Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máme jít na vítání občánků. Chtěla bych se zeptat, jak to funguje. Zmiňují se tam o otci dítěte nebo ne? A když není v rodném listě? Nerada bych byla terčem posměchu nebo tak. děkuji ????
Říká se, kdo jsou rodiče dítěte. Pokud má dítě jen jednoho, tak se logicky druhý nezmiňuje. Máš strach, že se ti budou smát kvůli otci dítěte nebo kvůli tomu, že žádnýho nemá?
Já tam ráda půjdu. Jen tam jdu s přítelem. A ten není otec malého. Ví to, vzal si nás k sobě až se malý narodil. Ale neví, že otec není napsaný v RL
U nás jména rodičů nezmiňovali. Říkali nějakou omáčku kolem a pak jen jména dětí, rodič/e s dítětem si převzali dárek nebo pamětní list a nazdar.
Teď jsme v sobotu byli.. Myslím, že mluvili obecně jakože „Novákovi“ apod, i u podepisování pamětní knihy.. No a u prvního dítěte, kdy jsme taky zůstali bez tatínka, to taky nikdo neřešil, prostě jsem tam byla sama zmiňovali jen mě
![]()
U nás se jména rodičů vůbec nezmiňovaly. Jen jméno dítěte, pak focení, drobné dárečky a to bylo tak nějak vše. Jo a nějaký proslov na začátku. Ale ono to je asi všude jinak.
U nas rikali jmeno malyho, a nas obou rodicu..
Ale jestli rikas, ze neni otec v RL, tak by ho zminovat nemohli kdyz nevedi kdo to je
U nás se jména rodičů nezmiňovala. Některé děti tam byly jen s mámou, některé jako Hujerovic rodina se všema babičkama a tetičkama. Ale i kdyby jména rodičů zmiňovali, značně pochybuji, že by řekli - Honzík Novák, maminka Jana Nováková, otec neznámý
A popravdě tam byl takovej frmol, že jsem vnímala maximálně jméno jiného miminka, a dýl jak pár sekund mi v hlavě uvízlo jen tehdy, když bylo hodně neobvyklé. Jinak jsem cizí fakt neřešila, pokud extra nevyčnívali stylem otec o orvaných džínách a flekatým triku, matka pořvávající na rodinu přes celý sál… Jít tam jenom sama hezky upravená máma s mimčem, usmála bych se na ně a za minutu na ně zapomněla.
U nás nikdo jména rodičů neříkAL. byla jsem pokaždé sama s dětmi (otec pracoval) a nikdo se nepozastavoval
Slyším prvně, že by se četla jména rodičů. U nás se nečtou ani jména dětí.
U nás je vítáni občanků jen pro miminko a jeho rodinu, nikdo cizí tam není. Proč přítel neví, že není v RL?