VIRÓZA....ach jo..:o(

79
17.3.06 17:50

VIRÓZA....ach jo..:o(

Ahojky,

já vím, že si asi možná řeknete, že dělám z komára velblouda, ale potřebuji se s někým poradit, tak se obracím tady na vás.. :(

Náš Luky byl v úterý očkován proti dětské obrně a večer jednou zvracel a měl průjem - v noci mu teplota vyskočila na 38,9…dala jsem mu paralenové čípky a ráno zavolala dr., jestli to může být po tom očkování - prý to vypadá spíš na virózu, ale čas že ukáže…
Ve středu během dopoledne Luky nechtěl jíst, ale po obědě už se začalo všechno vracet do normálu - dostal sice jenom dietku, ale dlabal a pil…tak už jsem měla radost, že je všechno ok.. :cry: Mezitím se ukázalo, že synovec, s kterým se Luky o víkendu viděl má taky průjmy a zvrací.. :(
Jenže včera ráno dostal sunar jako obvykle a celý ho vyzvracel…já hloupá mu dala ještě čaj a ten mi nadvakrát vyblinkal znovu a měl i průjem - paní doktorka mi řekla, že jestli nepřestane zvracet, musí do nemocnice, aby se neodvodnil…zatím dávat ledový čaj s glukopurem po lžičkách…
Samozřejmě, že odpoledne zvracel znovu dvakrát, takže jsme večer volali dr. domů, kam s ním - řekla jet do Motola - tam nám řekli, že Lukášek je odvodněný a protože je to infekční, musí na 24h na kapačku na Bulovku…na Bulovce si nás nenechali, dali mu jen čípek proti zvracení a doporučili „Kulíška“ na rehydrataci s tím, že pokud by nepil a zvracel, musíme do poledne dorazit zpátky.

Teď už to vypadá nadějně - malej pití udrží, vypil už po malých dávkách během noci a dne přes půl litru, dokonce i snědl pár lžiček rozmixované mrkve s bramborem, ale zato pořád spí - vzbudí se jen na pití a je zase v limbu - myslíte, že to je normální - nezanedbala jsem něco?

Říkám si, že si asi musí odpočinout, ale stejně mě tak v skrytu hlodá červík pochybnosti, jestli nespí nějak moc a není to divné…to jsem asi blázen, že…

Jenže nemůžu si pomoct - je to první takový „větší“ zdravotní problém, takže se o něj moc bojím…

Díky vám všem za názor a omlouvám se za ten strašný román… :?

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1352
17.3.06 19:53

Já jsem ještě nikdy neslyšela, že by byla nějaká blbá reakce na očkování obrny, takže to nejspíš byla ta viroza. A to je potom v poho, že spinká aspoň nabere sílu. A ani nemusí moc jíst hlavně že pije. Je to nepříjemný, když je miminku špatně a nemůžeš mu pomoct. Odpočiň si taky a zítra se určitě probudíte do hezčího rána. Dobrou noc a žádné teplotky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
17.3.06 20:22

Ahoj Andreo,
tuhle virózu jsme před měsícem prodělali celá rodina, začal s tím ten nejmladší :( Neudržel ani čaj, odmítal i pití, pak dostal i průjem. Měla jsem taky strach z odvodnění tak jsme do něj tekutiny rvali násilím. Během 3 dnů zhublul z 10 kg na 8,5 kg. Byl hrozně zesláblý takže taky pořád spal. Buď ráda, že spinká, aspoň trochu nabere sílu, když už ne z jídla. Ten 4. den už začal dobrovolně i jíst a rychle se zotavoval. Mlíko jsem mu dala ale až po 5 dnech a tu dietu opravdu dodržela.
Pak totéž postihlo i mě a musím říct, že tak blbě mi už hodně dlouho nebylo, ty 3 dny jsem se doplazila sotva na WC, o vše se musel starat manžel, který byl o 12 hodin napřed tudíž jakž takž schopný (zvracení se mu vyhnulo tak nebyl tak vyřízený).
A po 14 dnech jsme si s manželem střihli druhé kolo, bylo to naštěstí jen jednodenní záležitost a dětem se vyhnula. Ale kamarádce a její holčičce se to vrátilo oběma :(
Tak hodně trpělivosti a ať to broučka co nejdřív přejde!
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
17.3.06 20:34

Andrejko,

samozřejmě malého dál pořádně sleduj, ale opravdu si taky myslím,že je to „jen“ ta střevní viróza, která se tady potvora všude toulá :(
My jsme ji chytli před měsícem od kamarádčiny holčičky (nevěděla, že je nemocná), takhle blinkat jsem naši holčičku ještě neviděla a taky jsem byla vyděšená. Přidal se k tomu průjem a naprosto odmítala jakékoli jídlo, chvílema nechtěla dokonce ani čaj. Od paní dr. jsme dostali předepsaný Hylac na upravení střev a dodržovaly jsme dietku - rýže, banán (staví průjem), jablko (prý je výborné ho nastrouhat i se slupkou a nechat lehce zhnědnout) apod. Nejhůř dopadl manža, ten to chytil za dva dny od Adélky a byl vyřízenej :roll: , fakt sotva chodil. Já jsem se holedbala, jak jsem odolná a měla jsem to natošup po něm, ale moje doba pobytu na WC už byla docela krátká … :)
Tak držím palečky, ať je brzy líp, až se střívka vyčistí, bude to OK, uvidíš!
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
17.3.06 20:38

Taky jsme to měli, jako přes kopírák. Jen s tím rozdílem, že malá odmítala pít, takže jsme ji museli nalévat násilím. Taky pořád spala. Trvalo to min. 5 dní, už jsem o ni měla strach. A jakmile skončila ona, dostali jsme to my dva s manželem, úplně zároveň. Ještě že jsme se nesrazili na záchodě. Je to určitě hooodně infekční, v našem okolí to chytli úplně všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
17.3.06 20:44

ahoj,
my jsme si to samé prožili před třemi týdny. Hrůza. Průjem, zvracení, horečka, byl už dehydrovaný tak si nás na Bulovce nechali. Náš mrňousek (10m) zhubl o 1,5kg - za 5dnů! Nám doporučili od HIPP ORS 2000 - prý líp chutná než kulíšek. Malýmu jsme dávali Santax S a dodržovali přísnou dietu a hlavně pít, pít, pít. Nutrilon jsme mu dali až skoro po týdnu a místo do vody jsem ho dělala do rýžovýho odvaru (doporučení dr). Taky je dobrá přesnídávka od HIPP jablka s borůvkami - borůvky staví, tak jsem k dopolední svačině dávala půlku přesnídávky a nastavila jí strouhaným jablkem.

Ať se brzy uzdravíte.

pa pa

pajuska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
22.3.06 19:40

Ahojky,
moc vám všem děkuji za povzbuzující odpovědi, opravdu mi strašně pomohly - už od pondělka je Lukáškovi mnohem líp - byla to ale fakt hrůůza - ještě jednou jsme skončili na pohotovosti a málem zase v Motole, kde by nás prý nakonec nechali, protože průjem už Lukášek neměl, ale zato stále nejedl a byl slabý jako moucha - hrozný pohled :(
V neděli večer začal trošku jíst a od té doby by nás „sežral“ :wink: …ale dávkujeme mu jídlo stále ještě opatrně a přidáváme pomalinku, aby si bříško zvyklo.. :)

Na to, že by se to vrátilo snad nechci ani pomyslet…samozřejmě, že manžel to chytil taky, takže skončil se čtyřicetistupňovou horečkou v posteli a ode dneška jsem na řadě já, ale naštěstí to vypadá na mnohem mírnější průběh..teď si jen dávám dohromady, s kým jsem se poslední dobou viděla, aby to nakonec nechytili taky…

Tak ještě jednou moc díky a hlavně zdravé broučky.. :)

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.4.06 17:05

Ahoj holky, jdu pro radu. Můj manžel tu teď měl děti z prvního manželství a starší se mi jen tak mimochodem zmínil, že on dnes nic nejedl, že měl průjem 8O Já mám z těhle věcí hrůzu a depky… Máme roční miminko, o které mám strach. Prý měl průjem ráno a pak nic, za to prý pořádný… Zdál se mi teď v pohodě, ale vzhledem k tomu, že tu teď řádí střevní viroza, tak mám strach. Co myslíte, je to viroza či ne, pokud jen jednou a pak zřejmě v pohodě… A jakou máme „šanci“ že to dostane i malá… Má mamka mi říkala, že by se nehnul ze záchodu a že by to na něm bylo vidět :roll:

Dík Šárka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí