Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@LenaNell píše:
Jo Viktorie sedí víc
Přitom Vivien a Viktorie (Vivi, Viky) mi nepřijde tolik rozdílné.
Ale máte pravdu, asi raději tu Viktorku. Jen mi přijde, že to dává teď celkem dost lidí a Vivien mě nadchla. Ještě máme čas na rozmyšlenou, tak uvidím. K tomu příjmení je to boj.
Ale děkuji za názory.
Nebudete mi věřit, ale Miriam jsem chtěla úplně původně, jen přítel a jeho rodina to hodně odsuzuje, přestože je to hezké jméno.
@Pavlineek píše:
Ahojte maminky,chci se zeptat na názor jména s příjmením. Strašně se mi zalíbilo jméno Vivien, ale můj přítel si nechal změnit jméno před 3 lety z Morys na Kuřítka kvůli nevlastního otce, tak se chci zeptat, zda by dítě nemělo posměchy ve škole kvůli jménu Vivien Kuřítková.
Samozřejmě mě štve, že by bylo nádherné mít Vivien Morys, ale to je už nemožné.
Mamča mě upozorňuje, že by mohla trpět ve škole, ale nějak mi přijde zbytečný myslet na příjmení, když se mi líbí jméno.
A když ne Vivien, tak vás alespoň prosím o radu, jaké jméno k takovému příjmení - nemám ráda typická česká. Například Lily, Liliana, Ellen, Zoe, Alex, Miriam a podobná se mi líbí.
Děkuji za názory.
Příspěvek upraven 05.08.16 v 18:33
Žádná „typická česká“ nejsou. Před minulou generaci byla nová a neokoukaná třeba Olga a Petra, minulou Lenka a Blanka. Protože se pak masivně dávaly, tak ti přijdou okoukaná.
Viviany bych se z tohohle ohledu nebála. Lidi si na ni zvyknou a bude to jako Lenka
@Pavlineek Já mám Nelly a kolikrát ji říkám Lily nebo Meliso Neliso Nelisku kolikrát ji řeknu i Karle
a přítel Nelas, takže i kdyby jsi dala Viktorie můžeš ji říkat Vivien a i naopak. ![]()
Ja si myslim, ze k tomu prijmeni bude jakekoliv jmeno zvlastni.. Mozna něco ceskeho? Lenka Kuritkova, Jana.. to uz zni lepe.Nebo nechat tve prijmeni? Vivien fakt ne, nejak me to pripomina slepici. ![]()
@Pavlineek píše:
Tak mi řekněte, co se k takovému příjmení hodí, protože já už vážně nevím, co vymyslet.Přítel chtěl Viktorku, Viky, je to si hezčí, jen jsem se zamilovala do Vivien.
K tomuto příjmení bude jako jakékoli cizí jméno dost divné…
@marra2 píše:
Ja si myslim, ze k tomu prijmeni bude jakekoliv jmeno zvlastni.. Mozna něco ceskeho? Lenka Kuritkova, Jana.. to uz zni lepe.Nebo nechat tve prijmeni? Vivien fakt ne, nejak me to pripomina slepici.
Také mě napadlo dát mé příjmení, ale jmenuji se Sittová, to je taky zvláštní či ne?
![]()
@Pavlineek To je krasne prijmeni
Ale zase pokud chces po priteli, tak se asi drz tech ceskych jmne:-) Takova Anna, nebo Lucie? ![]()
Prosímtě jen ne Vivien Kuřítkovou
Když jsem to viděla v nadpise, tak jsem si myslela, že to je nějaká sranda ![]()
Nemyslím, že by trpěla kvůli Vivien a ani nemyslím, že by měla problém na základce, ale od střední to začne a pak v dospělosti (nemyslím si, že je vhodné spěchat do svatby kvůli příjmení, navíc už možná svatby nebudou v módě).
Nechci být netaktní, ale v životě jsem neslyšela nic šílenějšího a to už jsem něco slyšela ![]()
S obvyklejším jménem to je v pohodě, i ta Viktorie mi přijde OK.
A Vivien Sittová - nemám námitek. ![]()
@Pavlineek píše:
Také mě napadlo dát mé příjmení, ale jmenuji se Sittová, to je taky zvláštní či ne?![]()
Naopak, to je výborné neutrální, lehce cize znějící příjmení, které „skousne“ lecjaké křestní jméno.
Sakra, kam dal přítel rozum, že si vzal takové…ehm.. nepěkné příjmení! ![]()
@Samamama píše:
Naopak, to je výborné neutrální, lehce cize znějící příjmení, které „skousne“ lecjaké křestní jméno.
Sakra, kam dal přítel rozum, že si vzal takové…ehm.. nepěkné příjmení!
No, nevlastního otce má od 5 let a svého vlastního otce k smrti nenávidí, nevídá se s ním několik let a svého nevlastního má rád, vychoval ho a chtěl mu na narozeniny udělat radost a změnil si příjmení. Je pravda, že jeho otec je napůl cikán, takže to příjmení tak i trochu zní. Já si na to ale zvykla. Spíše vybrat správný jméno no. ![]()
@Pavlineek To jsou samozřejmě naprosto chválihodné a pochopitelné důvody, jen je škoda, že si nepolepšil a zkomplikoval ti výběr jména pro dítě, ač ne schválně
.
Já bych se té Vivien opravdu nebála, pokud je to tvé vysněné jméno, ono s tím příjmením jí zaregistrují vždy. A bude mít motivaci se brzy vdát. ![]()