Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne, nic o politice, nenechám si zase nadávat, nic trapného viz. čokoláda, ano bylo to zbytečné téma, tak snad tohle nebude nikoho provokovat.
Dávám to na památku části naši rodiny, která,,zmizela,, v Bergen Belsenu a Treblince.
Vzpomínku všem padlým.
To by snad měl vědět každý. Sice dost nehezký výročí, ale co naděláme. 1. září 1939 zaútočila německá armáda na Poláky, takže začátek druhé světové války.
No já jenom napíšu, že se to týká 1.9.1939, figuruje v tom německá školní bitevní loď Schleswig-Holstein a gdaňská přístavní pevnost Westerplatte a stalo se to v 4.45 místního času (ráno).
A já doplním, že měl vyjet poslední plánovaný vlak Nicolase Wintona s českými židovskými dětmi. Ale bohužel nevyjel.
@Lenka002 Tak teď už si to bude pamatovat
A je mi líto tvojí rodiny. Naší rodině zemřela dědova sestra s dcerou při náletech na Plzeň a jeho bratr byl ztracen v boji. Děda utekl z transportu na nucené práce.
@mag Díky.
Nejhorší je fantazie, představuji si je, jak stojí na mrazu bez oblečení a čekají, až na ně dojde řada. Manželův strýček měl 2 roky!!!
Jsem ostuda, na první dobrou jsem si nevzpomněla. Já si vzpomenu spíš 29.9 a 15.3.
@Lenka002 píše:
@mag Díky.
Nejhorší je fantazie, představuji si je, jak stojí na mrazu bez oblečení a čekají, až na ně dojde řada. Manželův strýček měl 2 roky!!!
@denisa 76 Já už zase bulím, buˇse naštvu, že mě na emiminu někdo sepsuje nebo založím něco, co mi trhá srdce. Pasuji se za blbku Emimina. Ä jak ráda jsem sem chodila, myslela jsem, že je tu jiná atmosféra než na nepřátelské Rodině. cz. Dnes si za to mohu sama.¨Tchýně viděla na vlastní oči tělíčko miminka její sestřenky rozbité o zeď.
já raději zalezu a budu třeba žehlit.
@Lenka002 píše:
@denisa 76 Já už zase bulím, buˇse naštvu, že mě na emiminu někdo sepsuje nebo založím něco, co mi trhá srdce. Pasuji se za blbku Emimina. Ä jak ráda jsem sem chodila, myslela jsem, že je tu jiná atmosféra než na nepřátelské Rodině. cz. Dnes si za to mohu sama.¨Tchýně viděla na vlastní oči tělíčko miminka její sestřenky rozbité o zeď.
Boze muj
@Lenka002 píše:
Šílený!
@Lenka002 měla jsi tam část rodiny? blbě se zeptám, jak se povedlo dohledat, kde se to stalo a tak? u nás je to vše neznámé, netušíme ani přibližně ![]()
@martina.se Jen částečně, tchýně tam byla přežila a o jin é části rodiny strýc zjištoval, kde se jen dělo.