Vivien Kuřítková - názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
48
5.8.16 18:42
@LenaNell píše:
Jo Viktorie sedí víc :palec:

Přitom Vivien a Viktorie (Vivi, Viky) mi nepřijde tolik rozdílné. :D Ale máte pravdu, asi raději tu Viktorku. Jen mi přijde, že to dává teď celkem dost lidí a Vivien mě nadchla. Ještě máme čas na rozmyšlenou, tak uvidím. K tomu příjmení je to boj. :D Ale děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
5.8.16 18:43

Nebudete mi věřit, ale Miriam jsem chtěla úplně původně, jen přítel a jeho rodina to hodně odsuzuje, přestože je to hezké jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.8.16 18:44
@Pavlineek píše:
Ahojte maminky,

chci se zeptat na názor jména s příjmením. Strašně se mi zalíbilo jméno Vivien, ale můj přítel si nechal změnit jméno před 3 lety z Morys na Kuřítka kvůli nevlastního otce, tak se chci zeptat, zda by dítě nemělo posměchy ve škole kvůli jménu Vivien Kuřítková. :zed: Samozřejmě mě štve, že by bylo nádherné mít Vivien Morys, ale to je už nemožné. :D Mamča mě upozorňuje, že by mohla trpět ve škole, ale nějak mi přijde zbytečný myslet na příjmení, když se mi líbí jméno.

A když ne Vivien, tak vás alespoň prosím o radu, jaké jméno k takovému příjmení - nemám ráda typická česká. Například Lily, Liliana, Ellen, Zoe, Alex, Miriam a podobná se mi líbí. :)

Děkuji za názory. :mavam:

Příspěvek upraven 05.08.16 v 18:33

Žádná „typická česká“ nejsou. Před minulou generaci byla nová a neokoukaná třeba Olga a Petra, minulou Lenka a Blanka. Protože se pak masivně dávaly, tak ti přijdou okoukaná.

Viviany bych se z tohohle ohledu nebála. Lidi si na ni zvyknou a bude to jako Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
5.8.16 18:46

@Pavlineek Já mám Nelly a kolikrát ji říkám Lily nebo Meliso Neliso Nelisku kolikrát ji řeknu i Karle :mrgreen: a přítel Nelas, takže i kdyby jsi dala Viktorie můžeš ji říkat Vivien a i naopak. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
5.8.16 18:47

Ja si myslim, ze k tomu prijmeni bude jakekoliv jmeno zvlastni.. Mozna něco ceskeho? Lenka Kuritkova, Jana.. to uz zni lepe.Nebo nechat tve prijmeni? Vivien fakt ne, nejak me to pripomina slepici. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
5.8.16 18:47
@Pavlineek píše:
Tak mi řekněte, co se k takovému příjmení hodí, protože já už vážně nevím, co vymyslet. :D Přítel chtěl Viktorku, Viky, je to si hezčí, jen jsem se zamilovala do Vivien.

K tomuto příjmení bude jako jakékoli cizí jméno dost divné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27665
5.8.16 18:48

A co Kateřina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
5.8.16 18:48
@marra2 píše:
Ja si myslim, ze k tomu prijmeni bude jakekoliv jmeno zvlastni.. Mozna něco ceskeho? Lenka Kuritkova, Jana.. to uz zni lepe.Nebo nechat tve prijmeni? Vivien fakt ne, nejak me to pripomina slepici. :oops:

Také mě napadlo dát mé příjmení, ale jmenuji se Sittová, to je taky zvláštní či ne? :) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
5.8.16 18:51

@Pavlineek To je krasne prijmeni :kytka: Ale zase pokud chces po priteli, tak se asi drz tech ceskych jmne:-) Takova Anna, nebo Lucie? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
5.8.16 18:54

Prosímtě jen ne Vivien Kuřítkovou 8o Když jsem to viděla v nadpise, tak jsem si myslela, že to je nějaká sranda 8o
Nemyslím, že by trpěla kvůli Vivien a ani nemyslím, že by měla problém na základce, ale od střední to začne a pak v dospělosti (nemyslím si, že je vhodné spěchat do svatby kvůli příjmení, navíc už možná svatby nebudou v módě).
Nechci být netaktní, ale v životě jsem neslyšela nic šílenějšího a to už jsem něco slyšela 8o
S obvyklejším jménem to je v pohodě, i ta Viktorie mi přijde OK.
A Vivien Sittová - nemám námitek. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
5.8.16 18:59

Je to děsný :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
5.8.16 19:01
@Pavlineek píše:
Také mě napadlo dát mé příjmení, ale jmenuji se Sittová, to je taky zvláštní či ne? :) :D

Naopak, to je výborné neutrální, lehce cize znějící příjmení, které „skousne“ lecjaké křestní jméno.
Sakra, kam dal přítel rozum, že si vzal takové…ehm.. nepěkné příjmení! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
5.8.16 19:04
@Samamama píše:
Naopak, to je výborné neutrální, lehce cize znějící příjmení, které „skousne“ lecjaké křestní jméno.
Sakra, kam dal přítel rozum, že si vzal takové…ehm.. nepěkné příjmení! :mrgreen:

No, nevlastního otce má od 5 let a svého vlastního otce k smrti nenávidí, nevídá se s ním několik let a svého nevlastního má rád, vychoval ho a chtěl mu na narozeniny udělat radost a změnil si příjmení. Je pravda, že jeho otec je napůl cikán, takže to příjmení tak i trochu zní. Já si na to ale zvykla. Spíše vybrat správný jméno no. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
5.8.16 19:04

Ema Kuřítková
Nela Kuřítková

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
5.8.16 19:08

@Pavlineek To jsou samozřejmě naprosto chválihodné a pochopitelné důvody, jen je škoda, že si nepolepšil a zkomplikoval ti výběr jména pro dítě, ač ne schválně :mrgreen:.

Já bych se té Vivien opravdu nebála, pokud je to tvé vysněné jméno, ono s tím příjmením jí zaregistrují vždy. A bude mít motivaci se brzy vdát. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze