Vkládat peníze do starého auta?

542
14.6.13 15:20

Vkládat peníze do starého auta?

Ahoj holky,
ctěla bych znát nestranný názor. Máme staré auto Opel Vectra rv 97, jeho hodnota je možná kolem 15000kč., teď máme měsíc před technickou a musí se dát do kupy brzdy, brzd. kotouče, oprava čepu a já už nevím co jěště, zhruba oprava min. 7000kč. Nevím jestli do toho ty prachy jěště narvat. manžel se ptal technika a on říkal, že by to toho šel, že auto je dobré, sice do budoucna se musí opravit jěště dva čepy u předních kol, ale že by do toho šel, že teď ty novější je samá elektonika a že to stojí hrůzu peněz, že tyhle auta co máme my jsou nejlepší… No jenže, já jsem taková nedůvěřivá, říkám si, že to je jeho job,,,opraví a má v kapse.
Manžel zvažuje jít do novějšího, třeba rok výroby 2007,cena max. do 150000kč ale je to taky starší auto, že.. třeba renault c-max.
Jak by jste to viděli vy? Má cenu strakat do starého, nebo pořídit novější a sice budu strkat taky, ale vyží zas třeba 5-10let??? Prosím o názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35764
14.6.13 15:23

Po tom co popisujes za zavady bych tim autem hlavne odmitla jezdit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
14.6.13 15:25

Jestli máte na novější, tak bych asi obměnila vozový park. Ale jinak má technik pravdu, ty novější auta opravdu stojí za prd - je to bráno jako spotřební zboží všechno :nevim: Táta má 5 let starý auto, solidní značka, a nadává na to, kudy chodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
14.6.13 15:26

Renault cmax? Něco máš špatně. Jinak k dotazu, pokud máte peníze na koupi novýho, jděte do novýho. Ale pokud auto potřebujete a nemáte 150K na novější, tak bych do toho ty peníze ještě dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
14.6.13 15:26

No pokud nato máte klidně si kupte novější ale počítěj že i tam musíš něco nechat na opravy pokaždé jsme dlali brdy olej filtry a podobně opel vectra je dobré auto taky jsme ho měli a možná bychom ho měli dál pokud by nám ho vandalové totálně nezničili :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
14.6.13 15:29

Proč by s tím měla odmítat jezdit? Brzdové kotouče se jednou opotřebují na každém autě a je třeba je vyměnit. Stejně jako vymlácený čepy.
Záleží jestli těch 150000 na nové máte a taky kolik jezdíte. Já bych si třeba auto vždy koupila jen za hotovost, vzhledem k tomu jak rychle ztrácí auta hodnotu bych si na něj nepůjčila.
A potom taky spotřeba. Naše starý auto, ze kterýho bude za chvíli jen auto na stavební materiál má i vysokou spotřebu. Takže jezdit s ním víc, rozhodně se vylplatí koupit novější s nižší spotřebou.
Ale my auto nikdy nepotřebovali kupovat. Staré jsme dostali a jinak máme služební.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
14.6.13 15:32
@Jackie píše:
Proč by s tím měla odmítat jezdit? Brzdové kotouče se jednou opotřebují na každém autě a je třeba je vyměnit. Stejně jako vymlácený čepy.
Záleží jestli těch 150000 na nové máte a taky kolik jezdíte. Já bych si třeba auto vždy koupila jen za hotovost, vzhledem k tomu jak rychle ztrácí auta hodnotu bych si na něj nepůjčila.
A potom taky spotřeba. Naše starý auto, ze kterýho bude za chvíli jen auto na stavební materiál má i vysokou spotřebu. Takže jezdit s ním víc, rozhodně se vylplatí koupit novější s nižší spotřebou.
Ale my auto nikdy nepotřebovali kupovat. Staré jsme dostali a jinak máme služební.

Peníze našetřené máme, ale původně byli určené na něco jiného. Jezdíme málo, manžel jednou týdně cca 30km do práce a jinak jednou za čtrnást dní cca 100km, jinak občas na výlety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
14.6.13 15:33

Pokud nemáte problém s financemi, běžte do novějšího. Pokud šetříte každou korunku, šla bych do opravy starého. Sice do něj nějakou korunku nacpete, ale pořád je to kvalitnější, než nynější auta…
Já osobně jezdím stařičkým fordem, má už skoro 25 let, dědeček můj :srdce: :lol:, ale pořád jezdí skvěle. Teď ho budu měnit za VW Touareg, do kterého jsem se zamilovala na první pohled a mého stařičkého forda dám švagrovi (a obrečím to jako želva :oops: :lol: ). Ale počítám s tím, že Touareg mi vydrží maximálně 5 let (budu kupovat mírně jetého, do 100 tisíc km…) a potom ho budu muset zase vyměnit za něco novějšího, protože v dnešní době už se prostě všechno dělá jako spotřební zboží, které vydrží jen chvíli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
14.6.13 15:34
@santape píše:
Peníze našetřené máme, ale původně byli určené na něco jiného. Jezdíme málo, manžel jednou týdně cca 30km do práce a jinak jednou za čtrnást dní cca 100km, jinak občas na výlety.

Tak to bych šla jen do té opravy. Investovat 150 tisíc (+ počítejte ještě s náklady navíc) se při tak nízkém provozu nevyplatí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
14.6.13 15:35

No me akorat pred ctrnacti dnama znicili vandalove auto, moje vozitko z roku 1996, cena auta je tak neco kolem 500eur. Oprava 200 eur a zaplatila jsem to, novejsi nechci, je fakt, ze tohle stare se nemusim bat moc nikde nechavat, kdyz mi to nekdo odre, je mi to jedno, staci, ze auto je spolehlive a… ruzove :lol:. Nemam rada veci, o ktere se musim bat, zvlast ne auta, protoze s temi je furt neco a je fakt, ze na tomhle stareckovi mi muze spoustu veci spravit muz a nahradni dily jsou za babku. Ale zalezi na kazdem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
14.6.13 15:38

My letos kupovali nové (starší) auto a staré si taky nechali - hodně jezdíme, to staré je r. v. 93 a opravy jsou za kačku, když to porovnám s novým - sice máme dobrý kup, zatím jen klasika výměny oleje atd a jen jedna oprava za litr, ale švagr má to samé auto a dal do toho už více… záleží jak moc jezdíte, jestli jen občas, tak bych nechala staré, nebo pokud chcete obměnit a máte na to proč ne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
14.6.13 15:39

@santape Pokud jezdíte tak málo, nechala bych si staré. Do novějšího budete časem taky sypat a mnohem větší částky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
14.6.13 15:41

@santape Pokud jezdíte takto málo, spravila bych Vaše starší a dál spokojeně drandila. Ta investice se nevyplatí. Pokud vám to tedy nežere 12 litrů na 100. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
@santape píše:

No při takovýchto pák jízdách bych opravila staré. Protože - všechny závady už máš vychytané, potřebuješ pár věcí běžné údržby a můžeš jezdit dál s autem, které znáš. Ve chvíli, kdy koupíš jeté, nemáš nikde psáno, že bude zcela bez závad a zase do toho pár tisíc budeš muset investovat, pro začátak, to je tak s každým ojetým autem. Z mého pohledu škoda peněz, abych koupila na pár km měsíčně auto za 100tisíc, no to bych snad radši novou kuchyň, dovolenou, nebo tak něco. Ale chápu, že každý to má jinak, ty závady co popisuješ nejsou žádná tragédie, normálně opotřebovaný díly, které se časem mění u každého auta.

Příspěvek upraven 14.06.13 v 15:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454

Jako kdyz do novyho tak rozhodne ne do starsiho…potvrzuji elektronika se sere ve vsech…starej dobrej favorit…takze bud bych opravila stary…nebo koupila novy..ale novy…dneska treba daciu uz kolem tech 150tis sezenes aji novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová