Vlasaté miminko

313
19.2.13 12:50

Vlasaté miminko

Zdravím, mám dotaz ohledně vlasatého miminka, pokud je tu někdo se zkušeností, poraďte. Naše mimi se narodila vlasaté, do nedávna vlásky a kůžička pod ní dobrá, ale teď jsem objevila, že se jí ta kůžička jakoby loupe na některých místech. Co stím? Ona těch vlásků má strašně moc, tak nevím jak je pořádně vyčesat? Nebo jak se toho vůbec zbavit? Mám pocit, že jí to svědí, pořád si máchá ručičkou po hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11370
19.2.13 12:53

@Renyren já jsem to mazala měsíčkovou mastí a když se kůže odloupala, tak mu vlasy vypadaly. :D jinak jsem vyčesávala po koupání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
19.2.13 12:53

@Renyren Dcera to mela stejne, porad jsme vycesavali a nakonec nam doktorka doporucila nejaky specialni sampon a po nem to slo hezky vycesat a zmizelo to.

• Citovat
  • Upravit
Renčí2
19.2.13 12:54

To bude seborea. Většinou se doporučuje namasírovat kůži olejíčkem a pak vyčesávat.

• Citovat
  • Upravit
13943
19.2.13 12:56

Syn byl hrozný vlasáč a seboreu měl hodně. Promazávat mi to nešlo, protože skrz ty vlasy se na kůži nic nedostalo. Vyčesávala jsem to po koupání, když to bylo rozmočené od vody. Ale jen ty odlupující se ložiska, násilím jsem nic nervala.. Postupně to zmizelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
19.2.13 13:00

My měli to samé, byla asi dvě období…vyčetla jsem rady zde a osvědčily se…namazat třeba mastičkou, nechat chvilku, pak odrbat co jde…večer vlásky umýt…radila i doktorka a přede mnou mu stroupky loupala…časem to zmizí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
19.2.13 13:01

Dala jsem silnější vrstvu Excipialu a vyčesávala, pak umýt. Zopakovala jsem asi 3× a bylo to pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
19.2.13 13:17

Jojo, nám taky dr. doporučovala Exicipal nebo něco takového. Když jsem zjistila, kolik stojí, namazala jsem to normálním olejíčkem a šlo to dolů dobře. Akorát bylo potřeba nebát se trochu zabrat, já ji původně jen tak hladila (halt plachá prvomatka) a to samozřejmě nefungovalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
19.2.13 13:18

Ve vaně jsme vyčesávali, malá držela jak přibitá a hrozně se jí to líbilo, násilím jsme nic nervali, jenom jsme hlavičku masírovali (operace to ovšem byla pro dva). Vlásky Elišce zůstaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
19.2.13 13:25

No právě že to na tu seboreu vůbec nevypadá, nebo jich je víc druhů? Neteř jí měla a to byly velký strupy, naše mimi má jen jakoby suchou tu kůži. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
19.2.13 13:32

Náš malý byl taky vlasatec. Ale vlasy mu nikdy nevypadaly, jen rostly víc :-) Měl to taky, doktorka nám samozřejmě řekla, co s tím můžeme dělat - viz příspěvky holek, ale že to bude s tou hřívou těžký. Ale pokud nám to esteticky nevadí, že to prostě zmizí někdy samo. Občas jsem to zkoušela vyčesávat, ale moc se mu to nelíbilo a mne taky ne, tak jsem se na to vyprdla. A opravdu to slezlo samo, ale je pravda, že až tam někdy po roce - myslím. Ale ono to pod těmi vlasy nebylo vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
19.2.13 13:39

To bude opravdu seborea, dcera to měla také a hodně dlouho. Na kožním nám na to nechali udělat speciální olejíček, po něm se to samo odlupovalo, pak jsme to z vlásků vyčesávali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
19.2.13 13:44

@Renyren Ono to u každého dítěte může vypadat mírně jinak. Syn to měl jen v hlavě a světle hnědé. Stačilo dvakrát namazat a vyčesat a bylo to dobré. Dcerka to měla i na čele a tmavé šly jí dolů obrovské kusy a udělalo se jí to několikrát za sebou, vždycky s nějakým odstupem (týden, měsíc…). Při posledním „ataku“ seborei to šlo i s vláskama, to jí bylo půl roku, takže akorát doba, kdy t děti „přepelichávají“ :lol: Takže jí část vlasů držela už jen tak tak :lol: Jinak já mazala klasickým dětským olejíčkem, co koupíš v každé drogerii nebo tím slunečním olejem, co se kupuje v lékárně a stačilo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
19.2.13 13:59

Mazala jsem pred koupanim detskym olejem, ve vane jsem vycesavala a za par dni bylo po supinkach a vlasy zustaly.
Hodne pak pomohl i sampon od Sebamedu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
19.2.13 14:02

Děkuji za rady, určo něco vyzkouším. :palec: a je tedy možné že jí to svědí? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí