Chromozomální translokace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
2.1.11 15:43

chromozomální translokace

Ahoj milé snažilky,
ráda bych se optala, zda jste někdo přirozenou cestou otěhotněl s chromozomální translokací u ženy, nebo jste absolvovali rovnou IVF a po jak dlouhé době. Už jsem 2× potratila (v roce 2010). Má lékařka mi doporučuje se prozatím snažit přirozenou cestou a s podporou hormonů.
Díky za info. :think:

Příspěvek upraven 06.01.11 v 19:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Brandubh
2.1.11 18:59

Ahoj, já sice translokaci nemám, ale má ji můj partner. Přirozeně jsme otěhotněli 3×, ale vždy jsem potratila. Teď stojíme před rozhodnutím, zda absolvovat IVF s PGD, nebo využít spermatu dárce. Zatím nejsem smířená s žádnou z uvedených možností a kdybych byla alespoň o 5 let mladší, asi bych se ještě pokoušela o těhotenství přirozenou cestou. Faktem je, že každý potrat je hrozný zápřah na psychiku a taky je otázkou, kolik revizí dělohy se dá ustát bez nějakých následků.

• Citovat
  • Upravit
1556
2.1.11 20:19

Já také nemám chromozomální translokaci, ale byla zjištěna u mého muže. Byla jsem těhotná 4×. Poprvé se nám narodil zdravý chlapeček, po druhé miminko zemřelo ve 28tt, po třetí jsem potratila. Pak jsme byli na genetice, kde byla zjištěna translokace. Genetik nám řekl možnosti-IVF s PGD nebo přirozené otěhotnění. Tam ale může nastat- brzký potrat, nebo miminko zemře v bříšku ,nebo se narodí zcela zdravé miminko.Rozhodli jsme se pro IVF s PGD, ale měsíc před plánovaným IVF se mi podařilo otěhotnět přirozeně a narodila se nám zdravá holčička. Není ani nositelka translokace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
2.1.11 20:38

Díky za podporu, je to těžké. No asi už letos do toho IVF půjdu - uvažuju o Repromedě v Brně, ale jsem z Ostravy a je to dost daleko. Taky bych si asi měla připravit dost peněz, že? Snažíme se už do roku 2008, ale teprve v roce 2009 se asi dalo něco dělat, když jsem absolvovala laparoskopii, a začala ovulovat. Máte k tomu PGD ještě nějaké informace. Budu moc ráda za VAše zkušenosti. A taky cokoliv, co podpoří těhotnění- Četla jsem tu dost rad ohledně - kontryhelového čaje, grepů. Kys.listovou samozřejmě beru. Držím všem pěsti! :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.12.20 12:51

@chaala dobry den. Behem tehotenstvi jste absolvovala i odber plodove vody vzhledem k diagnoze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí