Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Akorát listovku, jinak nic. Později teda hořčík a železo, ale to už bylo na předpis od dr, protože mi to chybělo.
Ne, není to potřeba. Daleko důležitější je pestrá strava, ze syntetických vitamínů si tělo stejně nic nevezme. I listovka je silně přeceňovaná a našich končinách prakticky bez účinku. Celé je to jen lobby farmaceutických firem.
Já si dneska koupila listovku. V prvním těhu jsem taky brala jen tu a vše bylo bez problémů. Tak doufám, že teď to bude také tak ![]()
@DeeDeee píše:
Holky brali jste nějaké vitamíny v těhotenství? Je to potřeba?Příspěvek upraven 19.08.19 v 17:19
Nebrala jsem nic.ani tu listovku.
Je potřeba se normálně stravovat. Ne zbytečně vyhazovat peníze za něco, co člověk nepotřebuje a pak žebrat, kdy bude zvýšený rodičák.
@DeeDeee
Kyselina listova je nejdulegitejsi…
Takže do 14tt jen tu a pak sem tam jsme si dala mamavit
Holky a co vitamíny pokud jste vegetariáni? Je potřeba v těhotenství nebo při snažení něco doplnit? Zatím nemám ničeho nedostatek, snažíme se a beru jen listovku… Užívaly jste něco?
Ano brala jsem i pri snažení se, i gynekolog byl rad ze neco beru a doporucoval mi to.
Brala jsem na předpis od dr kvůli špatnému krevnímu obrazu listovku, pyrodixin a železo
A neni neco kde to je vsechno obsazeno? Nebo alespon jen to potrebne?!
@AlenNes tak kyselina listova je úplně nejdůležitější tu jsme brala do snad 4 měsíce…
A pak až mamavit… to obsahuje hodně vitamínů