Vítání občánků – jak probíhá a co potom?

3836
13.10.19 08:48

Vítání občanku...jak probíhá a co potom?

Ahojky maminky čeká nás vítání občanku. Jak to probíhá a jak dlouho? A co potom? Rodiče pozveme k nám na nějakou mnamku a kafe tak klidně mi napište nějakou inspiraci v podobě pohosteni :kytka: zvazuju babičku a jednohubky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
13.10.19 08:53

Pro to asi nejsou jasná pravidla. Prostě klasicke pohoštění doma. Co dělat neporadím, já tyhle věci zásadně kupuju u Hájka. Navíc rodina vždycky něco dotáhne. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61118
13.10.19 09:09

Jsem ani nevedela, ze se dela nejaky pohoštění pro rodinu pri vítání občánků :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
13.10.19 09:12

Ahoj, tak u nás vítání trvalo necelou hoďku. Zpívali tam děti ze školky a proslov starostky a pak se zvali jednotlivě rodiče i s prckem, byl tam fotograf a když někdo chtěl tak nafotil sérii 50 fotek za 250 kč. A to bylo vše. Byla u nás jen tchýně a žádné pohoštění nebylo. Za to teďka toho bude hodně, malá bude mít rok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
13.10.19 09:16

Na vítaní občánků se poptej místních, každá obec si to asi může dělat po svém. Vítání prvního dítěte probíhalo tak, že do místnosti sedli rodiče s miminky, popř. nějaký ten prarodič jako doprovod. Starosta měl projev, myslím i matrikářka něco řekla, děti z MŠ zarecitovali pár básniček, potom vyzývali jednotlivé děti, miminka dostali dáreček a rodiče se podepisovali do nějaké pamětní knihy. Jak dlouho to trvalo nevím, cca hodinu se vším všudy, záleží na počtu dětí. Nyní nás čeká druhé vítání v jiném městě, každé dítě má zvlášt své uvítání, na každého je 15min a předpokládám, že starosta pronese pár slov, možná zase i matrikářka, asi něco malého dostaneme… Protože to tentokrát bude individuální, pozveme prarodiče, ať je i nějaké publikum. :D Svým způsobem je to slavnostní příležitost, ale nic obrovského. Jako pohoštění by mohlo stačit kafíčko a zákusek. Upeč nějakou oblíbenou buchtu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3836
13.10.19 09:17

@Simonkaa01 jee tak gratulace k prvnímu roku a děkuji za potřebné informace :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3836
13.10.19 09:21

@Petule030 juju moc děkuji za informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3836
13.10.19 09:24

@růžový achát však vás nikdo nenutí každý dle svého uvážení a rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
13.10.19 09:25

Tak jednou se to vydržet dá, není to nic hrozného. Aspoň tam starostka řekla jak to bude i se školkama, hodně dětí -málo školek. Spíš si na to potrpí starší generace a když měla tchýně radost, aspoň byl klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
13.10.19 09:27

@Wendea71 Děkujeme za přání, utíká to jako voda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
13.10.19 09:32

U nas se to konalo ve slavnostnim sale, vpredu sedely maminky s miminama, za nimi tatinci a zbytek pribuzenstva stal v pozadi. Probehl proslov starosty, matrikarky, pak jsme se sli podepsat do knihy, dostali darecek, trocha foceni a hotovo. Necela hodka asi. My tam zadnou rodinu ani nezvali, takze pak nebylo nic :D Ale proste kafe, k tomu dortiky nebo buchta, jednohubky…jak jste zvykli. Uzijte si to ;)t
Edit. Jeste tam zpivaly deti z MS jsem si vzpomnela :)

Příspěvek upraven 13.10.19 v 09:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
13.10.19 09:35

@růžový achát Když s tím máš takový problém, tak opusť diskuzi a nenič si nervy. ;) Vítání bylo milé, nikdo nikomu nevymýval mozek, přesto účast není povinná, tak můžeš zůstat v klidu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
13.10.19 09:38

@Wendea71

První vítání občánků jsme měli ve městě. Bylo na 11hod (strašný čas, dvojnásob v červenci :roll: ). Přišli jsme, přebalili děti, nachystali, rodina a kdo přišel šel do sálu, pak jsme přisli mi s dětmi (estráda jak blázen, všichni na nás čučeli a fotili), posadili se, děti ze školky zazpívaly písničku, řekly básničku (já už bulela), pak řekla matrikářka něco, a šli jsme se podepsat do knihy a dostali jsme nějaké drobnosti pro děti. S podpisem se děti fotily v kolebce + fotka u kolebky s rodiči a šlo se pryč, na 13hod byla další várka vítání :-)

Druhé jsme už měli u nás na vesnici, ale probíhalo to prakticky stejně. Došlo se, zapsalo se kdo přišel, podepsali jsme nějaké papíry, že souhlasíme se zveřejněním fotek v ročence. Sli jsme si tentokrát hromadne všichni sednout, zahájení zase dětmi (písničky, básničky, já bulela :lol: ), proslov matrikářky, starosty, předání darů, podpis do knihy a focení.

Pak jsme si zašli s babičkama na oběd a domů :-) vždy to zabralo cca hodinu a bylo to krááásnýý. Mě ty děti vždy tak dojmou, jak zpívají a říkají básničky o maminkách a tak. Uf, zase slzím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
13.10.19 09:41
@růžový achát píše:
@Simonkaa01 Už jen jak to čtu… tyhle akce jsou pro mě za trest a hroznej kýč.

HM jak pro koho. Já jsem byla dojatá, bylo to krásný, přislo mi strašně milé, že to dítě něco dostane, něco na upomínku a že si to ty děti tak hezky připraví, že i obci stojí ten občánek za tu starost a námahu s přípravou. Že vlastněi pro nás, pro rodiče je to krásné přivítání, něco na památku. Mě se to líbilo, :nevim: Starší dcera dostala pamětní list jako upomínku (a další drobnosti) a mladší dcera dostala nádherný vyšívaný polštářek se jménem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
13.10.19 10:07
@růžový achát píše:
Jsem dojatá… doufám, že na tom pamětním listu má fotku Babiše s kasou na daně.

Ach bože, tak Babiš už může i za vítání občánků na maloměstě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky