Visanne - zkušenosti

984
5.1.16 13:15

Visanne zkušenosti

Dámy prosím, za pár dní mě čeká nasazení hormonální léčby na endometriozu nejspíše tímto přípravkem.. Mohli by jste mi napsat jaké s ním máte zkušenosti??? Jak jste ho snášeli, jak dlouho jste ho brali a případně za jakou dobu jste pak otěhotněli???

Díky budu ráda za každý příspěvek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2455
5.1.16 13:36

@Nika Nut Zatím Visanne užívám čtvrtý měsíc. Snáším ho dobře, nemám žádné potíže. Bolesti ustupují a za dva měsíce byla endometriózní cysta poloviční.

Na začátku jsem trochu špinila a ještě se to občas stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
5.1.16 14:07

@Nika Nut brala jsem 6 měsíců. Také jsem z počátku špinila, ale bolesti vymizely, cysta se zmenšila, žádné nežádoucí vedlejší účinky jsem nepocítila. Bohužel těhotná nejsem do dnes, je to cca 2 roky po dobrání. Tak přeji ať máš víc štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
5.1.16 16:10

@Veverka X Aha aha, ty to máš tedy na cystu, jo?! A jak ti ji zjistili a kde ji máš??? A to zmenšení sledují ultrazvukem??? To je super, že nemáš žádné obtíže, pořád čtu všude jak po tom holky mají deprese, nespí, bolí je hlava, ztratí chuť na sex, přibírají a nevím co ještě :nevim: Tak už jsem se začala děsit :roll:

@pingvin To mě mrzí, že se stále nedaří :( A jak jsi to měla ty??? Nějakou dobu jste se snažili a měla jsi nějaké problémy a pak Ti při laparce zjistili cystu na vaječníku??? A to tu cystu teda stále máš, jen je menší??? A Jinak jsi v pořádku - nedaří se jen kvůli té cystě??? No alespoň jste mě potěšili, že jste neměli ani jedna nežádoucí účinky, protože to co jsem všude četla, mě děsilo..

Já mám doma dvouletého chlapečka, který se nám povedl hned na 1. pokus a před rokem jsme se začali snažit o druhátko.. Bohužel jsem od začátku krvácela většinu z cyklu a měla jsem bolesti, tak jsem se v červnu dostala do CARu a tam mi zjistili, že neovuluju a mám nízkou děložní sliznici, snažili se mi nabudit vaječníky hormonama, ale najdřív moc nereagovali a pak se mi několikrát vytvořila cysta.. Na konci října 2015 jsem byla na laparoskopii, kde mi byla zjištěná drobná mnohačetná ložiska endometriozy na pobřišnici a dle dr. ji mám i přímo v děloze.. Ještě nám dali čas do konce roku, ale opět se to nejdřív nepovedlo a pak zase cysty.. takže v pá jdu na kontrolu a máme se domluvit na nasazení horm. léčby na půl roku na tu endometriozu, tak jsem na to zvědavá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
5.1.16 16:21

@Nika Nut Mám endometriózní cystu na vaječníku a mám Visanne kvůli ní. Závěr, že je endometriózní, vyplynul ze čtyř ukazatelů. Rosta velmi rychle, vyšla mi vysoká hodnota krevního testu Ca 125 a při laparce jsem loni měla drobná ložiska endometriózy a pak mě ten vaječník opravdu hodně bolel při MS.

Zmenšení sleduje doktorka ultrazvukem.

Jinak já jsem za tři měsíce nabrala jen jedno kilo, to ale vůbec nemusí být kvůli Visanne :).

Měla jsem i Dekapeptyl a ten jsem teda snášela opravdu špatně.

Držím palce, ať nemáš vedlejší účinky a léčba Ti pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
5.1.16 18:32

@Veverka X Díky za vysvětlení :) Tak já jsem měla za posledního půl roku cystu 3× jedenkrát si dr. myslel, že se mi po stimulaci vytvořil hezký folikul, ale ten nepraskl a vytvořila se z něj cysta a ta mi praskla a vezla mě záchranka do nemocnice.. Pak se mi hned měsíc na to udělala další, dorostla za chvilinku asi do velikosti 4 cm a pak zkolabovala a začala se sama vstřebávat - obal mi odstranili při laparoskopii, kde mi ovšem zjistili tu endošku na pobřišnici.. Pak jsem dostala znuvu stimulaci a vypadalo to, že by to mohlo klapnout, bylo spoustu folíků, ale nic, měla jsem hrozně nízkou sliznici pro změnu :( No a tento cyklus třetí cysta, dorostla asi na 6-7 cm a pak zase zkolabovala a svraštila se ačkoli tomu už dr. nevěřil.. No a teď bych měla od začátku cyklu brát tu horm. léčbu..
Tak doufám, že nebudu mít nějaké šílené nežádoucí účinky, jediné co by mi nijak nevadilo, kdybych trochu přibrala, bojuju s podváhou, takže by to nebylo na škodu, ale zas ne nijak extrémě, protože mám nemocné kyčle, takže nadváha by taky nebyla nic moc :)

A po léčbě se budete snažit o dítko normálně nebo Vás chtějí hned hnát na IVF???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
5.1.16 19:53

@Nika Nut před tím jsme se snažili už 4 roky, mám za sebou 3 IVF a 3 minimální stimulace. Na jiný problém, než endometriózu se nepřišlo. Bohužel si myslím, že může za naše neúspěchy. Může prý ovlivnit i kvalitu vajíček a hormonálně působit proti tomu aby tělo embryo přijalo. Tím tě nechci samozřejmě strašit, spousta ženských otěhotnělo i s endometriózou hned. Je to hodně nevyzpytatelné a hlavně lékaři málo probádané onemocnění :roll:
Já mám odjakživa hodně bolestivou MS, takže podezření bylo, také vysoké Ca 125 a ty cysty se dělaly nejspíš po stimulacích, laparku mám za sebou dvakrát, ale s těmi drobnými ložisky se stejně nic dělat nedá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
5.1.16 20:32

@Nika Nut Já před léčbou neměla ani ovulaci. Vypadá to, že zkusíme počkat, jestli nenaskočí. Uvidíme.

@pingvin Také mě překvapuje, jak málo se o endometrióze ví. Mně endometriózu zhoršily jen léky na vyvolání ovulace. Hodně jsem chtěla jít už do IVF, ale trochu váhám. Bojím se, že stimulace u IVF by mi teprve udělala paseku…
Mrzí mě, že tak dlouho čekáte :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
5.1.16 20:48

@Veverka X a jak dlouho se snažíte? Taky bych být tebou počkala, jak tělo zareaguje po vysazení. Já tedy s ovulací problém nemám, tak neporadím.
Pokud bys ale chtěla jít do IVF tak nejlepší by to bylo asi hned po léčbě, mě třeba před stimulací nasazovali i antikoncepci, endoška se zmírnila a reakce na stimulaci byla lepší.
Jinak my máme od října doma adopčátko, takže na všechny strasti a bolesti pomalu zapomínám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
6.1.16 10:35

@pingvin Skoro dva a půl roku. U nás je problém i s tou anovulací, takže je to začarovaný kruh… Bez léků mám sice MS jako hodinky, ale bez ovulace. My asi zkusíme počkat, co tělo udělá po léčbe. Je nakonec opravdu možné, že jsem neovulovala kvůli endometrióze.

Gratuluji k adopčátku :hug:. To je super. Můj muž o adopci zatím nechce ani slyšet. Vím, že je to u nás předčasné, ale člověk by měl prostě přemýšlet „včas“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
6.1.16 11:28

@pingvin Pánečku tak to máte opravdu zapeklité, to mě rzí :( Bohužel to opravdu všechno může být v té endometrioze.. Mě se právě ty cysty taky udělali vždy buď v měsíci ovulace nebo měsíc po jí :( Takže bez stimulace nebyla ovulace a se stimulací byly cysty :( Ale já si teda myslím, že mám tu endometriozu už od doby co mám MS - nikdy jsem o tom nepřemýšlela, až teď co mi zjistili tu endošku, ale MS jsem dostala v 15.letech a pár měsíců na to jsem dostala antikoncepci z důvodu velmi silného, dlouhého a velmi bolestivého krvácení.. Když jsem brala antiko, tak jsem stejně krvácela skoro týden a hodně a bylo to bolestivé, ale ne tak moc.. ale prostě jsem si myslela, že to tak má být.. no a antiko jsem od té doby brala až do té doby než jsme se rozhodli, že chceme mimi - vysadila jsem ji a hned jsem byla těhotná :) Teď si říkám, že to byl zázrak - podle ta endoška byla po těch letech braní antiko utlumená a tím, že jsme se snažili hned, tak to vyšlo..
Díky bohu, že máme to jedno, nedovedu si představit, že bych byla ve Tvém postavení :( Ale alespoň to adopčátko :)
@Veverka X Ještě je brzo na adopci, ale mluvit by jste o tom asi měli.. A kolik Ti je??? No tak to jsme na tom stejně, já od porodu taky neovuluju.. A když mi dávali tu stimulaci, tak jsem měla cysty :( Doufám, že je zakopaný pes v endošce, pomůže léčba a budu se těšit z druhátka.. Na IVF zatím nechci, respektivě na to nemáme finance :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
6.1.16 15:11

@pingvin @Veverka X Holky a nasazovali Vám Vissane 1. den cyklu??? Dr. mi říkal, že mi to nasadí 1.den následujícího cyklu, ale v příbalovém letáku jsem četla, že je to jedno.. Na kontrolu jdu v pátek, dnes jsem 20.DC a už mě strašně bolí břicho a v zádech, tak se děsím aby to nááááhodou nepřišlo dřív.. ovšem mě začíná silný PMS i 10 dní před MS a týden před je standard :/

@pingvin A jak staré dítko jste si adoptovali, nějaké miminko nebo starší???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
6.1.16 15:15

@Nika Nut Nasazovala jsem první den MS podle instrukcí lékařky. Je mi lehce nad 30 :(, takže s věkem to úplně zoufalé není, ale také není nějak hrozně moc času…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
6.1.16 20:42

@Veverka X Tak to ještě jde, no ale už by to první mohlo přijít, viď?!
Mě tedy taky věk nelimituje je mi 28, ale chtěli bychom to druhé co nejdříve aby byli s prvním co nejblíže od sebe.. A hlavně popravdě já když jsi vzpomenu jak těžké jsme měli začátky s Nikim, že několik měsíců prakticky v kuse plakal do 14 měsíců jsme skoro nespali, tak bych to asi nechtěla podstupovat v nějakém hodně pozdějším věku, to to bude člověk snášet ještě hůře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
7.1.16 08:28

@Nika Nut za malou jsme začali jezdit, když jí byly 4 měsíce a od jejích 7 měsíců jí máme doma.
Jinak jsem to měla podobně, akorát první MS už ve dvanácti a pár měsíců na to mi gynekolog nasadil antiko pro šílené bolesti, teď zpětně si říkám, že se to mělo řešit asi jinak, přeci jen v tomhle věku, kdy je organismus ještě nedovyvinutý mi to přijde strašně brzo do sebe prát hormony :zed: Já ji tedy brala asi dva roky, pak vysadila a přežívala na ibalginu :roll:
Ale myslím, že když se u vás povedlo jednou, povede se určitě zas, jen to bude třeba trochu dýl trvat.
@Veverka X jo tady nemá cenu na manžela nějak tlačit, někdo k tomu dospěje až časem, někdo by „cizí“ dítě nikdy nepřijmul, takže držím palce ať se brzy zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí