Léčba endometriozy a následné otěhotnění

984
1.1.16 14:36

Léčba endometriozy a následne otěhotnění

Dámy zdravím Vas v novém roce :)
Je tu prosím někdo, kdo ma/měl diagnostikovanou endometriozu a snaží se o dítě nebo uz se mu dítě povedlo???
Rada bych si s někým popovídala a zjistila nejake podrobnosti.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28
1.1.16 14:48

:-) ja mela endometriozu pred tremi lety. Pri laparoskopii mi srusty odstranily a tri mesice na to jsem otehotnela. A to nam to pred tim par let neslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
1.1.16 14:58

Jinak tedy muj příběh je takovy:
Máme doma dvouletého chlapečka, který se nám povedl spontánně hned na první pokus po 9.letech bráni antikoncepce.. Antikoncepci jsem brala vpodstatě od zacatku co jsem dostala MS, z důvodu velmi silné, dlouhe a bolestivé MS.. Kdyz jsme se rozhodli, ze chceme dítě, tak jsem ji vyřadila a hned jsme otěhotněla.. Po porodu, který bohužel proběhl císařským řezem, jsem mela antikoncepci nasazenou hned znovu, brala jsem ji rok a a pak jsem ji zase vysadil, protože jsme chtěli pro malého sourozence.. Bohužel je to uZ rok a nic.. vzhledem k problémům, které nastaly po vysazeni (krvácení témeř cely měsíc, velké bolesti břicha) jsem se po puL roce dostala do CARu, kde me začali vyšetřovat.. Zjistili, ze vůbec neo hluku a mam velmi nízkou děložní sliznici.. Zkoušeli mi dávat stimulaci, ale bohužel buď vaječníky ne reagovali ani na to, nebo zareagolvali tak, ze místo folk klů vytvořili obři cestu az jsem jednou ukončila v nemocnici a nebo uz to vypadalo, ze lvů proběhla, ale zas nebyla sliznice, kam by se mimo zavítalo- stále dokola :,( a do toho mam stále bolesti břicha a krva čím víc jak půlku měsíce.. Na konci října jsem byla na LPS a zjistili mi spoustu drobounkych ložisek endometriozu na pobrisnici.. Dr. Rikal, ze vzhledem ke krvácení ji mam asi i přímo v děloze.. Zkusil mi dvěma léky na kopnout vaječníky, ze to jeste zkusíme, protože těhotenství by byla ta nej léčba.. Udělalo se požehnane folk klů a vypadalo to nadějné, tak jsme to podpořili IUI a i Dr. Věřil, ze by to mohlo klapnout.. Bohužel ne.. Nakonec videl, ze byla nízká sliznice.. No a tento cyklus se mi po te stimulace opět udělala obři cysta.. Takže Dr. Rikal ze kdyz nelze otěhotnět, tak od ledna nasadime léčbu na pul roku na tu endometriozu a pak se budem snažit dal.. Upřímně se te léčby dost bojím..

Takže se chci zeptat- co jste dostali za léčbu a jak jste ji snasely?
Jak dlouho trvalo po vysazeni než začala normálně chodit MS a OVU?
A za jak dlouho a jestli se Vám povedlo přirozené otěhotnět?

Mam z toho hrozny strach.. Zatím si nedokážu představit, ze bychom měli jedinacka :( a finance na IVF teda aktuálně nemáme a nějakou dobu by nám to trvalo našetřit.. Navic všude čtu, ze se leckdy nepovede ani IVF..

Prosím dámy pište, rada se cokoli dozvím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
1.1.16 15:02

@jája24 Je, tak to je krásný, me bohužel ta endoska odstranit laparoskopicky nesla, proto musím mít tu hormonální léčbu :(
Bojím se jak ji budu snášet a jak se tělo bude dlouho pak dávat do kupy.. Všude píšou, ze se cyklus po te léčbě vrací zpátky 3-24 měsíců a ze se ta endometriozu po vysazeni léčby vrací, takže kdyz pak brzo ne otěhotní bude to k prdu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.16 15:17

Ahoj, me zjistili endo nahodou, kdyz jsem mela kylu, ukazala se loziska. Na gynde mi okamzite nasadily umely prechod pomoci Visanne, jedla jsem to pul rok-docela sila, malem jsme se s muzem rozvedli. ale po dobrani tech leku jsem prirozene do pul roku otehotnela, ted mame 1,5rocniho klucika. taky bych docela rada druhe, nic neberu, ani HA, prestala jsem kojit, a taky zatim nic. bolesti bricha se porodu vratily, ale asi v mensi mire nez pred tehotenstvim…
ta hormonalni lecba leckdy pomuze, endo se utlumi a tehotenstv muze prijit…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.1.16 15:20

Jo a jeste mam kamaratku vet, co dela homeo. poradila mi prave se po te hormonalni lecbe procistit a pak az otehotnet…do toho jsem pila ruzne bylinkove caje a zadazilo se, tak doufam, ze se taky zadari…

• Citovat
  • Upravit
984
2.1.16 08:11
@Anonymní píše:
Ahoj, me zjistili endo nahodou, kdyz jsem mela kylu, ukazala se loziska. Na gynde mi okamzite nasadily umely prechod pomoci Visanne, jedla jsem to pul rok-docela sila, malem jsme se s muzem rozvedli. ale po dobrani tech leku jsem prirozene do pul roku otehotnela, ted mame 1,5rocniho klucika. taky bych docela rada druhe, nic neberu, ani HA, prestala jsem kojit, a taky zatim nic. bolesti bricha se porodu vratily, ale asi v mensi mire nez pred tehotenstvim…
ta hormonalni lecba leckdy pomuze, endo se utlumi a tehotenstv muze prijit…

Diky moc za prispevek.. Tak to je hezke, ze jsi pak do pul roku prirozene otehotnela.. A kdy se Ti vratila menstruace a ovulace po vysazeni te lecby??? A prosim Te muzes mi popsat co s tebou ta lecba delala, jake to melo nezadouci ucinky, kdyz rikas, ze jste se malem rozvedli???
A jeste prosim Te jsou na tu lecbu nejake velke doplatky???

Predem moc dekuji za odpoved, jsem z toho docela nervozni, tak budu rada za info..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
2.1.16 08:15
@Anonymní píše:
Jo a jeste mam kamaratku vet, co dela homeo. poradila mi prave se po te hormonalni lecbe procistit a pak az otehotnet…do toho jsem pila ruzne bylinkove caje a zadazilo se, tak doufam, ze se taky zadari…

A co jsi pila za caje??? Ja teda piju taky dost bylinkovych caju.. Hlavne kontryhel a kotvicnik.. K tomu piju medunku a trezalku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.16 09:58
@Nika Nut píše:
A co jsi pila za caje??? Ja teda piju taky dost bylinkovych caju.. Hlavne kontryhel a kotvicnik.. K tomu piju medunku a trezalku..

klasicky cistici a pak jsem nasla nejaky sypany primo na otehotneni…uz ani nevim, jak se jmenoval…

• Citovat
  • Upravit
984
2.1.16 12:54
@Anonymní píše:
@Nika Nut píše:
klasicky cistici a pak jsem nasla nejaky sypany primo na otehotneni…uz ani nevim, jak se jmenoval…

Aha aha.. Tak to treba pak muzu zkusit.. A myslis, ze az by jsi mela chvili, mohla bys mi odpovedet na ty moje otazky ohledne te horm. lecby??? Psala jsem Ti to v predchozim prispevku, tak nevim jestli jsi to neprehledla.. Diky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.16 15:09
@Nika Nut
@Nika Nut píše:
Diky moc za prispevek.. Tak to je hezke, ze jsi pak do pul roku prirozene otehotnela.. A kdy se Ti vratila menstruace a ovulace po vysazeni te lecby??? A prosim Te muzes mi popsat co s tebou ta lecba delala, jake to melo nezadouci ucinky, kdyz rikas, ze jste se malem rozvedli???
A jeste prosim Te jsou na tu lecbu nejake velke doplatky???Predem moc dekuji za odpoved, jsem z toho docela nervozni, tak budu rada za info..

pardon nejak jsem to prehledla..
Menstruace mi normalne naskocila po vysazeni. ovu nevim, nesloduji to…
Jinak ty nezadouci ucinky jsou uvedeny v pribalovem letaku Visanne. Je to napor na psychiku, takove deprese jsem mela navic jsem to brala na podzim, takze i pocasi prispelo myslim k tomu. Navic jsem hodne pribirala, neuveritelne chute jsem mela… Menses nebyla zadna, normalne muzes behem toho otehotnet, ale asi to nejde, chut na sex zadna…nic prijemneho to nebylo, ale dalo se to prezit, hlavne to pomohlo…
Doplatek myslim nebyl zadny, nebo do stovky…

Omlouvam se za anonym, ale je to dost osobni tema…

• Citovat
  • Upravit
984
2.1.16 16:21

Díky moc za info.. já se toho bojím právě jak čert kříže :( Mám sklon k depresím i tak, tak se fakt bojím :( Chutě na sex mám vyšší než manžel, tak se to třeba vyrovná :) A přibírání se nebojím.. to by se mi naopak hodilo.. Mám 172 cm a 53 kg a za boha nemůžu přibrat, takže nějaké to kilo nahoru by bylo jen ku prospěchu.. ale bojím se té psychiky a nespavosti :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.16 16:33

@Nika Nut já nespavost nesleduji, akorát jsem celé dny i přes dostatečný spánek unavená a mám návaly horka :nevim:

• Citovat
  • Upravit
984
2.1.16 19:13
@Anonymní píše:
@Nika Nut já nespavost nesleduji, akorát jsem celé dny i přes dostatečný spánek unavená a mám návaly horka :nevim:

A ty bereš Visanne teď???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.16 12:49

@Nika Nut ano, teďn 3 týdny a už tak toho mám plné kecky :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie