Vízum do Tuniska
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Já vím holky…možná to tak nevypadá, ale asi jsem opatrnější než to je potřeba. Ono podle mě manželství se může rozpadnout i po letech komukoli bez ohledu na to, jestli to je čech, američan nebo arab, ale to je jen můj názor. Já jsem k různých národnostem a mentalitám otevřená, věřím, že ideálního chlapa můžu najít kdekoli, že to prostě nemusí být zrovna čech. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Imane
Přesně tak. Očekávání nesplnitelnýho, snaha o život ve vysněným světě, bohužel chlapci mají ke svému chování většinou jiné pohnutky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BaS píše:
Já vím holky…možná to tak nevypadá, ale asi jsem opatrnější než to je potřeba. Ono podle mě manželství se může rozpadnout i po letech komukoli bez ohledu na to, jestli to je čech, američan nebo arab, ale to je jen můj názor. Já jsem k různých národnostem a mentalitám otevřená, věřím, že ideálního chlapa můžu najít kdekoli, že to prostě nemusí být zrovna čech.
Nemám dojem, že bys byla naivní. To bys tady psala trochu jinak
. Ono mezikulturní manželství je vždycky tak trochu jiné než s člověkem stejné národnosti.
- Citovat
- Upravit
@Camael
Ona je ta naivita někdy oboustranná. Žena očekává, že její partner bude „evropan“ a oni zase čekají „arabku“ a pak dochází ke třenicím, které by u lidí stejné kultury nenastaly.
- Citovat
- Upravit
@BaS
jojo, i Čech může být vůl (alkoholik, násilník, cokoli), ale při rozpadu takovýho vztahu ti odpadají určité věci, které způsobuje odlišná výchova, kultura, vyznání. A jak jsi psala o té době, nepsala jsi, že je to měsíc od dovolené, na které jsi ho poznala, takže ho fakt znáš ten měsíc skypování + dovča?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Imane
To už mi ale nepřijde jako naivita, ale jako čirá hloupost. Přece nemůžu u tak odlišné kultury čekat, že bude podle našich zvyklostí?? To je jak kdybych koukala na psa a čekala, že zamňouká, jestli mi rozumíš. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael
Rozumím. ![]()
Ale Ty ses nikdy nesetkala s tím, že tyto ženy, zakoukané do nějakého araba, často argumentují tím, že se jim zdá, že má ten jejich spíše evropské názory nebo žije evropským stylem života? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Camael
Na dovči jsem byla začátkem července - cca 3 měsíce.
A jinak k té hlouposti či naivitě…kdo říkal, že čekám, že se bude chovat podle našich zvyklostí? Mě se například líbí, že se chová trochu odlišně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Imane
Jo, všechny do jedný. A taky, že zrovna ten jejich bude jinej. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BaS
Tu hloupost a naivitu tu s @Imane bereme obecně. Ty mi přijdeš taková ta čistě nadšeně zaláskovaná, která v tom je až po uši (snad ta naivní?), ale můj názor na tohle je opět všeobecný, to není osobně proti tobě. Já bych hučela do každý svý kamarádky, kterou by tohle popadlo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael
Uznávám, že jsem taková ta zaláskovaná byla do nedávna, ale poslední dobou začínám sundávat ty růžové brýle a snad začínám myslet i racionálně. Samozřejmě začínám nacházet ty rozdíly, které plynou z jiné mentality, ale popravdě se mi líbí (teď záleží, jak dlouho se mi budou líbit). Beru to teď tak „hop nebo trop“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael
No, tak vidíš
. To je hodně častý argument. Já si vždycky při tomhle vzpomenu na scénu z filmu „Bez dcerky neodejdu“(ten film je děsnej
), jak mu ta žena říká:„Myslela jsem, že jsem si vzala Američana.“ Ne, vzala sis Íránce a tím taky je.
- Citovat
- Upravit
@BaS
Já bych hlavně nehopala do manželství a hlavně ne do dětí!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Imane
A já vždycky myslela, že si je holky berou právě proto, aby měly doma exotiku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Těch je většina. A důvod je podle mě jednoduchý: naivita.