Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
Skolila me nejaka paradnj viroza… nemela sem ani tak teploty, ale siiiilenou rymu a unavu a ted 5 den nemoci mi vyskocily opary. Pod nosem a i na puse. Mam celkem 4. Nikdy sem na opary netrpela nijak zvlast. Vetsinou pri ryme se mi udelal jeden mensi pod nosem a to jsem tak nejak zvladla, ale tohle je brutal. Doporucite mi prosim kdo s tim ma zkusenosti co na ne davat? Mam herpesin mast, ale ta mi prijde nijak nezabira, naopak se to dal rozleza.
Dekuji moc a hezky den
Zkus dračí krev ![]()
Nedám na ni dopustit, pomáhá mi jak na opary, tak třeba i na odřeniny při té rýmě. Je skvělá na hodně věcí.
@Markéta188 fakt? Mam ji doma. To me nenapadlo. Tak jdu zkusit potrit. Boli to jak blazen ![]()
@Sophia.888 píše: Více
Zkus. Já vždycky potírám 2-3 dny a je to pryč.
Jen si ji kápni do dlaně a trochu z ní udělej takovou hustější hmotu, aby ti na těch oparech lépe držela a nestekla.
@Zita Aussig dekuju. Jo je to strasny. Nemuzu poradne jist a boli to no. Aloe vera nevim, ale pokud nezabere ta krev tak taky vyzkousim. Dekuju
Na to trpí kamarádka, já naštěstí ne. Vždycky se láduje béčkem.
Na už vylezlé jen něco hojivého. Herpesin pomáhá v začátku, aby se opar nerozlezl, i když ne vždycky. Mně nejvíc pomáhal Bepanthen, nejlépe ten desinfekční
U praktického lékaře si lze vyžádat prášky na opary - Herpesin, zabírají mnohem lépe než jen mast. Jinak k tomu vitamín B.
@Sophia.888
toto je mazec:
https://www.emimino.cz/…ecky-563664/?…
To měla dcera po třech dnech horečky.
@Anonymní píše: Více
Ty kraso, chudinka.. uz je to dobry?
@acimedaca
Zkusila sem zavolat a mam je, dekuju. Mam 400 mg 3× denne.
Příspěvek upraven 23.01.26 v 11:44
ona dostala na to framykoin, už na druhý den to bylo mnohem lepší. Ted už je to týden a dobré. Ale má takové černé kolem rtu, snad to zmizne.
@Anonymní píše: Více
Urcite zmizne. Ja nekdy mivam jen malej pod nosem a zacervenani mi zustava kolikrat i mesic.
Tentokrat to mam vyzivny, ale takhle osklivy ne.
Sophi, jak to své popisuješ, to se mi vybaví králíčí myxomatóza, promiň. Taky se mi to, ale naštěstí v menší míře objevuje-v nose, na rtu-daň za střední školu s velkou dívčí převahou v oboru a vůbec-Prostějov zač. 80ých let min. století-líbačka nonstop…