Vinted peněženky až dotyčnému balík dojde. A ty si vybereš, zda si to tam necháš nebo převeden na účet.
Ja tam teda jen nakupovala, ale diskuse o ruznych formach podvodu jsou tady tak obden
Poradne si prestuduj jejich podminky, komunikuj pouze pres vinted, nikomu nic navic nedavej.
Nově registrovaným uživatelům píší falešné účty. Projeví zájem o zboží a poté pošlou foto, kde po nich stránka údajně žádá e-mail prodávajícího. Jedná se o podvod. V žádném případě nereagovat a ihned nahlásit Vinted partě. Osobní informace jsou záměrně platformou skryty, aby prodej probíhal v bezpečí a taky aby se ti nikdo cizi nenaboural na účet a nevybrakoval ti Vinted peněženku, atd atd. Takže nikomu nic.
Dobrý den, prodávám přes vinted rifle.
Vůbec se v tom nevyznám ale byla mi tato aplikace doporučena.
Vystavila jsem oblečení a během 5 minut mi napsalo několik lidí že potřebují moji email. Adresu nebo telefon, je to potřeba?
Na internetu píšou něco o nějakém kódu jak ho získám?
A celkově se prodej řeší přes aplikaci nebo stačí normálně odstranit položku z aplikace, zajít do zásilkovny jen se svou adresou a adresou příjemci nebo jak to je?