Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím trpí tady někdo syndromem vizuálního sněhu? Osobně mě to trápí už nějaký rok, permanentní záblesky a hromada mžitek v zorném poli k tomu občasné migény s aurou. Oftamolog ani neurolog nic na testech nenašli tak to zkouším řešit s psychiatrem pomocí ad. Zajímalo by mě zda to je opravdu tak ojedinělý, popřípadně nějaké léky které mohou pomoct. ![]()
Ahoj, trpím na to od dětství. Tím že to mám od malička, jsem myslela že to tak má každý, až v dospělosti jsem zjistila že ne. Neřeším to, jsem na to zvyklá. Myslím, že u mě to bude problém od krční páteře. Zároveň trpím na tinnitus. Zhoršilo se to v době, kdy jsem hodně prokřupávala krční páteř, tak proto si myslím, že to je od toho. Také ve chvíli kdy mi krupne v té krční páteři (teď už to dávno nedělám záměrně), tak se to na chvíli zhorší. Nevím jak vypadá hvězdné nebe ani nevím jak vypadá úplná tma. Vidím všude ohňostroje, blikající hvězdičky. Paobrazy, světloplachost..
Jak říkám, neřeším to, zvykla jsem si. ![]()
No já se pokouším zvyknout ale moc se mě do toho nechce zkoušel jsem spoustu léku od antiepileptik po benzodiazepiny ale bez účinku :/
Mne se stava posledni rok a pul, ze mam oftalmologickou migrenu, z niceho nic blbe vidim, nejde mi cist, to videni je jako pres drahokam, kterym se otaci proti svetlu, do pul hodky to zmizi. Souvislost s necim (nevyspani, prespani, alkohol, stres, emoce) jsem nevypozirivala. Kazdopadne po tom mam tedvisual snow 2 dny. Byla jsem u ocniho a na neurologii, ct mozku, vse ok, pry se to stava a neni to skodlive.
@Evkad píše:
Na fb je i česká skupina visual snow
Jak se prosím jmenuje? Nemůžu najít, dík.
@Janinka 90 Už v té skupině nejsem. Budete to muset projít. Zkusím také, ale fakt nevím.
Zdravím,
vzhledem k tomu, že včera mi bylo sděleno, že dcera má pravděpodobně diagnózu „Vizuální sníh“ a infomrací je dost málo, chtěla bych se zeptat na zkušenosti, hlavně, co se týká diagnózy - jaká všechna vyšetření jste absolvovali, než lékař dospěl k vizuálnímu sněhu??
@korena píše: Více
Zkus najít na FB tu skupinu.
Už tenkrát tam bylo hodně informací.
Můj příspěvek z 30.11.22.
@Evkad píše: Více
Hledala jsem, ale našla jsem jen nějaké „nečeské“
@korena píše: Více
Asi toto? Už v té skupině nejsem chvíli.
https://www.facebook.com/…452155713901