Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, posílala jsem dotaz na brigádu, jedná se o doručování zásilek a letáků. Je to firma Mediaservis. Máte s tím někdo zkušenost. Chtěli po mě nadiktovat po telefonu rodné číslo a číslo občanky, což mi zas tak normální nepřijde. Chápu, že musí sepsat dohodu, ale tyhle údaje tam jdou snad doplnit i později ne?
Mediaservis spadá částečně pod poštu, zkušenost dobrá, jezdila jsem pro ně autem a v pohodě. Jinak pokud se Ti to nepozdává, tak jim řekni, že po telefonu nesdělíš, že radši zajdeš osobně. Ale oni mívají už smlouvy nachystané, jen přijdeš, podepíšeš..
@Pájinka25 Zkušenost nemám, ale rozhodně bych po telefonu nikomu nedala takové info..
Já tedy pro mediaservis nepracuju, dělám pro českou distribuční(konkurenční firma), ale znám lidi co pro ně pracují..je to seriózní firma, takže bych se nebála
ono u těhle firem kolikrát nikdy nepřijdeš s vedením naživo do styku, já pro ně dělám 2 roky, ještě jsem se s nikým osobn neviděla, nemají moc možností, jak jinak sepsat smlouvu ![]()
Já osobně bych po telefonu rodné číslo ani číslo občanky neřekla, nikomu! A už vůbec ne dohromady… Nikdy nevíš…
Asi jsem paranoidní, ale fakt ne, potom co se pořád děje se zneužíváním osobních údajů…
Mediaservis není tak neznámá firma, takže tady bych se asi až tak nebála to nadiktovat. Určitě je to z důvodu, aby už smlouvy připravili a ty jsi jen podepsala.
Já s mediaservisem taky mám zkušenost, dělají pro naši společnost… Já zase nejsem vůbec podezíravá a tyhle údaje sděluji - samozřejmě ověřeným společnostem…
@74paja píše:
Ne nesdeluji takoveto udaje po telefonu.
NEsděluj
Mediaservis je slušná firma, pracovala jsem tam. Ale ani tak bych tyhle údaje nesdělila po telefonu, trvala bych na osobním „předání“..
Já bych taky rozhodně nediktovala nic po telefonu, to jsou osobní údaje, snadno zneužitelné.