Vit. D v těhotenství

1.11.20 20:22

Vit. D v těhotenství

Ahoj, objednala jsem si Dečko a na letáku jsem se docetla, ze se nedoporučuje v tehu? Nemáte s tím nějaká zkušenost? Děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
371
1.11.20 20:53

V tehu se toho nedoporucuje :-) jakou mas koncentraci?

Ja mam 120 tablet po 5600 IU, to je davka na 2 tydny v jedne tablete :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4280
1.11.20 21:15

Pokud v tom není nějaká podivná přidaná látka tak to tam píší jen aby se sichrovali. Ale je to pro těhotné v pohodě.

Při deficitu (což má přes zimu skoro každý) se v těhotenství doporučuje 2000-4000 IU.
Já přes léto moc na sluníčku nepobyla, dovolená vcelku žádná, takže předpokládám, že jsem zásoby žádné nevyrobila a tak beru 3000 IU denně od začátku 2. trimestru.

Pro první trimestr je míň dat o bezpečnosti a taky tam ta kostra miminka ještě neroste, takže není tolik potřeba, tak tam se doporučují dávky nižší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.20 21:39

@deniskateniska8791 To neni urcite pravda, vit. D3 je pridavan i do tehotenskych vitamínů napr. Femibion 1, ktery ted beru. Nez jsem si objednala Femibion, brala jsem zvlast kyselinu listovou a vit. D3, rikala jsem to i na gynde a sestricka mi rikala, ze tehotne maji Decka ukrutne malo. Myslím, ze je to fakt bezpečné.

• Citovat
  • Upravit
85397
1.11.20 22:04

@deniskateniska8791 zalezi na slozeni, kdyztak ho sem posli. Brala jsem 2000-3000 IU denne na doporuceni endokrinolozky. V zime klidne 3000 denne jako udrzovaci davku muzes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
1.11.20 23:05

Není to Déčko s něčím smíchané? Pro jistotu se můžeš poradit s gynekologem nebo jiný lékařem, ale asi bych se nebála. Když jsem v druhém těhotenství nechtěla brát těhotenské vitamíny (z mého pohledu zbytečně předražené), tak mi gynekoložka automaticky předepsala Vigantol (tedy vitamín D3).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
2.11.20 09:19

Ahoj, chtěla bych se pripojit s dotazem. Je v tom femibionu dostatečné množství vit D 3? ( Je tam 20 uq). Pripadne jestli v těhotenství někdo bere k tomu treba jeste vigantol? Jaké množství vitaminu D3 v těhotenství máte vy? Předem dekuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4280
2.11.20 10:20

@kamilka33

20 uq vitmínu D je 800, což je takové minimum. Nevím, jaký je tvůj životní styl, jak jsi strávila léto, atd,,, ale osobně bych k tomu ve 2. a 3. trimestru klidně ještě 2000 IU (=50μg) přidala.

Pokud to v tobě bude vzbuzovat obavy, nechej si třeba po měsíci vitamin D otestovat z krve.

Já třeba takhle suplementuju pravidelně docela dost B12, tak jsem si ji chtěla zkontrolovat, protože příliš vysoká hladina v těhotenství není dobrá… a dle výsledků bych klidně mohla ještě přihodit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
2.11.20 10:24

@kamilka33 to je minimalni davka k udrzeni dostatecne hladiny mimo tehotenstvi. Navic z femibionu, kde je tolik vitaminu, se D moc nevstreba. Navic je rozpustny v tuku. Takze idealne brat vit D v kapkach, v tehotenstvi 2-3000 IU denne. Miminko si z toho taky cast vezme, rikala endokrinolozka. Idealne jdi na testy z krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.20 15:35

@Barfiy @Callista @blumen @Petule030
Holky, moc děkuji za info, já si to myslela… raději tedy přikládám složení. Má se brát jedna kapka denně. Plus ještě beru obden mult. vitamín pro těhu od Terranova a tam je D3 - vitamin D3 (vegan cholekalciferol – lišejník - 400IU) 10 µg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4280
2.11.20 15:51

@deniskateniska8791

Tak to je v pohodě, jen trochu nešťasná formulace na obalu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...