Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Docela tě chápu, ale to je život, nelámej to přes koleno, ještě máš chvíli čas… taky bych z toho byla na nervy, mít dítě až ve třiceti je pro mě fakt pozdě..
ale lepší si počkat na fajn chlapa než si dítě udělat s pitomcem ![]()
Než tlačit na pilu a honem honem uhnat chlapa a dítě do třicítky, tak raději mít dítě pár let po třicítce s dobrým partnerem pro celý život. ![]()
Za to „vyčerpání“ si můžeš sama svými nesmyslnými očekáváními a požadavky, co máš v hlavě. Klídek, relaxuj, jedno po druhým. Nejdřív si najdi práci, pak chlapa anebo klidně obráceně. Když se nebudeš jak vyžírka chovat, tak proč by si to o tobě měl myslet? ![]()
A ta poslední věta, to je taky pitomost, další šroub, co si sama valíš do hlavy…
@Svistice píše:
Než tlačit na pilu a honem honem uhnat chlapa a dítě do třicítky, tak raději mít dítě pár let po třicítce s dobrým partnerem pro celý život.
Zakladatelka - nespím z toho všeho. Hledám si oboje současně. No většinou si muži myslí, že ženská, která je bez práce je vyžírka. Už kolikrát z toho nemůžu. Zavřu se doma a ubíjím se.
Tak to mas dost na pilno, kdyz nejsi pro tehotenstvi po 31 letech. Proste nekdy to driv nejde, zacni brat zivot, jaky je. Jinak se vritis do naruce prvnimu, kdo bude ochotny s tebou to dite mit a to dle meho neni ta nejlepsi cesta pro stastny zivot v pevnem partnerskem svazku.
Zakladatelka - no asi to je trest za to, že jsem dítě dříve nechtěla.
Zakladatelka - hledám na inernetu partnera a už rok to nejde. V neděli mám další schůzku. Už ted mám z toho nervy..
Měla jsem to podobně, rozešla jsem se s dlouholetým partnerem ve 26 - nechtěl se ženit ani mít dítě a já ano, nebylo na co čekat, rozešli jsme se a já se začala seznamovat - taky přes nternet, vypsala jsem fakta o sobě, své očekávání, včetně dítěte a přesné požadavky na partnera. Kdo se nelekl hned, prošel do dalšího kola
, ve 27 jsem byla už vdaná a měla první dítě, jsme spolu dotěd, je mi skoro 32 a čekáme druhé
, já si myslím, že když budeš k event. partnerům upřímná, jde najít rychle a správně, držím pěsti ![]()
@Anonymní píše:
Zakladatelka - hledám na inernetu partnera a už rok to nejde. V neděli mám další schůzku. Už ted mám z toho nervy..
Tak to se pak ale nediv, že to nejde… to samý s tím dítětem po 31 roku.
Zakladatelka - na nic si nehraju, ale hned na chlapa nevybalím, že chci dítě, když se o tom bavíme, tak v budoucnu říkám, že kdyby nám to klapalo, tak ano. Partnera hledám už rok a neuspěšně.
@Anonymní píše:
Zakladatelka - na nic si nehraju, ale hned na chlapa nevybalím, že chci dítě, když se o tom bavíme, tak v budoucnu říkám, že kdyby nám to klapalo, tak ano. Partnera hledám už rok a neuspěšně.
Njn, tak zoufalost z ženský někdy prostě tryská a ty tikající hodiny, ty jsou kor vidět i jinak úplně slepými týpky.
Tak to hoď za hlavu a ty rande si prostě užívej. Člověče, ty z toho máš nervy, já bych se na rande těšila. A pokud ne, prostě bych na něj nešla.
A co, žes měla mít dítě dřív - to by ses přece s jeho otcem rozešla. To je třeba dle mého daleko větší průšvih než když si dítě pořídíš s milujícím partnerem později.
Takže rozkaz: to rande v neděli si pořádně užiješ, žádný nervy a neřeš, co si asi tak chlap myslí. Když to bude trapas, nebo tam přijde úplně vymletej blb, tak nám to tady pak anonymně napíšeš a aspoň se zasmějeme
![]()
Zakladatelko, misto toho ubijeni se doma a odpocitavani limitu, do kdy je pro tebe zadouci tehotnet se pokus pozitivne naladit a uzivej si svobodneho zivota. Videla bych ted prioritu v hledani prace, sladi se ti sebevedomi, zmizi vyzirkovsky komplex a pak i to hledani partnera pujde lepe. V takoveto nesmyslne kreci, zpusobene subjektivne stanovenym terminem pro splneni tvych predstav se ti prirozene nemuze darit. Nesvazuj se obavami a ver, ze bude lepe;-)
Pripada mi, ze ve vsem tlacis moc na pilu.Dala jsi si nejaky terminy a ty chces plnit. A kdyz to nevychazi, tak se z toho hroutis. Takhle to nejde delat. Musis tomu vsemu dat volny prubeh. A pokud vse nebude tak, jak jsi si predurcila, tak to taky nebude takovy problem. To si ale musis rict ty sama a verit tomu..
Ahoj. Prominte, že píši anonymně, ale chodí sem plno lidí, kteří mě znají. Od 19 - 27 let jsem byla s partnerem. Dítě jsem nechtěla. Před rokem jsme se rozešli. Bylo mi 27 let. Ted mi v říjnu bylo 28 let a já začala toužit po miminku. Bohužel k němu nemám partnera. Navíc po novém roce nebudu mít zaměstnání, tak hledám nové, ale prozatím neuspěšně. Kdybych si našla partnera bojím se mu říct, že budu nezaměstaná. Chodím na rande přes internet a bojím se, aby si nemyslel, že jsem vyřírka, pokud nebudu mít práci kdybych jí náhodou nesehnala. Už jsem zoufalá. Nejsem pro těhotenství po 31 letech. Děkuji.