Vitiligo u malého dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2427
26.8.17 09:38

@Monys2 Bude to mít celý život. Prosím, naučte ho, mít rád své tělo, jaké je, jinak z toho bude mít v budoucnu psychické problémy. Někdo má pihy, někdo toto. Ano, je to netypické, ale jde „jen“ o kosmetickou záležitost. Cpát do něj kortikoidy mi přijde hrozně radikální. Navíc, když se bude mít rád, jaký je, tak bude mít i méně toho stresu (bude vystresovaný i z vás, že ho furt chcete „léčit“). Pokud z toho udělá svou přednost a bude sebevědomý a nebude se za to stydět, tak to budou vnímat i děti - a místo nějaké šikany budou obdivovat, jak je „cool“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
26.8.17 10:54

Děkuji, já vím, přesně tak to cítím i já..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
26.8.17 13:40

Já taky chápu, že jde jen o banální záležitost, ale i tak mě mrzí, že tohle onemocnění dcera má. Kdyby existovala nějaká šetrná možnost, jak fleky odstranit, určitě bych to vyzkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.18 20:39

FACEBOOKOVÁ SKUPINA VITILIGO ČESKO

Dobry den, na Facebooku je nová skupina Vitiligo Česko - Vitiligo Czechia. Je tam živá debata na všechna témata, která se vitiliga týkají.

https://www.facebook.com/…65391199458/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
1.9.22 18:40

Ahoj ahoj,
je mi skoro 38 let a mám vitiligo od malinka. V necelých třech letech se mi u moře v Bulharsku objevil flíček na pravé straně břicha a rovná dlouhá čára zezadu na pravé noze (vypadalo to prý jako šev na punčoše). Rovná čára zmizela, flíček na břichu se postupně rozlézal.. nejvíce se mi skvrny objevovaly myslím na prvním stupni ZŠ.. mám je jen na pravé polovině těla, přes břicho od pupíku na záda k páteři takový pruh malých flíčků v pase, na pravém koleni, kotníku, na pravém vnitřním stehně, trošičku na pravém víčku. Nemyslím, že by rozvoj u mě souvisel s psychikou, ale kdo ví.. Mám pocit, že skvrny trochu „migrují“ či se mění, ale už dlouhou dobu nepřibývají.
No a je to pár týdnů, co jsem si všimla, že asi dost velkou mapu bude mít dcerka na bříšku a zádíčkách (je jí 2,5 roku).. je mi to líto, strašně ráda bych jí pomohla, ale rozhodně se k tomu hodlám postavit jako můj táta.. Když si těch mých fleků někdy ve třetí třídě všimla má praktická doktorka, poslala mě na veškerá možná vyšetření.. byla jsem na CT, EEG, EKG, magnetické rezonanci, u očního, u neurologa.. vše v pořádku.. Mamka to tenkrát asi nesla dost těžce.. táta, který se mnou absolvoval téměř všechna vyšetření v Motole (mamka t. č. neřídila) a obecně moc neví, jak má komunikovat s dětmi, utěšovat a vůbec a podobné jeho snahy vždycky skončí tak jako slon v porcelánu, vlastně z pohledu dospělého celkem roztomile :) - tak ten mi tenkrát řekl památnou věc - že je to výborný cedník na blbce a pokud to někomu na mně bude vadit, vůbec nestojí za to, abych se jím zabývala :)
Jinak musím říct, že s vyloženě negativní reakcí jsem se nikdy nesetkala, občas se někdo zvědavě zeptal (třeba jestli jsem se nepopálila), ale vysvětlení, že jde o pigmentové skvrny a že se nikdy neopálí, vždycky stačilo a nikdo to dál neřešil, alespoň teda ne se mnou :)
Když jsem byla poprvé se synem v 33 letech těhu, zjistili mi špatnou štítnou žlázu, léky budu brát nejspíše doživotně, v 35 letech se mi narodila dcera a od narození měla alergii na bílkovinu kravského mléka, které se v roce a půl ale zdárně zbavila, nicméně s tou imunitou to asi nebude nic skvělého, i když nemocná nebývá.. plus se tedy oba narodili předčasně, syn 30+5, dcera 35+2..
Každopádně až se jednou dcera zeptá, vše jí vysvětlím a přihodím i moudro svého táty :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí