Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@AlenNes tak kyselina listova je úplně nejdůležitější tu jsme brala do snad 4 měsíce…
A pak až mamavit… to obsahuje hodně vitamínů
No to potrebne je v tom co kdy potrebujes =D jako pri planovani, pak pri tehotenstvi a dokonce i pro kojeni, coz je uzasne
Budu ho tedy brat co nejdele a je super i pri tom planovani teda!
Tak já sem přijdu asi s úplně jinou informací, ale mě bylo doporučeno nebrat žádné směsi vitamínů, že po nich mimčo zbytečně kyne. Doktor doporučil listovku a pak dle potřeby magnézium, hořčík nebo železo - to se dává na doporučení lékaře. Zbytek prý není potřeba. ![]()
Ona není potřeba ani ta listovka. To je všechno jen lobby farmaceutických společností. Jez pestrou a vyváženou stravu a nebudeš nic potřebovat.
@Janli jó. Mně doktor říkal, že mimčo si všechno vezme přednostně a není to teda potřeba vůbec s doplňky přehánět.
Kolikrát se člověk snaží dělat maximum, i když to není potřeba ![]()
Ja jedla gravital v obou tehotenstvi, plus listovku a horcik.Jak moc
to prospesne je, nevim, ale mela jsem dobry pocit, ze muzu trochu pomahat, uz jen proto, ze jsem tri mesice lezela na udrzeni a o nemocnicni strave se neda moc mluvit, jako o super pestre. V druhem tehu mi to prislo uz takove, samozrejme.
To urcite ne, jen to muze pomoci, hlavne ta kyselina listova
Mně bylo doporučeno VIPMAMI od druhého trimestru, takže teď začínám brát to, slyšela jsem dobré ohlasy a nechci nic co se týče výživy podceňovat. ![]()
Ahoj ja beru. Listovku, magnesium, zelezo a obcas dzobnu i Decko. Nekupuji zadne tehu vitaminy je to zbytocne drahe, ale obyc klasiky. Musim rict ze mam krasne nechty i vlasy
. Pravidelne cvicim takze magnesium je potreba urcite a brala jsem v mensi davce i pred tehu. Jsem spokojena a mozna budu brat i po tehotenstvi, kym se telo da uplne dohromady
.
Nabízím 3 celé balení vitamínu Biopron Pregna +. v Maxu se prodávají za 329 za balení, já dám za 220, když vezmete všechny 3 balení, tak za 600 za všechny 3. Jedno balení je na měsíc, dají se brát před těhotenstvím, během těhotenství a pak i během kojení. Expirace je 1/2021. Už je nevyužiju. Více infa případným zájemkyním do sz 🙂.
@DeeDeee listovku určitě už před otěhotněním, je to prevence defektů neurální trubice (prokázáno studiemi). S výhodou jsou preparáty rovnou s metafolinem (metabolit listovky), určitý procento žen neumí listovku zpracovat. Zkus třeba Femibion nebo Chytré miminko, určitě jsou i jiné.
K těm názorům, že si tělo vezme vše potřebné ze stravy - pokud spoléháte na získání kyseliny listové z ovoce a zeleniny kupované v obchodech, tak nepočítejte téměř s žádným podílem této kyseliny. Ničí se totiž mimo jiné i kolísáním teplot při skladování a převozu potravin a hlavně tím, jak na ovoce a zeleninu svítí zářivky téměř 24h denně.
Domácí vajíčko má oproti vejci z obchodu omega-3, kterou ve vejcích běžné koupených taky nenajdete.
Já jsem při snažení pro jistotu tyto věci doplnila z Fertiprony a pak jsem přešla na Chytré miminko 2.