Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Pavlineek To jsou samozřejmě naprosto chválihodné a pochopitelné důvody, jen je škoda, že si nepolepšil a zkomplikoval ti výběr jména pro dítě, ač ne schválně
.
Já bych se té Vivien opravdu nebála, pokud je to tvé vysněné jméno, ono s tím příjmením jí zaregistrují vždy. A bude mít motivaci se brzy vdát. ![]()
@Samamama píše:
@Pavlineek To jsou samozřejmě naprosto chválihodné a pochopitelné důvody, jen je škoda, že si nepolepšil a zkomplikoval ti výběr jména pro dítě, ač ne schválně.Já bych se té Vivien opravdu nebála, pokud je to tvé vysněné jméno, ono s tím příjmením jí zaregistrují vždy. A bude mít motivaci se brzy vdát.
No ještě je přeci jen čas, budu ještě uvažovat nad jmény.
Děkuji ale moc za názor a pomoc. ![]()
Pokud se ti jméno líbí, tak jí ho dej. Nekoukej na ostatní, co kdo řekne. Každé jméno co existuje, se někomu líbí a někomu ne. Dej jen na svůj cit a neboj se toho. Vivien se mi líbí moc, mám ráda jedinečná jména. Nenech se ovlivnit. Je to hezké jméno. ![]()
@Pavlineek to máš těžký. Pokud dceru vnímáš jako Vivien, tak už jí tak nejspíš budeš vnímat pořád bez ohledu na to, jaké jméno jí dáš.
Mne teda Vivien k typicky cesky znejicimu prijmen trha usi.
Nesla by treba Viola? Pokud to ma byt podobne…Dala bych taky neco s max dvema, trema slabikami, to prijmeni je dost dlouhe. Kdyz vyloucim bezna cesky znejici jmena, ktera se ti nelibi, tak co treba Nina, Heda, Erika, Karla, Nela, Iva, Dita, kupodivu mi k tomu zni i treba Simona, Zuzana… Najdi si seznam jmen na netu, uvidis, ze neco pekneho najdes, jmen je spousta…
Ja svym detem cele tehotenstvi rikala Junela a Parochal a mame Julii a Violu. Rozhodne si to nepletu a nemrzi me, ze je nemame. Resp. Junela trochu ano, chtela jsem Nelu, neprosla mi ani jednou, mohli jsem mit Julii Nelu, k prijmeni to jde krasne a mohla jsem ji dal rikat Junela. Otazka je, jestli by mi podekovalo dite
![]()
To je nejaka modni vlna Vivien, ted? Babis ma Vivien a v mem okoli najednou hned nekolik prcku s timto jmenem z Pretty Women.
Za me strasne, at uz k Novakove, nebo Kuritkove.
Upřímně, tak hroznou kombinaci jmen jsem dlouho neslyšela. A z těch jmen, co jsi vyjmenovala se nehodí ani jedno.
@prokopa
zakladatelce se omlouvám, nechci se posmívat. Ale tohle bylo vtipný ![]()
@prokopa Nebo Quentin Kokta
Kombinace jména a příjmení není moc libozvučně. Viven se mi nelíbí obecně, což je samozřejmě věc vkusu. Já si holt představím lehčí děvu z Pretty women
Asi bych volila nějaké neutrálnější jméno, ale pokud je Viven srdcovka a mohla bys toho litovat, tak ho dej.
@Pavlineek píše:
Ahojte maminky,chci se zeptat na názor jména s příjmením. Strašně se mi zalíbilo jméno Vivien, ale můj přítel si nechal změnit jméno před 3 lety z Morys na Kuřítka kvůli nevlastního otce, tak se chci zeptat, zda by dítě nemělo posměchy ve škole kvůli jménu Vivien Kuřítková.
Samozřejmě mě štve, že by bylo nádherné mít Vivien Morys, ale to je už nemožné.
Mamča mě upozorňuje, že by mohla trpět ve škole, ale nějak mi přijde zbytečný myslet na příjmení, když se mi líbí jméno.
A když ne Vivien, tak vás alespoň prosím o radu, jaké jméno k takovému příjmení - nemám ráda typická česká. Například Lily, Liliana, Ellen, Zoe, Alex, Miriam a podobná se mi líbí.
Děkuji za názory.
Příspěvek upraven 05.08.16 v 18:33
v této kombinaci to zní hrozně… jak pěst na oko