Vitamíny v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11659
6.11.19 22:01

@AlenNes tak kyselina listova je úplně nejdůležitější tu jsme brala do snad 4 měsíce…
A pak až mamavit… to obsahuje hodně vitamínů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.19 21:41

No to potrebne je v tom co kdy potrebujes =D jako pri planovani, pak pri tehotenstvi a dokonce i pro kojeni, coz je uzasne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
18.11.19 20:55

Budu ho tedy brat co nejdele a je super i pri tom planovani teda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
18.11.19 21:00

Tak já sem přijdu asi s úplně jinou informací, ale mě bylo doporučeno nebrat žádné směsi vitamínů, že po nich mimčo zbytečně kyne. Doktor doporučil listovku a pak dle potřeby magnézium, hořčík nebo železo - to se dává na doporučení lékaře. Zbytek prý není potřeba. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.11.19 21:30

Ona není potřeba ani ta listovka. To je všechno jen lobby farmaceutických společností. Jez pestrou a vyváženou stravu a nebudeš nic potřebovat.

• Citovat
  • Upravit
746
18.11.19 21:51

@Janli jó. Mně doktor říkal, že mimčo si všechno vezme přednostně a není to teda potřeba vůbec s doplňky přehánět. ;) Kolikrát se člověk snaží dělat maximum, i když to není potřeba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
18.11.19 21:59

Ja jedla gravital v obou tehotenstvi, plus listovku a horcik.Jak moc
to prospesne je, nevim, ale mela jsem dobry pocit, ze muzu trochu pomahat, uz jen proto, ze jsem tri mesice lezela na udrzeni a o nemocnicni strave se neda moc mluvit, jako o super pestre. V druhem tehu mi to prislo uz takove, samozrejme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
23.11.19 14:57

Kdyz se neco bere, urcite se tim nic nepokazi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
25.11.19 10:30

To urcite ne, jen to muze pomoci, hlavne ta kyselina listova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.20 09:02

Mně bylo doporučeno VIPMAMI od druhého trimestru, takže teď začínám brát to, slyšela jsem dobré ohlasy a nechci nic co se týče výživy podceňovat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.2.20 07:53

Ahoj ja beru. Listovku, magnesium, zelezo a obcas dzobnu i Decko. Nekupuji zadne tehu vitaminy je to zbytocne drahe, ale obyc klasiky. Musim rict ze mam krasne nechty i vlasy ;-). Pravidelne cvicim takze magnesium je potreba urcite a brala jsem v mensi davce i pred tehu. Jsem spokojena a mozna budu brat i po tehotenstvi, kym se telo da uplne dohromady :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
12.2.20 12:08

Nabízím 3 celé balení vitamínu Biopron Pregna +. v Maxu se prodávají za 329 za balení, já dám za 220, když vezmete všechny 3 balení, tak za 600 za všechny 3. Jedno balení je na měsíc, dají se brát před těhotenstvím, během těhotenství a pak i během kojení. Expirace je 1/2021. Už je nevyužiju. Více infa případným zájemkyním do sz 🙂.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
12.2.20 15:41

@DeeDeee listovku určitě už před otěhotněním, je to prevence defektů neurální trubice (prokázáno studiemi). S výhodou jsou preparáty rovnou s metafolinem (metabolit listovky), určitý procento žen neumí listovku zpracovat. Zkus třeba Femibion nebo Chytré miminko, určitě jsou i jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
12.2.20 17:11

K těm názorům, že si tělo vezme vše potřebné ze stravy - pokud spoléháte na získání kyseliny listové z ovoce a zeleniny kupované v obchodech, tak nepočítejte téměř s žádným podílem této kyseliny. Ničí se totiž mimo jiné i kolísáním teplot při skladování a převozu potravin a hlavně tím, jak na ovoce a zeleninu svítí zářivky téměř 24h denně.

Domácí vajíčko má oproti vejci z obchodu omega-3, kterou ve vejcích běžné koupených taky nenajdete.

Já jsem při snažení pro jistotu tyto věci doplnila z Fertiprony a pak jsem přešla na Chytré miminko 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí