Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
přesně to, co popisuješ, měla dcera v tomto věku dvakrát.
Jednou to byla virová infekce (těch prvních několik dní horeček a následné zlepšení), na kterou následně nasedla infekce bakteriální - tedy následně bylo potřeba antibiotika, byť původně bylo CRP v normě.
Podruhé měla též pár dní horeček, pak zlepšení a pak ještě jeden nebo dva dny zpátky horečky a najednou jako když utne a úplně dobré…
Pokud jste byly na crp pár hodin poté, co horečka opět vyletěla, tak se nemuselo ještě zvýšit natolik, aby to byla jasná bakteriální…tak kdyby se to nelepšilo, tak bych asi zopakovala crp… ![]()
@Freya10 jdeme v pátek zase ale crp klesá, v pondělí 45 včera 32. V noci zase teplota
@Dovver dcera teď měla něco podobného… nejdřív měla skoro čtyřicítky horečky, pak to kleslo, pak znovu pár dní přes 38,4 a poslední týden jen zvýšenou teplotu, a takový vlhký kašel, ale jen občas, nebylo to, že by kašlala pořád… plus mínus dva týdny to trvalo… teď to vypadá, že je zase v pořádku…
Crp 32 ATB se davaji až nad 40 až 45 výše. Teď jsem volala dětské a teď ještě jdeme udělat krevní obraz
@Dovver píše:
Crp 32 ATB se davaji až nad 40 až 45 výše. Teď jsem volala dětské a teď ještě jdeme udělat krevní obraz
Pises, ze na 40 mela v pondeli.
Ale CRP je pomocna metoda, osobne bych se ridila take zdravotnim stavem.
Nektere bakterie CRP nezvednou vubec a ATB jsou nutna.
Me doktorka vzdy upozornuje, ze teplota muze kolisat u virove infekce.
@jannina1 já nejsem bohužel lékař, jen tlumočim naše dětskou lekarku
Dnes jsme nechali udělat krevní obraz, v moci nalezeny červene krvinky, už máme ATB na zánět močového měchýře. Rozbor krve bude zítra