Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
chtěla bych se na něco zeptat a pokud se tu objeví někdo, kdo má s tímhle zkušenost, budu vděčná za každou radu. Máme po druhém IVF, jsem těhotná a přemýšlím o vitamínech pro těhotné. Beru euthyrox a každý den si píchám Clexane na zředění krve, takže nevím, jestli můžu to, co každej jinej. Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji Martina
Já jsem brala Calibrum baby plan první tři měsíce a pak Calibrum mama (nebo jak se to jmenuje, zkrátka druhý stupeň po baby planu). Ale určitě bych se poradila s lékařem, já se ptala na to Calibrum baby plan a doktor řekl, že to ničemu nevadí a brát to můžu. Brala jsem to ještě za marných pokusů ![]()
Pravda, tím, že jsem tuším v rámci IVF jedla i po úspěšném oplodnění listovku, tak jsem ten baby plan trochu flákala. Ale po těch třech měsících vlastně už v rámci IVF žádné léky nejsou a to jsem pak jedla těhu vitaminy poctivě.
Tak já jsem taky po I.V.F.vypadá to taky na těhu.a beru femibion.Brala jsem ho už před pokusem.Hodně štěstí a krásné tehulkování ![]()
Holky berete některá Euthyrox nebo Clexane? Něco málo jsem četla na dalších diskuzích a pokud to chápu správně tak ten Euthyrox se prý hádá s vitamínama, kde je přítomnej Jod? Víte o tom něco?
můj názor - na co nějaký vitaminy v podobě prášku, když máme pestrou stravu a ty vit. jdou dodat přirozeně??
![]()
tenhle ten názor o přirozeným těhotenství jsem měla taky, ale po dvou IVF mám pocit, že musím tělu pomoct, aby se srovnalo s tou denní hromádkou léků a injekcema. Takže asi tak
Jinak jsem nadšená a poděšena najednou a nechci si pak vyčítat, že jsem něco vynechala ![]()
zeptej se endokrinologa…pozor na ten euthyrox…záleží co máš se štítnou žlázou, vím, že kámoška musela shánět speciální vitamíny, kde nebyl obsažený jód a sháněla je docela blbě. ale já třeba euthyrox beru taky, ale mám jen uzlík na štítce…nemám žádnou poruchu, tak jsem mohla cokoliv…ale koupilajsem si dvoje a po obojích mi bylo blbě, tak jsem nejedla žádný…a narodily se mi zdravý dvojky
chce to pestrou stravu! měla jsem i celý těhotenství i teď při kojení zdravý vlasy, pleť, zuby…všechno…i když žádný vitamíny neberu a nebrala jsem…poslouchej tělo, co si žádá a to jez…já se cpala furt jogurtama a čokoládou a ovocem a to normálně nejím…ale tělo si řeklo
hodně štěstí!
Poraď se opravdu s doktorem - mě změnili Euthyrox na Letrox - měla jsem v těhu 150 denně, vitamíny jsem užívala, hlavně listovku, tělo se musí dát dohromady… Protože jsem ze začátku neustále zvracela, tak byly vitamíny v tabletách nutností, než jen rozmar… jídlem bych to do sebe nedostala… na radu CARu jsem první 3 měsíce těhu (a cca 2 měsíce před, kdy se těho na IVF připravovalo) užívala vitamíny Evelit Pronatal… pak myslím Calibrum pro těhule.
Listovku užívám pořád, s doktorem jsem mluvila dneska řekl mi, že s Euthyroxem budeme pokračovat, momentálně mě spíš trápí, jestli se s něčím tluče ten Clexane.
Listovku užívám pořád, s doktorem jsem mluvila dneska řekl mi, že s Euthyroxem budeme pokračovat, momentálně mě spíš trápí, jestli se s něčím tluče ten Clexane.