Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
A nechceš zajít rovnou na nějakou kliniku asistované reprodukce? Tam by Ti ovulaci zkontrolovali ultrazvukem, udělali náběry, koukli, kde máte problém a navrhli, co s tím…
Adopce stejně trvá docela dlouho, tak by se něco mezi tím dělo. Je Ti dvacet, máte dobrý spermiogram, už se Ti podařilo jednou otěhotnět, to je spousta dobrých zpráv a šancí na vlastní miminko..
Ahoj, souhlasím s Cassiopeiou. Pokud neprobíhá ovulace, nemůžeš ani otěhotnět. Adopce je taky řešení, ale rozhodně bych to ještě nevzdávala a navštívila centrum as. reprodukce, určitě Ti pomůžou. Budu držet palečky a ať to v roce 2011 vyjde a najdeš //.
Anonymní, já bych to tak černě neviděla, protože jestli se vám už jednou podařilo, tak se podaří znovu. Možná se jen na to nesmíš tak moc soustředit, přijít na jiné myšlenky a půjde to samo. Pokud jsi už jednou otěhotněla, tak si nemyslím, že by tu tebe neprobíhala ovulace. Budu držet pěsti, někdy to trvá déle, než by člověk chtěl
![]()
Holka zlatá,to bys nevěřila,kolik párů má podobný problém. Vím o čem mluvím,s manželem patříme mezi ně
. Nesmíš to brát jako svoje selhání,tím si nepomůžeš,jen se budeš stresovat a nic tím nevyřešíš. Souhlasím s ostatními. Sežeň si kontakt na nejbližší CAR a objednej se tam na konzultaci.Za to nic nedáš.Tam tě proklepnou,zjistí příčinu a jistě ti dokážou pomoct. Sice to nejspíš nebude hned,ale určitě se dočkáš. Držím pěsti a přeju hodně štěstí.
NEVZDÁVEJ TO. ![]()
Jak pisi holky prede mnou. Urcite bych zkusila nejaky CAR, kde Ti pomuzou a ovu nejak „nahodi“.
Mimochodem ona i psychika dela hodne. Moje kolegyne z prace se snazila o mimi dlouho a neslo to, tak se rozhodli pro adopci a za par mesicu byla tehu. Proste se zacala soustredit na neco jineho a slo to samo. Dnes ma 6 vlastnich deti ![]()
Drzim palecky!
![]()
Hlavu vzhůru. …určitě si nech od dr vyšetřit hormonální profil z krve až ho změníš. Podle mě tam bude problém. Každý normální gynekolog/žka, by se ti měl snažit pomoci a řeči, že jsi mladá
ty moc nepomáhají. Nepropadej beznaději. Hned bych to na umělé oplodnění ani adopci nehnala.
Taky mě napadlo - a se štítnou žlázou problémy nemáš? To taky brání v otěhotnění a často se na to zapomíná.
Na ženské orgány je nejlepší kontryhel - zkus si dělat čaj 2 x denně. Chce to dlouhodobě. A zkoušela jsi něco dalšího mimo pupalky? Ta je podle mě spíš na mírnění menstruačních bolestí a vitamín E na pleť
.
Já bych to taky neviděla hned tak černě. Pokud jste jednou otěhotněli bez problémů, tak otěhotníš i podruhé. Někdy to hold jen opravdu déle trvá. Každopádně i lékař by tě mohl vyšetřit, udělat hormonální profil, jestli někde není jen nějaký malý problém, kterému lze k těhu dopomoci braním léků a ne se hned hnát na IVF. Každopádně v nějakém CARu by se o vás určitě postarali a všechny vyšetření ti udělali.
Určitě bych ve 20-ti letech neřešila adopci.Manžel tě bohužel stresuje tím,že chce mimčo vzhledem k věku docela brzy / a docela ho chápu,síly ubývají,s tím nic neuděláme/,ale ty máš dost času na to,aby se případný problém s neplodností dal vyřešit.Kdyby si měla stejný věk jako manžel,určitě by to bylo mnohem horší.Ale vzhledem ke tvému věku bych viděla vše naprosto optimisticky.
Takže o adopci zatím neuvažujte,nezatěžujte mysl tímto směrem a zkus se domluvit s gyndařem,co dál.Nebo navštívit nějaký CAR-ale to už je potom o penězích.POkud by gyndař byl dobrý,tak bych to zatím řešila u něj.
Souhlasím,na CAR a hlavně na adopci,je strašně brzy! Ovulaci Ti může nastartovat i Tvůj OG. Je Ti 20,krásnej věk! Určitě se to brzy povede,hlavně se tím nestresuj.Držím paluše!!! ![]()
lasička1 píše:
Nebo navštívit nějaký CAR-ale to už je potom o penězích.POkud by gyndař byl dobrý,tak bych to zatím řešila u něj.
Minimálně můj CAR za vyšetření hrazená pojišťovnou nic nechce, tzn, že vyjde na stejno nechat se vyšetřit CARem nebo na „obyčejné“ gynekologii… Na endokrinologii mě poslali také za CARu…
pod „asistovanou reprodukcí“ není jen IVF…
je to komplexní vyšetření a řešení, od úpravy cyklu, hormonálních hladin… na IVF jde jen část pacientek CARů…
Holky moc děkuju za podporu
.. Vim že spousta to má ohodně těší… A díky Vám jsem si i uvědomila že si to moc beru a že tu šance jsou. a že když to jednou vyjde tak by mělo znovu
. V lednu poprosím novou DR jestli mi udělá ten hormonální profil a pak dyžtak naštívíme CAR. Opravdu moc děkuju potřebovala jsem se hlavně vypovídat
![]()
Anonymní neházej flintu do žita já jsem také neměla ovulaci měla jsem PCO syndrom to mi zjistil gynekolog při ultrazvukách v době ovulace.Pak mě odeslal do centra asistované reprodukce tak se to potvrdilo,že nemam ovulaci dali mi léky na to moje tělo bohužel nereagovalo tak se to zkusilo i další měsíc.A nic tak se naplánovalo IUI,ale musela jsem si píchat injekce do břicha a po nich jsem měla ovulaci tak se přistoupilo k IUI,ale to nevyšlo pak se žádalo na pojištovně o IVF tak jsem si zase píchala injekce reakce byla podstoupila jsem IVF,ale ani to bohužel nevyšlo.A měsíc po nevydařeném IVF jsem otěhotněla přirozeně poprvé za 1,5 roku jsem měla samovolnou ovulaci a otěhotněla jsem
a výsledek vidíš na metříku vše se dá řešit.Já jsem také uvažovala o adopci,ale manžel to zamítnul ![]()
Rozhodně neztrácej naději, když tak mrkni na mé dva deníčky o Madlence a pochopíš…
A jak už tu holky psaly…je ti „teprve“ 20, a už jsi těhotná byla, spermiogram je OK…tak buď naprosto v klidu
![]()
Ahoj předem se omlouvám za anonym ale stydím se že jsme selhala a Vím že spousta holek je tu na tom hůř.Abych začla hned od začátku je mi 20let a jsem vdaná. V září 2009 jsme přišli o miminko v 11ttplus2
.
…Od ledna měním Dr a doufám že nám aspoň poradí,protože už jsem zoufalá..A dneska ještě přišel manžel s tím že přemýšlel od adopci je mu 37 a říkal že by chtěl miminko do 40,ale že nechá ne mě abych se rozhodla.Mě by adoptované nevadilo,ale bojím se že jsem totálně selhala
Jinak manžel byl na spermiografu v září a měl ho v pořádku.

A hned od prosince 2009 jsme se začali snažit znovu,když ani do Jara nic tak jsem začala brát pupalku s Vitaménem E,manžel bere taky ečka.Jinak jsem byla u DR a říkala jsem mu to a on že jsme mladá ať dám tomu čas nebo ať zkusím se vrátit k antikoncepci a pak jí vysadit to jsem odmítla.Když stále nic tak jsem od září začla měřit teploty ale zjistila jsem že ovulace i podle ovulačních testů neprobíhá
Jsem moc ráda že jsem se tu mohla vypsat