Vivien Kuřítková - názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17215
8.8.16 23:54
@Pavlineek píše:
Tak mi řekněte, co se k takovému příjmení hodí, protože já už vážně nevím, co vymyslet. :D Přítel chtěl Viktorku, Viky, je to si hezčí, jen jsem se zamilovala do Vivien.

No to už snad radši tu Vivien, ještě ze nebude Kuřátková :) S Viktorkou už je tam těch K moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.8.16 09:22
@Pavlineek píše:
Ahojte maminky,

chci se zeptat na názor jména s příjmením. Strašně se mi zalíbilo jméno Vivien, ale můj přítel si nechal změnit jméno před 3 lety z Morys na Kuřítka kvůli nevlastního otce, tak se chci zeptat, zda by dítě nemělo posměchy ve škole kvůli jménu Vivien Kuřítková. :zed: Samozřejmě mě štve, že by bylo nádherné mít Vivien Morys, ale to je už nemožné. :D Mamča mě upozorňuje, že by mohla trpět ve škole, ale nějak mi přijde zbytečný myslet na příjmení, když se mi líbí jméno.

A když ne Vivien, tak vás alespoň prosím o radu, jaké jméno k takovému příjmení - nemám ráda typická česká. Například Lily, Liliana, Ellen, Zoe, Alex, Miriam a podobná se mi líbí. :)

Děkuji za názory. :mavam:

Příspěvek upraven 05.08.16 v 18:33

Prosím Tě na Vivien Kuřítkovou si každej zvykne :) Ale je fakt, že Vivien Morys by znělo líp… Co takhle dát tvoje příjmení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
9.8.16 09:51

Vivien Kuřítková - myslela jsem, že je to legrace :D to by ti asi nepoděkovala. Ono se mu nemusí smát dítě, ty to přijmou lépe, ale dospělí jsou dost často takoví „dobráci“…

Vivien Sittová - super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
9.8.16 19:19

@Pavlineek a musí mít přítelovo příjmení? Nemáš Ty k Vivien lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.16 00:26

Já teda vůbec nechápu, proč tolik lidí argumentuje, že je jedno, jaká je kombinace jména a příjmení. :zed: A ještě tvrdí, že se to stejně spolu tolik nepoužívá. To asi žiju v jiném světě :nevim: :mrgreen: Ne, pardon, já to nemyslím zle, do jmen cizích dětí mi nic není. Jenom tedy za sebe říkám, že já kombinaci jména a příjmení používám každý den. Ať už v práci, nebo kdekoliv jinde. Tak nevím, jak vy, ale já mám celé jméno zapsané na všech dokladech a všude jsem uvedena celým jménem :mrgreen:. Ať už v jakémkoliv elektronickém systému, na vizitkách, na dveřích kanceláře, atd atd… A pozor, dávno není doba, kdy se holka v 18 vdá a stará se celý život o domácnost. Holky bývají právničky, doktorky, manažerky,… a ano, často celý život nevdané, nebo se vdají po třicítce. Je to samozřejmě tvoje dítě a tvoje volba, ale když se ptáš tady veřejně na názor, tak mi to nedá a ptám se. Opravdu by jsi se chtěla jmenovat Vivien Kuřítková? Představovat se všude tímto jménem ne jenom oficiálně, ale i mezi přáteli, podepisovat se tak, přebírat s tímto jménem diplom na škole, chodit s tímhle jménem na pohovory apod? Za mně tedy rozhodně ne. Okolí by si zvyklo, to ano, ale drtivá většina nových lidí, které v životě bude holka potkávat, si budou muset zvykat znovu a znovu. Otázka je, jak se s tím Vivien Kuřítková vyrovná. Mně osobně to tedy rozesmálo a myslela jsem si, že si tady někdo dělá legraci. Ale možná to jiným tak nepřijde, to je otázka vkusu. Za mně říkám, že tohle je obrovský nevkus.

• Citovat
  • Upravit
49159
11.8.16 00:31
@Anonymní píše:
Já teda vůbec nechápu, proč tolik lidí argumentuje, že je jedno, jaká je kombinace jména a příjmení. :zed: A ještě tvrdí, že se to stejně spolu tolik nepoužívá. To asi žiju v jiném světě :nevim: :mrgreen: Ne, pardon, já to nemyslím zle, do jmen cizích dětí mi nic není. Jenom tedy za sebe říkám, že já kombinaci jména a příjmení používám každý den. Ať už v práci, nebo kdekoliv jinde. Tak nevím, jak vy, ale já mám celé jméno zapsané na všech dokladech a všude jsem uvedena celým jménem :mrgreen:. Ať už v jakémkoliv elektronickém systému, na vizitkách, na dveřích kanceláře, atd atd… A pozor, dávno není doba, kdy se holka v 18 vdá a stará se celý život o domácnost. Holky bývají právničky, doktorky, manažerky,… a ano, často celý život nevdané, nebo se vdají po třicítce. Je to samozřejmě tvoje dítě a tvoje volba, ale když se ptáš tady veřejně na názor, tak mi to nedá a ptám se. Opravdu by jsi se chtěla jmenovat Vivien Kuřítková? Představovat se všude tímto jménem ne jenom oficiálně, ale i mezi přáteli, podepisovat se tak, přebírat s tímto jménem diplom na škole, chodit s tímhle jménem na pohovory apod? Za mně tedy rozhodně ne. Okolí by si zvyklo, to ano, ale drtivá většina nových lidí, které v životě bude holka potkávat, si budou muset zvykat znovu a znovu. Otázka je, jak se s tím Vivien Kuřítková vyrovná. Mně osobně to tedy rozesmálo a myslela jsem si, že si tady někdo dělá legraci. Ale možná to jiným tak nepřijde, to je otázka vkusu. Za mně říkám, že tohle je obrovský nevkus.
:nevim: proč anonym? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko