Kdy použít odsávačku hlenů?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
604
19.2.13 09:15

kdy použít odstávačku?

Ahojky,

chci se zeptat kdy se používa odsávačka? dcera měla kašel.. a dostala nějaký sirupek. na ředěni hlenu.. davali jsme to včera.. a dneska rano se ji spustila rýma.. teče ji to z nosu skoro pořad..

mam to odsavat? nebo ne? dcera ma 9,5 měsíce a nechce na sebe ani šáhnout.. tak nevim jak bychom to odsavali.. :(

teče ji to pořád jenom z jedné dírky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
19.2.13 09:20

Dokud teče, tak jen utírej.. Malá to taky nesnáší, takže jsem odsávala po koupání, kdy byla hezky nahřátá a většinou ráno - to byla po noci plná.. Přes den ne, to by se zbláznila a já asi taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lamicka
19.2.13 09:20

Příspěvek upraven 18.09.15 v 17:49

• Citovat
  • Upravit
6956
19.2.13 09:25

Ja neodsavam vubec :nevim: za prve: mala to nesnasi
Za druhe: po odsati byl za chvilinku nos zase ucpany
Za treti: ryma bez odsavani byla rychleji pryc nez s odsavanim.
Navim moje dr rikala ze se ma odsavat co nejmin, treba jen po probuzeni a vecer pred spanim. Pry se ti. Strasne drazdi a vysusuje sliznice. Ja vytiram nosik nosnim olejem od Karla Hadka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
19.2.13 09:27

Strikni Vincentku, nebo morskou vodu. Pockej treba 15 minut a odsaj odsavackou.Pak muzes striknout nejaky Nasivin, ale s nim opatrne.My spise resime jen Vincentkou, kdyz to neni jooo ucpate. Nasivin davam spise jen na noc, aby se vyspala.Mohw uz je vetsi, takze s odsavackou je problem.Sama ji u toho neudrzim :lol:.Tak se radeji naucila piradne smrkat:-).Vy jste jeste maly a dostat z nosu mela, aby ji to nenalezli treba do usi a dutin.To pak dost bolu…Snad jsem trochu poradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
19.2.13 09:37

Odsavani hlenu zpusobuje opetovne zahleneni - sliznice sebrani proti vysouseni, odsavam jen v pripade, kdy slysim, ze mu nekde v nose „chrci“ a neodteka… Treba jednou za celou dobu nemoci. Zvedni ji luzko, hodne vetrej, mokry rucnik na ustrednak, strikej morskou vodu, na noc muzes nasivin pro kojence…

• Citovat
  • Upravit
9578
19.2.13 10:32

Tak já tedy odsávala častěji - stříkla Libenar, počkala, odsála ( cca 5× za den?) a po večerním odsání kápla dětský Nasivin, aby se vyspal. Rýma byla celou dobu světlá, když na začátku tekla, tak po odsátí bylo chvíle klidu. Po pravdě si neumím představit, jak bych já prodělala celou rýmu bez smrkání 8o Mám tedy odsávačku na vysavač a vysála toho hodně. Navíc jak mu stékala do krku, tak se dávil, po odsátí ho to tak nedráždilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
19.2.13 10:53

Ja to s odsavanim taky neprehanim. ted uz jde teda dobrovolne, tak je to lepsi, ale driv to byl boj a efekt to moc nemelo. Dokud tece spis utiram.
Takovy to chrceni je lepe odsat, nebo aspon naredit - vincentka, morska voda.

ten olej od hadka je taky moc dobrej, ja mam vlasni namichany, ale je to same.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
19.2.13 11:00

AHoj,
odsávali jsme jakmile ta rýma nebyla vodová, ale tužší a zbarvená, to už je infekční. Ideálně ráno po probuzení a večer před spaním. Napřed prostříknout Sterimarem, chvíli počkat, odsát, pak třeba i kapky do nosu nebo zase sterimar. Když měli rýmu fakt silnou, takovou tu zadní, co nejde ani vysmrkat, tak jsem odsávala i přes den. Většinou to bylo maximálně 4× za den.
A při bránění jsme zavedli metodu mírného násilí. Kleknout si, položit si dítě mezi svá kolena, hlavu, tu zafixovat koleny, jednou rukou chytit ruce a přimáčknout na hrudník, v druhé ruce odsávačku a honem odsát. Vše zabere pár vteřit a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
19.2.13 11:39

Já to s odsávačkou taky nějak nepřeháním, pokud má malej rýmu a teče to, tak jen utírám nos, pokud ho má ucpanej a má to vražený někde vzadu, tak to je jiná a odsaju. Stříkám mořskou vodu, dítě jsem zasedla a odsála. Teď si už dokonce odsává sám. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
19.2.13 11:54

Ahoj, ja bych odsala, aby se ji lepe dychalo. U nas je to sice taky boj, ale pozitiva prevysujou negativa :)
Zkus ji treba posadit do zidlicky, aby se moc nevrtela, a at ji tatinek necim zabavi - tleskani, zpivani, proste delanim blbosti. Urcite to zvladnete - a navic, pokud ji to tece, tak urcite neco odsajes…
Jeje - ale vlastne - pouzivas odsavacku na vysavac??? S tou normalni mam jenom spatny zkusenosti a neuvedomila jsem si, ze bys mohla psat o te normalni…
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
19.2.13 13:48

Já odsávala když se kvůli tomu nemohl najíst (nakojit), nebo když nemohl spát. Jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí