Víte, jaké je dnes výročí?

4885
1.9.13 08:02

Víte, jaké je dnes výročí?

Ne, nic o politice, nenechám si zase nadávat, nic trapného viz. čokoláda, ano bylo to zbytečné téma, tak snad tohle nebude nikoho provokovat.
Dávám to na památku části naši rodiny, která,,zmizela,, v Bergen Belsenu a Treblince.
Vzpomínku všem padlým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3328
1.9.13 08:07

To by snad měl vědět každý. Sice dost nehezký výročí, ale co naděláme. 1. září 1939 zaútočila německá armáda na Poláky, takže začátek druhé světové války.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.9.13 08:09

No já jenom napíšu, že se to týká 1.9.1939, figuruje v tom německá školní bitevní loď Schleswig-Holstein a gdaňská přístavní pevnost Westerplatte a stalo se to v 4.45 místního času (ráno).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
1.9.13 08:15

A já doplním, že měl vyjet poslední plánovaný vlak Nicolase Wintona s českými židovskými dětmi. Ale bohužel nevyjel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
1.9.13 08:16

Jedno z mých dětí to nevědělo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
1.9.13 08:20

@Lenka002 Tak teď už si to bude pamatovat ;) A je mi líto tvojí rodiny. Naší rodině zemřela dědova sestra s dcerou při náletech na Plzeň a jeho bratr byl ztracen v boji. Děda utekl z transportu na nucené práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
1.9.13 08:23

@mag Díky.
Nejhorší je fantazie, představuji si je, jak stojí na mrazu bez oblečení a čekají, až na ně dojde řada. Manželův strýček měl 2 roky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
1.9.13 08:28

Jsem ostuda, na první dobrou jsem si nevzpomněla. Já si vzpomenu spíš 29.9 a 15.3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
1.9.13 08:29

@Lenka002 je to smutné výročí :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
1.9.13 08:29
@Lenka002 píše:
@mag Díky.
Nejhorší je fantazie, představuji si je, jak stojí na mrazu bez oblečení a čekají, až na ně dojde řada. Manželův strýček měl 2 roky!!!
:,( :,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
1.9.13 08:37

@denisa 76 Já už zase bulím, buˇse naštvu, že mě na emiminu někdo sepsuje nebo založím něco, co mi trhá srdce. Pasuji se za blbku Emimina. Ä jak ráda jsem sem chodila, myslela jsem, že je tu jiná atmosféra než na nepřátelské Rodině. cz. Dnes si za to mohu sama.¨Tchýně viděla na vlastní oči tělíčko miminka její sestřenky rozbité o zeď.
já raději zalezu a budu třeba žehlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
1.9.13 09:00
@Lenka002 píše:
@denisa 76 Já už zase bulím, buˇse naštvu, že mě na emiminu někdo sepsuje nebo založím něco, co mi trhá srdce. Pasuji se za blbku Emimina. Ä jak ráda jsem sem chodila, myslela jsem, že je tu jiná atmosféra než na nepřátelské Rodině. cz. Dnes si za to mohu sama.¨Tchýně viděla na vlastní oči tělíčko miminka její sestřenky rozbité o zeď.

Boze muj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
1.9.13 09:07
@Lenka002 píše:

Šílený!

• Citovat
  • Upravit
72725
1.9.13 09:10

@Lenka002 měla jsi tam část rodiny? blbě se zeptám, jak se povedlo dohledat, kde se to stalo a tak? u nás je to vše neznámé, netušíme ani přibližně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
1.9.13 09:24

@martina.se Jen částečně, tchýně tam byla přežila a o jin é části rodiny strýc zjištoval, kde se jen dělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová