Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Pavlineek píše:
Tak mi řekněte, co se k takovému příjmení hodí, protože já už vážně nevím, co vymyslet.Přítel chtěl Viktorku, Viky, je to si hezčí, jen jsem se zamilovala do Vivien.
No to už snad radši tu Vivien, ještě ze nebude Kuřátková
S Viktorkou už je tam těch K moc!
@Pavlineek píše:
Ahojte maminky,chci se zeptat na názor jména s příjmením. Strašně se mi zalíbilo jméno Vivien, ale můj přítel si nechal změnit jméno před 3 lety z Morys na Kuřítka kvůli nevlastního otce, tak se chci zeptat, zda by dítě nemělo posměchy ve škole kvůli jménu Vivien Kuřítková.
Samozřejmě mě štve, že by bylo nádherné mít Vivien Morys, ale to je už nemožné.
Mamča mě upozorňuje, že by mohla trpět ve škole, ale nějak mi přijde zbytečný myslet na příjmení, když se mi líbí jméno.
A když ne Vivien, tak vás alespoň prosím o radu, jaké jméno k takovému příjmení - nemám ráda typická česká. Například Lily, Liliana, Ellen, Zoe, Alex, Miriam a podobná se mi líbí.
Děkuji za názory.
Příspěvek upraven 05.08.16 v 18:33
Prosím Tě na Vivien Kuřítkovou si každej zvykne
Ale je fakt, že Vivien Morys by znělo líp… Co takhle dát tvoje příjmení?
Vivien Kuřítková - myslela jsem, že je to legrace
to by ti asi nepoděkovala. Ono se mu nemusí smát dítě, ty to přijmou lépe, ale dospělí jsou dost často takoví „dobráci“…
Vivien Sittová - super ![]()
@Pavlineek a musí mít přítelovo příjmení? Nemáš Ty k Vivien lepší?
Já teda vůbec nechápu, proč tolik lidí argumentuje, že je jedno, jaká je kombinace jména a příjmení.
A ještě tvrdí, že se to stejně spolu tolik nepoužívá. To asi žiju v jiném světě
Ne, pardon, já to nemyslím zle, do jmen cizích dětí mi nic není. Jenom tedy za sebe říkám, že já kombinaci jména a příjmení používám každý den. Ať už v práci, nebo kdekoliv jinde. Tak nevím, jak vy, ale já mám celé jméno zapsané na všech dokladech a všude jsem uvedena celým jménem
. Ať už v jakémkoliv elektronickém systému, na vizitkách, na dveřích kanceláře, atd atd… A pozor, dávno není doba, kdy se holka v 18 vdá a stará se celý život o domácnost. Holky bývají právničky, doktorky, manažerky,… a ano, často celý život nevdané, nebo se vdají po třicítce. Je to samozřejmě tvoje dítě a tvoje volba, ale když se ptáš tady veřejně na názor, tak mi to nedá a ptám se. Opravdu by jsi se chtěla jmenovat Vivien Kuřítková? Představovat se všude tímto jménem ne jenom oficiálně, ale i mezi přáteli, podepisovat se tak, přebírat s tímto jménem diplom na škole, chodit s tímhle jménem na pohovory apod? Za mně tedy rozhodně ne. Okolí by si zvyklo, to ano, ale drtivá většina nových lidí, které v životě bude holka potkávat, si budou muset zvykat znovu a znovu. Otázka je, jak se s tím Vivien Kuřítková vyrovná. Mně osobně to tedy rozesmálo a myslela jsem si, že si tady někdo dělá legraci. Ale možná to jiným tak nepřijde, to je otázka vkusu. Za mně říkám, že tohle je obrovský nevkus.
@Anonymní píše:
Já teda vůbec nechápu, proč tolik lidí argumentuje, že je jedno, jaká je kombinace jména a příjmení.A ještě tvrdí, že se to stejně spolu tolik nepoužívá. To asi žiju v jiném světě
![]()
Ne, pardon, já to nemyslím zle, do jmen cizích dětí mi nic není. Jenom tedy za sebe říkám, že já kombinaci jména a příjmení používám každý den. Ať už v práci, nebo kdekoliv jinde. Tak nevím, jak vy, ale já mám celé jméno zapsané na všech dokladech a všude jsem uvedena celým jménem
. Ať už v jakémkoliv elektronickém systému, na vizitkách, na dveřích kanceláře, atd atd… A pozor, dávno není doba, kdy se holka v 18 vdá a stará se celý život o domácnost. Holky bývají právničky, doktorky, manažerky,… a ano, často celý život nevdané, nebo se vdají po třicítce. Je to samozřejmě tvoje dítě a tvoje volba, ale když se ptáš tady veřejně na názor, tak mi to nedá a ptám se. Opravdu by jsi se chtěla jmenovat Vivien Kuřítková? Představovat se všude tímto jménem ne jenom oficiálně, ale i mezi přáteli, podepisovat se tak, přebírat s tímto jménem diplom na škole, chodit s tímhle jménem na pohovory apod? Za mně tedy rozhodně ne. Okolí by si zvyklo, to ano, ale drtivá většina nových lidí, které v životě bude holka potkávat, si budou muset zvykat znovu a znovu. Otázka je, jak se s tím Vivien Kuřítková vyrovná. Mně osobně to tedy rozesmálo a myslela jsem si, že si tady někdo dělá legraci. Ale možná to jiným tak nepřijde, to je otázka vkusu. Za mně říkám, že tohle je obrovský nevkus.