Vlastní otec na překážku

Anonymní
11.9.10 23:35

Vlastní otec na překážku:-/

AHOJ,
PÍŠU anonymní to kdyby chtěl psát někdo ne moc hezky, tak at se nestrefuje přímo do mě :-D .

jde o to , že jsem rozvedená .Mám syna kterému budou 4 roky. A mám přítele .Se kterým zatím ještě nežiji,ale jsme spolu dostatečně často . A malej ho má rád ,moc rád.Dokonce mu jednu dobu ríkal i Tati a za tati jméno,ale je tu problém.
Bývalý ze zacátku ho měl asi dvakrát na pár hodin .A od te doby to uz je dlouho co tady nebyl.Naposled tady byl před 5 mesícema.A s placením to je taky všelijaké. Kdyz tu byl před peti mesícema, tak malej snim do auta nesel a rikal mi malej ze nechce jet a děsně mi mačkal ruku . Tak jsem mu ho do auta nedala .A řekla jsem mu at za nim jezdi časteji že dítě si musí zase zvyknout pomalu na nej.No neprijel samozdrejmne. NO a před tím tady byl taky před dalšíma pěti mesícema, takže jako dite ho za deset mesicu videlo 2 krát a to sním taky nechtel odjet,ale tehda se jeste nejak otrkal a jel. Ale prijel domu celej zkleslej.No dřív jsem ditěti ukazovala jeho fotky aby věděl, kdo je jeho otec,ale jak byl naposled u něj, tak přestal partnerovi rikat i tati.Mi to jako nevadi,ale prijde mi to vudci nemu lito, protoze se ukaze jen kdy semu zlibi a pak mu desne hustí do hlavy jak je tatínek a tak.A takhle nám bych řekla narušuje naši budujici rodinku.Takže malej kdyz ho zahlídne na fotce řekne že je to tatínek,ale nic víc nepoví. Pritom s partnerem má hodne zázitku a tak.Prijde mi to takove ze nam narusuje uz tu nasi harmonii tim jak co pet mesicu jezdi . Muzete mi nějak poradit ,? Ja kdyz uz vidi fotku sveho otce nerikam nic . Protoze mi prijde ze si ani nezaslouzi aby mu vubec jako tati řikal, protože udělat ditě umí každej magor,ale starat se je umnění.Myslíte si že by třeba časem mohl zase říkat partnerovi tati?? Vnucovat mu to nebudu,ale jsme spolu od jeho 2 let teměř dva roky. A já sama mám zmatek v tom co mu mám říkat a co ne ohledně toho kdyz se tu jednou za pul roku jeho otec ukaže.Přítel mi sám řekl, z eho má moc rád a že se tak snaží a že pak se ukáze ten trotl za pul roku a jakoby ho hodi vzdycky na druhou kolej. Nemáte stím někdo zkušenost ? Myslíte si že to časem dítě začne vnímat i to že jeho pravěj otec ho má takhle na háku a ž esi vzpomene jen když se nudí ?? :roll: zajímá mě váš názor jak byste postupovaly vy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3412
11.9.10 23:46

Upřímně máš dvě možnosti. Buď si zajdeš na soud, oznámíš jak se věci mají, že syna nevídá, že neplatí a soud nakáže návštěvy a platit. Nebo budeš čekat než syn pozná, že táta je pitomec a odsoudí ho sám. Zkušennost mám, jelikož mí sourozenci tohle zažili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9181
12.9.10 00:01

nech to tak, jak to jde..Malej moc dobře pozná, jak se ke komu má chovat, pokud má tvého přítele má rád a on jeho, at mu klidně říká táto. Bývalej je povinný ze zákona platit výživné, jinak se dopouští trestného činu a tvůj syn přichází o to, co mu náleží. Soud sice stanoví kdy si může syna vyzvedávat, ale to on stejně dodržovat nebude. Taakže…malého nech, at respektuje koho má rád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.10 00:15

mám dane soudne ze ho muze vidat kdy chce :-)to on proste nejezdi .nevazi si te moznosti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.10 00:16

prestal mu tati rikat prave kdyz naposled tady byl pred 5mesicema ten jeho otec. protoze mu jeho otec zase hustil do hlavy ze je tatinek.

• Citovat
  • Upravit
105
12.9.10 06:25

Já s tím mám velice dobrou zkušenost.Mám skoro 4letýho chlapečka z předchozího vztahu.Přítel je s ním od jeho necelých dvou let.Vlastní otec naštěstí nejeví zájem.Malej začal příteli říkat tati sám od sebe.Ted se snažíme,aby si ho přítel mohl zapsat jako vlastního,aby ho malej měl i v rodným listě.Sice mi bývali platí pravidelně,ale o ty peníze nám nejde.Malej prostě má tatínka,který ho upřímně miluje a nevidím důvod mu takto plést hlavu.Přítel říká,že je prostě jeho a chce,aby to tak bylo napoříd.Je to prej jeho pupeční šňůra. Takto malé děti si s tím zmatkem nedokáži poradit a následky jsou celý život,to mi řekla psycholožka.Otec je ten,kdo vychovává,kdo ho živí a kdo je s ním v nejtězších chvílích.
Jestli teda mohu poradit,zruš otcovství,vždyt stejně o něj nestojí.Nějaký alimenty za to nestojej.Dětská psychika je důležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
12.9.10 06:55

Se soudy to nebude tak jednoduché. Myslím si, že když se ukáže vždy po tak dlouhé době, tak přestane úplně. Nás si táta půjčoval pravidelně, pak pomalu přestával, až zmizel úplně. Sama jsi psala, že syn s ním nechce, takhle to bylo i u nás. Postupem času to tátu tak otrávilo, že to přestal zkoušet. Syn je ještě malý, aby chápal, co se děje a myslím si, že časem znovu příteli bude říkat tati. S dětmi se nic nesmí uspěchat a musí se jim dát volné pole. Držím pěsti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
12.9.10 07:24

Ahoj holky jestli se smim pridat mam dve slecny:-) Zatim mi zivot moc nepral co se tycce muzu a vzdy jsem dopadla jak dopadla :-) Terezka se mi narodila pres prasky s klukem ktery byl opravdovy bohem kolem ktereho se zivot jen a jen to toci a kdyz jsem mu rekla ze cekame Terezku tak prvni ze bude pomahat a pak utekl. Ted v patek jsme meli konecne posledni soud ktery byl na zaklade DNA testu, vizivneho a vychovy :-) Tereza je jen nakonec ma, DNA testy vysli na 99,997% coz nebylo co resit ze? a vyzivne no s toho moc nejsem nadsena:-( protoze mi prislo ze to otci me Terezy vyslo pekne fiaskem:-( ale nu coz ale ozval se ze se chce s Terkou po 5 letech zacit vidat no tak jsem zvedava:-) nejsem z toho nadsena ale driv nebo pozdeji ho bude muset poznat . Radeji at jej pozna ted a udela si sama poradek kdo je pro ni rodiny a nejdulezitejsi. No a pak mam 2 apul letou Kristynkou, kterou mam s byvalym s kterym to byl proste jen a jen horor pro me a pro Terku ale ze zacatku jsem nic nevidela proste jsem byla slepa. S nim jsem mela soud v kvetnu a dopadl da se rict dobre. Kristynka je moje a dle domluvy se ma s tatinkem vidat co 14 dnu zprvu to tak bylo a ted uz to z tatinkovy strany zda se mi ze upada ten zajem o Kristynku uz zacel i o 500 kc min platit takze cekam ze zachvili prestane platit uplne a zajem o Kristynku klesne. Myslim si ze proste chlapi hrajou na hrdiny. A co se tyce chlapu u soudu tak se mi zda ze jim tam vychazi hodne vstric a co jsem si dupla ja co jsem chtela tak to proste mozne nebylo by me opravdu zajimalo kde je ta spravedlnost aby si i zenska neco vydupala. A nejhorsi je ze to vse delam pro dobro mych malych holcicek. No ja jsem ted holky jen zvedava zda zacne tatinek od Terezky platit tak jak ma. Mam z toho celkem obavy:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
12.9.10 07:42

Je to smutný s čím si musíme někdy projít.Nezávidím ti být na 2 děti sama.Jsou sice hnací motor a jediné,proč to vše za to stojí,ale musí to být opravdu těžké. :-( Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
12.9.10 07:59

Juli je to hodne na psychiku… kdybys tak videla me reakce u toho soudu jak mam takovy ten kolotoc kolem deti tak jsem tak oblbla ze jsem nebyla schopna u toho soudu poradne cokoliv rict ale kdyz se neco tykalo Terezy to se mi najezily chlupy:-))) hned jsem se zvedla a zacla bojovat jako lev:-))) no a on sedel porazene nevedela jsem jak se mam tvarit bylo mi ho lito ale taky jsem si rikala dobre ti tak :-) abys navlastni dceri setril:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
12.9.10 08:28

líto ti ho nesmí být.Pro děti rodič má udělat vše.Holčičky ti tvoji výdrž jednou mnohokrát oplatí. Doufám,že boží mlýny fungujou.Hodně síly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
12.9.10 08:35

Juli diky sil budu potrebovat strasne moc nejak na sobe citim ze bych potrebovala vypnout a nejak se nabit energii jsem cela bolava a znicena:-( tenhle ten rok byl hodne psychicky narocny:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
12.9.10 08:41
Anonymní píše:
AHOJ,
PÍŠU anonymní to kdyby chtěl psát někdo ne moc hezky, tak at se nestrefuje přímo do mě :-D .jde o to , že jsem rozvedená .Mám syna kterému budou 4 roky. A mám přítele .Se kterým zatím ještě nežiji,ale jsme spolu dostatečně často . A malej ho má rád ,moc rád.Dokonce mu jednu dobu ríkal i Tati a za tati jméno,ale je tu problém.
Bývalý ze zacátku ho měl asi dvakrát na pár hodin .A od te doby to uz je dlouho co tady nebyl.Naposled tady byl před 5 mesícema.A s placením to je taky všelijaké. Kdyz tu byl před peti mesícema, tak malej snim do auta nesel a rikal mi malej ze nechce jet a děsně mi mačkal ruku . Tak jsem mu ho do auta nedala .A řekla jsem mu at za nim jezdi časteji že dítě si musí zase zvyknout pomalu na nej.No neprijel samozdrejmne. NO a před tím tady byl taky před dalšíma pěti mesícema, takže jako dite ho za deset mesicu videlo 2 krát a to sním taky nechtel odjet,ale tehda se jeste nejak otrkal a jel. Ale prijel domu celej zkleslej.No dřív jsem ditěti ukazovala jeho fotky aby věděl, kdo je jeho otec,ale jak byl naposled u něj, tak přestal partnerovi rikat i tati.Mi to jako nevadi,ale prijde mi to vudci nemu lito, protoze se ukaze jen kdy semu zlibi a pak mu desne hustí do hlavy jak je tatínek a tak.A takhle nám bych řekla narušuje naši budujici rodinku.Takže malej kdyz ho zahlídne na fotce řekne že je to tatínek,ale nic víc nepoví. Pritom s partnerem má hodne zázitku a tak.Prijde mi to takove ze nam narusuje uz tu nasi harmonii tim jak co pet mesicu jezdi . Muzete mi nějak poradit ,? Ja kdyz uz vidi fotku sveho otce nerikam nic . Protoze mi prijde ze si ani nezaslouzi aby mu vubec jako tati řikal, protože udělat ditě umí každej magor,ale starat se je umnění.Myslíte si že by třeba časem mohl zase říkat partnerovi tati?? Vnucovat mu to nebudu,ale jsme spolu od jeho 2 let teměř dva roky. A já sama mám zmatek v tom co mu mám říkat a co ne ohledně toho kdyz se tu jednou za pul roku jeho otec ukaže.Přítel mi sám řekl, z eho má moc rád a že se tak snaží a že pak se ukáze ten trotl za pul roku a jakoby ho hodi vzdycky na druhou kolej. Nemáte stím někdo zkušenost ? Myslíte si že to časem dítě začne vnímat i to že jeho pravěj otec ho má takhle na háku a ž esi vzpomene jen když se nudí ?? :roll: zajímá mě váš názor jak byste postupovaly vy.

já mám z prvního manželství dva kluky, tomu mladšímu bude dvanáct, když jsem se znovu vdala měl 5 let a během dvou let začal manželovi říkat tati a na toho pravého si nevzpomene, on na něj taky ne. ta tátu považuje manžela a podle mého názoru je to jen dobře, táta je ten kdo se stará, hraje si s ním, učí se atd. U nejstaršího je to jiné, je mu 17, takže manžela sice za otce považuje, ale říká mu jménem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
12.9.10 09:35

já mámjen vlastní zkušenost z dětství. Rodiče se rozvedli když mi byly 3 roky a já si tátu pamatuju jen z návštěv. Vzdálenost 200 km udělala své. Ze začátku jsem ho milovala asi jako každé dítě, on si mě kupoval hračkama a byl vzácnej.Takže jsem mamku někdy hodně trápila řečma že pojedu za tatínkem, když jsem dostala na zadek apod. Mamka teda neměla tehdy stálého přítele, takže další „táta“ pro mě nebyl. ale i tak je to tak jak už tu někdo psal. Casem jsem přišla na to že to není tak růžový, že jsme tátovi ukradení a pochopila že to nikdy táta nebude.

Za sebe mi přijde horší vidět ho jednou za půl roku než vůbec, ale nic s tím nenaděláš. Snažila bych se jen vysvětlovat, že ho máte rádi ty i přítel a že jste rodina a tatínek je tatínek. Hlavně nic negativního vůči tátovi, pokud nechceš fotku komentovat tak nekomentuj. Naše mamka se o tátovi vždy vyjadřovala v dobrém a myslím si že je to tak nejlepší než se poštvávat i když třeba druhá strana to tak dělá. On na to brzy přijde sám kdo mu dává tu lásku a kdo je s ním když to potřebuje. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.10 11:32

...

Panuska

já jsem na zacatku myslela ze se se synem bude vídat každou volnou chviličku, protože jezdí kamionem a tak jsem mu nenechala určit termín návštěv, protože by to na něj nemuselo někdy vyjít že,? A říkala jsem si že malej ho stejně viděl vždycky jen jeden den o víkendu , než sem manželství ukončila, takže sem myslela že vtom nebude mít takovej zmatek, jenže byvalej si najde vždycky nějakou slepičku a nevím jestli je sní pak tak zblbnutej, že prostě to má vše v paži. ze začátku jsem mu volavala aby se za ním přišel podívat že jinak na něj syn zapomene .A byvalej? Zapnul si handsfree na mobilu aby banda jeho přátel slyšela prý jak jsem trapna a jak dolízam.Přitom mi šlo o to aby syn ho viděl. Pak se asi vzpamatoval a dva měsice se snazil zaním jezdit co 14 dnu.Pak si našel jinou ženskou , která ma 3 děti . A na začátku to vypadalo jakože bude mít zájem,Jednou byl u nich a pak ,protože brečel ho dovezl. No tak pak to začlo, že za pět měsícu až přijel.Přijel na narozeniny dítěte jen proto že jsem ho tu vyložene dokopala.to bylo v Lednu . a nedonesl mu ani blbou čokoládku , řekl že prostě nemá peníze.Malej ho tehda poznal a šel kněmu , styděl se ,ale šel a nechal se obejmout-No a od te doby vlastně co pět měsíců .Což mi přijde uplně trapné .
A upřímně bych vážně byla nejradši, kdyby se neozýval vůbec a nechal mě žít at si žiju svým životem, protože právě mám strach aby malej stoho nebyl nějakej vyplašenej, že kterej je nakonec jeho tatínek . A doufám právě že až bude trošku větší, že to pochopí sám jak to je.
Již několikrát jsem mu psala bývalemu at se dítěte zřekne, že mu na ty peníze kašlu že je stejně pet mesicu neposílá a pak pošle něco aby se neřeklo.A ž emy jsme spokojení jako rodina, která funguje tedkom. My se s přítelem zatím rozhodně brát nebudeme, protože přítel je mladší o víc let , takže všechno má svuj čas,ale vím že na malého je uplně zlatej. Říká mu že ho má rád .I když mu jen voláme tak mu to řekne, aby to syn věděl .
Jednou se přítel i naštval a řekl mi že by mu nejradši syna ani nepujčil, kdyby to bylo na něm, že má pak v hlavě jen zmatek a že je to pro něj stresujici když sem jezdi jednou za čas.

Kéž by to bylo tak jednoduche to zrušení otcovství.Mám dojem , že to by nesmněl mít vubec zajem a taky by musel ten otec souhlasit stím , aby se to otcovstvi zrušilo. Ale pokud alespon někdy platí alimenty tak to budou brát že zájem asi trochu má.
Byvalej je strašně zadluženej exekutoři mu píšou dopisy častěji jak jeho rodina . I toho se děsím, aby ty dluhy jednou nezdědil syn, když on je tak neschopnej. Protože není schiopnej platit co má a s rodinou si jezdi do aquaparku do Německa. a kupuje těm cizím dětem mobily a postele a vše co muže.

Fotky už rozhodně malej neuvidí ani náhodou od bývalého . a budu doufat , že SEJDE Z OČÍ SEJDE Z MYSLY. on si totiž na něj vubec nevzpomene. Ani omylem.Dokonce když jednou přijel jeho otec tak řekl pojd pojedeš s tatinkem. A syn mu řekl.Já chci jet s maminkou za tatínkem vláčkem. Takže ještě mě byvalej seřval že mu říká tati partnerovi. Tak jako to snad ví to dítě co má říkat ne,? Nikdo mu to neříkal. Prostě to tak cítil tak začal.
Akorat přestal právě tím jak on mu pletl hlavu zpětně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky