Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
dcerka dospěla k názoru, že chce taky náušnice jako má já i ostatní osoby (nejen) ženského pohlaví v našem okolí a protože naše dětská mudra provádí pouze propíchnutí jehlou, které je vhodné u miminek nebo až větších dětí, tak se chci zeptat - máte někdo „prověřeno“, kam zajít na nastřelení?
Nejlépe centrum, popř Praha 5 / 6.
Děkuju předem za odpovědi..
P. S.: je něco pravdy na tom, že je lepší počkat na podzim, že se rána rychleji zahojí, nebo myslíte, že je to jedno?
Taky mi vrtá v hlavě, jestli se pak smí malá koupat, resp. jak dlouho nesmí? Jestli totiž přecijen nebude lepší počkat až po létě.
Příspěvek upraven 24.08.20 v 09:15
No my nechali malou cvaknout v 10 měsících, týden se to nemělo namočit. Absolutně bez problémů, potíralo se to týden mastičkou. Nastřelujou na Poliklinice Budějovická - je to sice Praha 4, kdybys náhodou nic nesehnala. Pa
Tak jen hlásím (kdyby se to některé z vás do budoucna hodilo), že jsme nechali píchnout ouška na polyklinice v Palacké na ORL a bylo to bez problému.
Pravda, poprvé si to dcerka rozmyslela, ještě než jsme dorazili k doktorovi, takže si jen vybrala naušničky a já jí stihla založit kartu, jak ale sestřička otřela ouška desinfekcí, seskočila mi z klína a už byla v čekárně.
Napodruhé jsme tam šli s tím, že pevně trvala na tom, že si je nechá píchnout a tak jsem jí měla na klíně, držela jí lehce ručičky a sestřička přidržela hlavu. Cvaklo to a malá sebou jen lehounce škubla, ale ani nekvíkla ani nic podobného a druhé jak by smet. Pak prohlásila, že to vůbec nebolí.
Bolelo jí to teda až cestou domů, měla ouška trochu červená, ale po chvíli to zas bylo v pořádku. Mažeme ráno a večer framikoinem a uvidíme, jestli to vydrží nehnisat. Teď je to druhý den a dobrý (ťukťukťuk).
Kontakt je 222 928 258
MUDr. Janoušek
cena 500,– i s naušničkama
Sandra
já jsem malé nechala nastřelit ouška ve 4 měsících u nás na Kladně. A bez problémů, nehnisalo-prostě super. Nastřeluje to přímo dětská doktorka. V Praze nevím kde nastřelit ouška ![]()
ahoj asi je už pozdě, ale pro ostatní : http://www.studio-l.webnode.cz/…ani-nausnic/
Já tedy nevím. My jsme propíchnutí jehlou prošvihli a tchýně chtěla mermomocí naušničky Kačence dát. Nastřelení mi nedopuručili, že prý to bolí, když to přijde k sobě a Kačce už bylo 18měsíců a z ordinace utekla. Tak počkáme na pozdější dobu.
My jsme nechali dceři nastřelit naušničky, když měla trochu delší pauzu mezi očkováními (bylo jí asi půl roku), do té doby nám to paní doktorka nedoporučovala. Dětská doktorka, kam jsme s dcerou chodily, to ještě nedělala, ale zavedla nás k jiné paní doktorce (do protější ordinace) a tam to dceři nastřelila. Dcera plakala, až poté co jí paní doktorka pochválila, že byla statečná (to už bylo hotovo), venku hned usnula a o žádné bolesti potom tedy nevím. Bylo to v listopadu před dvěma lety a o tom, že je lepší počkat na jaro, jsem nic neslyšela. Vím, že někde nastřelují naušničky už v porodnici, ale mně přišlo rozumné počkat, až bude mít dcera po očkování. Na druhou stranu jsem ale nechtěla čekat moc dlouho, protože takhle malá o tom dopředu nevěděla a samotné nastřelení prý nebolí (to vím od známého, který si nechal naušnici nastřelit už jako dospělý). Samotné nastřelení stálo myslím 100Kč a naušnice taky tak nějak, takže jsme se v pohodě vešli do 500Kč. Určitě bych příště zase chtěla dát přednost nastřelení před klasickým propíchnutím, ale určitě bych šla zase přímo k nějakému doktorovi (ta „naše“ přesně vyměřovala místo, kam náušnici nastřelit).
mirka755 píše:
já jsem malé nechala nastřelit ouška ve 4 měsících u nás na Kladně. A bez problémů, nehnisalo-prostě super. Nastřeluje to přímo dětská doktorka. V Praze nevím kde nastřelit ouška
Ahoj, nevim jestli si to vubec prectes, ale u ktere doktorky na Kladne jste byly na nastreleni nausnic?? Nemuzu nikde nic najit. Dekuju
Kattaan, já jsem na Kladně našla kontakt jen na dr. Květovou, ale nakonec jsem jela do Prahy na P4 na polikliniku Budějovická. Tam jsem byla s oběma holkama u dr. Černochový a naprostá spokojenost.
U tý Květový byl pro mě problém, že nastřelovala jen do 8:00 a to bylo brzo tahat někam obě holky.
Mohu mít dotaz, kde přesně se nastřeluje na té poliklinice Budějovická? Máte kontakt? A na kolik Vás ta sranda vyšla?
@sandrik píše:
Tak jen hlásím (kdyby se to některé z vás do budoucna hodilo), že jsme nechali píchnout ouška na polyklinice v Palacké na ORL a bylo to bez problému.Pravda, poprvé si to dcerka rozmyslela, ještě než jsme dorazili k doktorovi, takže si jen vybrala naušničky a já jí stihla založit kartu, jak ale sestřička otřela ouška desinfekcí, seskočila mi z klína a už byla v čekárně.
Napodruhé jsme tam šli s tím, že pevně trvala na tom, že si je nechá píchnout a tak jsem jí měla na klíně, držela jí lehce ručičky a sestřička přidržela hlavu. Cvaklo to a malá sebou jen lehounce škubla, ale ani nekvíkla ani nic podobného a druhé jak by smet. Pak prohlásila, že to vůbec nebolí.Bolelo jí to teda až cestou domů, měla ouška trochu červená, ale po chvíli to zas bylo v pořádku. Mažeme ráno a večer framikoinem a uvidíme, jestli to vydrží nehnisat. Teď je to druhý den a dobrý (ťukťukťuk).
Kontakt je 222 928 258
MUDr. Janoušekcena 500,– i s naušničkama
Sandra
chci se zeptat zda v cene jsou i nausnicky a jestly je mozne zajit hned a neobednavat se, dekuji
@janicka21 nevím jak teď a jestli tam MUDr pořád ještě je, ale tehdy to bylo vč. náušnic
a jestli s/bez objednání to si už nepamatuju
(inu 6 let)
Ahoj, prosím o doporučení, kde nechat v Praze bezpečně nastřelit náušnice. Dekuji za zkušenosti.