Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Pedro867 pokud vim, tak to je nemoc pouze kraliku. Na cloveka neprenosna
doufam teda
Hlavne kralika sem nevidela leta pane
@Sophia.888 píše: Více
Já vím, chovem ušáků se zabývám půl století, ale i další původně zvířecí choroby na lidi začínají dorážet, držím pěsti, ať nejsi pacient nula!
Jsou to určitě opary? Mohlo by to taky být impetigo. Na to zabírá Framykoin.
Já na opary a koutky trpím hodně
Co mi pomáhá je propolisová tinktura… Je to nejdřív peklo, ale krásně to vysuší a přestane se to rozlejzat. Pak už jen doléčím propolisovou mastí. Ale ta tinktura, to je záchranář.
Držím palce ať zaberou ty tabletky, opary jsou na prdlajs ![]()
@Janča6 to nevim, spis mi to prijde jako opar. Mela sem fakt silenou rymu.
@AbbySt no mam to slite v jeden obri. Jeden je pod nosem a dva na puse a spojily se. Strasny.
@Sophia.888 píše: Více
Na opary jedině acyklovir na předpis- je to herpesin v tabletách. Nechej si to předepsat OL. Nic jiného nezabírá. Léky jdou pak přímo k místu kde je herpes zakukleny. Těmi léky se dá docela dobře vylecit i čistější výskyt herpes. Ale musi se brát dlouhodobě.
U oparů musíš striktně respektovat jeho fáze a podle nich léčit. Ideálně si nechat co nejdříve napsat acyklovir (Herpesin v tabletách) nebo velacyklovir (Valtrex).
Léčba probíhá dle fáze oparu - jakmile se vytvoří puchýře, buď mažeš herpesin mastí, která je bez předpisu, nebo vysušuješ (Tea tree olej, Alpa). Po 2 dnech puchýře prasknou a tvoří se žlutá krusta, tu musíš nechat zaschnout a nestrhávat, přebytečnou vodičku (lymfu) krátce vysušovat ubrouskem. Do této fáze můžeš přikládat ledové obklady.
Posléze se krusta změní na strup, který potřebuješ udržovat naopak ve vlhku, takže tak 3× denně mazat Bepanthenem, který podporuje hojení.
Celou dobu doplňovat vitamínem B.
Valaciclovir mi zabere v kazde fazi oparu, ale je lepsi si ho dat uz pri prvnim pocitu, ze vznika opar. Nemuze ho ale predepsat obvodak, ale jen odborny lekar. Mam ho porad u sebe a vezmu tabletu ci dve, kdyz je potreba. Na obri otok mi pomohlo i chlazeni a na bolest paralen. Jinak me pomaha opar mazat a to v klidu obycejnym jelenim lojem, co se da mazat prstem.
Trpím na opary hodně. Kolikrát mám jen po nějaké rýmě opary na celém nose, na puse, bolí to a nejraději bych někam zalezla a nevylezla! Nepomáhá na ně nic!!! Já si dávám Aloe Vera protože ho mám doma zadarmo, ale ty blbosti v lékárně fakt ne!
Dekuju vsem za rady. Herpesin v tabletach uz mam, dneska je beru druhy den a mam tam uz krusty. Namazala sem to cely uriage cica se zinkem, ale ty krusty bych tedy nemela ted mazat? @Sara_Ses
@Anonymní píše: Více
A zkousela jsi prasky na predpis? Ony fakt zabiraji dobre.
Moje kolegyně na to trpí. Ona měla rok zpět zánět mozku. Nějakou dobu se léčila. Od téhle hrůzy trpí na opary. Jak kolem ní projde bacil, tak má hned opary.
Asi je tělo zesláblé, protože to musel být strašný zásah a takhle reaguje na každý bacil.