Vlakem Praha-Košice - jeli jste?

Anonymní
17.9.14 08:17

vlakem Praha-Košice-jeli jste?

Dobré ránko..
Chci se optat zda se tu najde někdo kdo(občas) jezdí trasu Praha-Košice. Měli bychom jet na Slovensko příští týden a zvažujeme zda jet autem, či vlakem.
A tak**mne tedy zajímá-kdy a kde přestupy? Jaká cesta/vlaky? A hlavně také CENA? **
Díky ;)

Prosím o zachování anonymity-jedeme na tajno-překvapení známých ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1394
17.9.14 08:20

Babička a děda takhle jezdí několikrát ročně. Jezdí z Kolína přímo do Košic a jsou spokojený. Jezdí vždycky na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.14 08:24

@smudlik.esta a cesta je vyjde na kolik??

• Citovat
  • Upravit
1394
17.9.14 08:28

Tak to nevím, jsou důchodci, mají různé slevy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
17.9.14 08:47

Ahojky,
sice nejezdím do Košic, ale jen do Valašského Meziříčí, ale tímhle vlakem co jede přímo do Košic. Vyjíždí v 9:11 z Prahy a v Košicích je 17:32. Pak jezdí ještě další vlaky, ale ty jsou s přestupem a neznám je a potom ještě noční a ty neznám už vůbec :-). Jezdím se dvěma dětma (6 a 2 let). Šestiletý už platí poloviční jízdné. Jízdenky kupujeme přes net na cd.cz a když to tam kupuješ, jsou k tomu zdarma i místenky, co si bereme do vagonu a kupé pro cestujicí s dětmi do deseti let. A cenu nevím, protože jezdím jen do Valmezu a mám slevovou kartu. Ale i když ji nemáš, tak čím dříve si koupíš jízdenku, tím je levnější. Zkus se podívat na stránky, nebo zavolat infolinku. http://jizdnirady.idnes.cz/vlaky/spojeni/ Tady máš odkaz, kde si zadáš cestu a ono Ti to najde všechna spojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
17.9.14 09:36

Jezdila jsem uz daaaavno, jeste za studentskych dob…jela bych nekterym z primych, i tak to trva docela vecnost. Jezdila jsem vzdy na noc.
O autobuse jste neuvazovali? Je to mene pohodlne, ale rychlejsi a levnejsi. Zalezi, co je pro vas dulezite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
17.9.14 09:43

Jo a s prestupem bych nejela uz proto, ze ty vlaky na sebe necekaji a furt maji zpozdeni :cert: Jela jsem jenom jednou, prestup v Ziline, stihli jsme to asi o minutu a ja malem dostala infarkt :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11725
17.9.14 09:44

Ahojky,
do Košic bych jela spíš vlakem. Máme tam rodinu a když už tam jednou za uherský rok jedeme tak autovlakem. V pohodlí se v noci vyspíte, vyjíždí myslím kolem 22hod a v Košicích jste ráno. Je to přímý vlak, žádné přestupy. Ceny najdeš tady:http://www.cd.cz/…vlaky/-4115/
Lůžkové kupé mě moc překvapilo, čisté, pohodlné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.9.14 10:20
@Anonymní píše:
Dobré ránko..
Chci se optat zda se tu najde někdo kdo(občas) jezdí trasu Praha-Košice. Měli bychom jet na Slovensko příští týden a zvažujeme zda jet autem, či vlakem.
A tak**mne tedy zajímá-kdy a kde přestupy? Jaká cesta/vlaky? A hlavně také CENA? **
Díky ;)Prosím o zachování anonymity-jedeme na tajno-překvapení známých ;)

proč přestupy? jezdí přímé vlaky. Jinak spokojenost, můžeš se kochat, nemusíš řídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
17.9.14 10:20

Pokud vás jede víc jak 2, vzala bych auto. Nedávno absolvovaná cesta Praha - Banská Bystrica nás vyšla na 5 hodin cesty a necelou nádrž (cca 1500,–) Na netu jsem našla cenu 625,– za jízdenku do Košic na osobu. Takže si myslím, že při 3 osobách se už vyplatí auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
17.9.14 10:33

625 za vlak? Neni to cena za bus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
17.9.14 11:20

Je to cena z eshopu českých drah…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
17.9.14 11:49

Tak to neni tak spatne…to zase tolik za ty roky nezdrazili, jsem je precenila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.14 13:03
@martina.se píše:
proč přestupy? jezdí přímé vlaky. Jinak spokojenost, můžeš se kochat, nemusíš řídit.

nepsala jsem, že hledám spojení s přestupem, ale pokud jsou, zajímá mne, kde kdo přestupoval. Našla jsem spoustu spojení a nevím které bude pro nás nejpohodlnější. A hlavně takové, abychom nemuseli někde čekat na další spoj. ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.9.14 13:07

Právě jsem volala přímo na České dráhy a cena zpáteční jízdenky(platná měsíc pro cestu zpět) by vyšla na cca 3400Kč(bez místenek) pro 2osoby.
To je docela síla. :think: :think: Myslím, že opravdu pojedeme autem.. :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix