Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemáte někdo tuhle knížku doma??? koupila bych
v obchodech i na netu je rozebraná, kdyby někdo měl a nepotřebuje (byla vydána 2009) napište do zprávy prosím… děkuji ![]()
Příspěvek upraven 27.02.13 v 13:41
@ohýnek píše:
No a já se těšila že budu vědět co tam tam myša má
ja taky.. ![]()
No má tam ee…tu knihu jsem viděla v knihovně a dostalo mě to…ukazuje se tam jak é produkty mají různá zvířata a dopadne to tak že myš tam nic nemá protože umí na nočníček:-)))
Kniha je postavena na jednoduché myšlence, že „každý šedý myšáček / má zvídavý čumáček“ a že prošmejdí každou díru. Když potká nějakého zvířecího kamaráda, neudrží se a koukne se mu do plínky. Stejně zvědaví jsou i dětští čtenáři, kteří nedočkavě obracejí stránku, aby mohli sundat další plínku. Přitažlivost plínek je v tom, že se dají odkrývat a že jejich obsah je pokaždé jiný – má jiný tvar, barvu i konzistenci, prostě přesně jako v životě. „Co máš v plínce? Travičku? / Ne… zelenou kašičku,“ zní například příběh setkání s kravičkou. Poslední slovo patří myšce, která už dala před plínkou přednost nočníku, a chlubí se tak, že ostatní zvířátka nedočkavě naskáčou na nočník, aby nezůstala pozadu.
Knížka má jen několik stránek s minimem textu tvořeným trefnými rýmovánkami, které do češtiny výborně přebásnil Hynek Vilém. Knížka je vtipná, milá a není nijak vulgární. A i když se po přečtení této „naučné publikace“ náhodou kýžený výsledek v nočníku nedostaví, rozhodně se celá rodina pobaví. Vaše dítě si po několikátém listování určitě vybere svého zvířecího favorita, ať podle obličeje nebo charakteru plínky, kterého bude pravidelně kontrolovat, jestli mu náhodou z plínky něco nezmizelo.
@Lola29 tak to jsem klidná
nás už to čeká co nevidět
dvojčata 17m ![]()