Visual snow, máte někdo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
88
28.10.23 19:18
@Barbora2451 píše:
@Luboš 79 ten liek je v akej fáze vývoja neviete?

Nevím, řeší se to v zahraničí. Také to řeší nějaký špičkový neurolog. Snažím se na lék nemyslet, vím že by pomohl, ale dá se s Visual Snow žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.23 19:18

@Luboš 79 ďakujem…predpokladám že teda cvičíte dodnes, začala som aj ja podľa cvičení na YouTube na uvoľnenie krčnej chrbtice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.23 19:19

@Luboš 79 asi záleží v akej mierne to je pokiaľ to už je také ze človek to nevie ignorovať musí to byť hodne vyčerpávajúce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
28.10.23 19:20
@Barbora2451 píše:
@Luboš 79 vidíte zle alebo Vám vadia svetlá aút oproti?

Vidím i zle ce tmě barvy, i světla aut mi moc vadí, semafory ve tmě nevidím ostře, barvy rozeznám, nikoli ostrý kruh světla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
28.10.23 19:25
@Barbora2451 píše:
@Luboš 79 ďakujem…predpokladám že teda cvičíte dodnes, začala som aj ja podľa cvičení na YouTube na uvoľnenie krčnej chrbtice

Ano, z YouTube jsem čerpal ale nikde ten cvik nebyl, co dělám. Opravdu mi pomohl. zamerte se na protahování svalů ramen, krční páteře a jeho zkřížení, nedokážu to popsat, jen dokáži předvést. Cviky mi zaberou kdyby 8 minut jednou denně, abych se cítil dobře, musím ten čas využít cvičením obetuji se. Po cviku bolí krční svaly, ale časem se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
28.10.23 19:27
@Barbora2451 píše:
@Luboš 79 asi záleží v akej mierne to je pokiaľ to už je také ze človek to nevie ignorovať musí to byť hodne vyčerpávajúce

Je to hodně vyčerpávající, když nikdo nedokáže pomoci. Musí si člověk pomocí sám a tak trochu se s tím i smířit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.23 19:28

@Luboš 79 ok budem aj ja cvičiť každý deň, a budem sa snažiť si to nevšímať aj keď momentálne nikedy cez deň to je ťažké vždy príde CHVÍĽA že sa nato sústredím a prepadá ma panika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
28.10.23 19:28
@Barbora2451 píše:
@Smutek11 ako dlho to máte? Aký bol dôvod spustenia stres?

Nevím co to spustilo, možná psychika, věk, nějaká infekce…Nevím. ale vím co to je a co s tím dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
28.10.23 19:31
@Barbora2451 píše:
@Luboš 79 ešte som čítala že každý to ma iné niekto celý život rovnako niekto horšie časom niekto lepšie :nevim: asi záleží aj od príčiny

Ano, záleží na tom, jak je každý člověk citlivý, vnímavý. Také na tom, jaké má zázemí rodinu, bydlení, práci…stres úzkost vše zhoršuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.23 19:32

@Luboš 79 mne stým začali poletovať aj muchy tzv. Zakal sklovca to ma dosť vydesilo na očnom bolo všetko ok…ja mam len 29r :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.23 19:34

@Luboš 79 oči mam citlivé na denne svetlo plus tiež bolesti očí a pocit cudzieho predmetu v očiach to je niekedy tiež na porazenie stále pocit unavených očí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
28.10.23 19:35
@Barbora2451 píše:
@Luboš 79 ok budem aj ja cvičiť každý deň, a budem sa snažiť si to nevšímať aj keď momentálne nikedy cez deň to je ťažké vždy príde CHVÍĽA že sa nato sústredím a prepadá ma panika

Také to tak mám, někdy se pozastavim a začínám vnímat, jak se třeba dveře otevřené pohybují do stran, dlažba chodníku se vlní apod, čím víc se na to zameruji tím víc člověk propadá panice a úzkosti. A to nechceme, nebo ano? Vůbec si tím nijak nepomuzeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
28.10.23 19:40
@Barbora2451 píše:
@Luboš 79 mne stým začali poletovať aj muchy tzv. Zakal sklovca to ma dosť vydesilo na očnom bolo všetko ok…ja mam len 29r :(

Hlavně v klidu…může to být Visual Snow, také může jít o odchlípnutí sítnice, může o oční aury. Odchlípnutou sítnici Vám zjistí vyšetřením oka na oční klinice kdekoli. Oční aura se neřeší, je spojená s migrénou někdy bolestí hlavy. Více odpocívejte, nedívejte moc do mobilu, choďte na čerstvý vzduch, protahujte denně krční páteř apod. Musíte se s tím i naučit žít, je jedno jestli mi je teprve 18 nebo 70 roků. Každý to má trochu jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.23 19:42
@Barbora2451 píše:
@Luboš 79 mne stým začali poletovať aj muchy tzv. Zakal sklovca to ma dosť vydesilo na očnom bolo všetko ok…ja mam len 29r :( [/citace
Hezky den, ja mám visual snow cely život, myslela jsem, ze je to normální. Byla jsem ba x vysetreni a pokaždé mi řekli, ze jsem zdrava. Opravdu doporucuju to nevnimat a nestresovat se tim. Bohužel už nikdy neuvidim hvězdy na nebi, ale normálně s tim ziju, mam rodinu, práci, školu..akorát teda po porodu se mi VS hodne zhoršilo. Jak v noci vstávám xkrat za noc k miminku, tak po probuzeni namísto zrneni občas vídám různe obrazce, hvězdičky, ornamenty, někdy obrysy písmen a čísel. Jakmile rozsvitim a zrak se nějak vzpamatuje, tak je vše ok. Byla jsem u neurologa a doktorka se mi vysmala, ze jsem naprosto zdravá. Takže i toho je asi způsobeno visual snow. Popravdě i z nošení dítěte me bolí zada a Vs se tim zhoršuje. Takže chodím na rehabky, před spaním aspoň dvě hodiny nekoukam do telefonu a je to dobre, ale člověku to akorát otravuje život :roll:
  • Citovat
  • Upravit
88
28.10.23 19:43
@Barbora2451 píše:
@Luboš 79 oči mam citlivé na denne svetlo plus tiež bolesti očí a pocit cudzieho predmetu v očiach to je niekedy tiež na porazenie stále pocit unavených očí

Pocit cizího tělesa v oku způsobuje málo slz v oku, vysušené oko. Omezte divaní do telefonu, častěji mrkejte očima a kupte si umělé slzy v lékárně, ale opravdu ty kvalitní, z mé zkušenosti to opravdu pomáhá. Také málo slz, suché oko způsobuje špatná funkce štítné žlázy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí