Viróza a následné odmítání oběda

9
20.5.08 15:41

Viróza a následné odmítání oběda

Ahoj, prosím o radu. Devítiměsíční dcera měla před třemi týdny virózu a celou noc zvracela. Podle dr. měla další tři dny dietu (sunar, mrkev s rýží). Teď už jí normálně přesnídávky i kaše, ale odmítá k obědu jakoukoliv zeleninu s masem. Zkoušela jsem různé varianty, ale dostanu do ní maximálně dvě lžičky, pak je schopná se začít dávit až pozvracet. Nefunguje ani zelenina v kaši :( Zatím to trvá sice „jen tři týdny“, ale mám strach, aby jí to ve stravě nechybělo. Pokud máte někdo podobnou zkušenost, budu ráda za každou radu. Moc díky.
 Myshak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1064
20.5.08 16:06

moje mamka mi rikla, ze nas nikdy nenutila do jidla a jedly jsme vsechno. zkus nabidnout,ale kdyz odmitne, nenutit, hlavne jestli ti sni to maso. nucenim si ziskas jeste vetsi odpor k jidlu. a nesnedla by uz ty hotovy Hami jidla,jak tam je namixovany vsechny?? aspon nejak by to v sobe mela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
20.5.08 16:35

A zkoušela si jí to samé nabídnout večer?
Dej jí k obědu něco, co bude zaručeně jíst. Pak to zkus v jinou dobu.

Taky by možná bylo fajn jí to teď např. 2 dny vůbec nenabízet… V jejím věku můžeš taky vyzkoušet kousky vařené zeleniny do ručičky např. místo jablíčka. Pak si připrav tenké volské oko, udělej ho z obou stran, nebo rovnou jen ze žloutku omeletku, nakrájej na plátky, a zase jí zkus nabídnout do ručičky, pokud už Ti něco ručičkou jí…
Budeš klidnější, že nějaké živiny má.

Jestli kojíš, tak věz, že vše, co potřebuje, si doplní z Tvého mlíčka, takže jí klidně nech jíst jen to, co má ráda, a zbytek se časem snad zase chytne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
20.5.08 16:35

A zkoušela si jí to samé nabídnout večer?
Dej jí k obědu něco, co bude zaručeně jíst. Pak to zkus v jinou dobu.

Taky by možná bylo fajn jí to teď např. 2 dny vůbec nenabízet… V jejím věku můžeš taky vyzkoušet kousky vařené zeleniny do ručičky např. místo jablíčka. Pak si připrav tenké volské oko, udělej ho z obou stran, nebo rovnou jen ze žloutku omeletku, nakrájej na plátky, a zase jí zkus nabídnout do ručičky, pokud už Ti něco ručičkou jí…
Budeš klidnější, že nějaké živiny má.

Jestli kojíš, tak věz, že vše, co potřebuje, si doplní z Tvého mlíčka, takže jí klidně nech jíst jen to, co má ráda, a zbytek se časem snad zase chytne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
20.5.08 16:47

Bohužel nekojím. Zeleninu s masem mixuju, kousky vubec nechce. Ani hotové příkrmy. Zkoušela jsem i pár dní vynechat, místo oběda dostala jen sunar, ale pak to bylo to samé. Rohlík nebo sušenku si v ruce žmoulá, moc toho sice nesní, ale zkusím to takhle s tou zeleninkou. Uvidíme, doufám, že je to jen přechodné období. Moc díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
20.5.08 17:17

Myshak: jako bys mluvila o mém synovi..
My jsme byli s virózou hospitalizováni, byl 24 hod na infuzi kvůli dehydrataci.
Zeleninu naprosto odmítá, jí jen přesnídávky a teď jsem zpátky zařadila i bílý jogurt.
V nemocnici to byla dost hrůza, musela jsem opět plně kojit, nic jiného nechtěl.
My navíc nemůžeme lepek a jablka :?

Vím, že hodně maminek radilo lžičku ze zeleninou namáčet tročku v přesnídávce. U nás nefunguje, tak nevím, to jsem Ti moc neporadila, co :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
20.5.08 17:52

A nemá vymlácenou střevní flóru, to po nemocích bývá. Sára je teď nemocná, bere ATB a k tomu jí dávám sirup, který tu flóru preventivně chrání, poptej se doktorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí