Vlastní pokojíček

472
13.7.05 12:47

vlastní pokojíček

Ahoj holky,
malýmu je 2,5 roku a chtěli bysme ho dávat spát do jeho pokojíčku.Máte některá zkušenosti,jak jste „ukecávali“ ty svoje prťata aby spali v tom pokojíku?Doted spal s náma v ložnici a bojim se,že nebude chtít být sám v pokoji.My se totiž nedavno přestěhovali do většího bytu,takže dřív ani pokojík neměl.
Děkuji za vaše odpovědi
Kelinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
13.7.05 13:46

Ahoj, tak to bude tezke i vzhledem k veku. Prvni dcera byla sama od 5mes. a to jen proto ze sme meli 1+1 (nakonec sme ji soupli do kuchyne). Ted mam druhou dceru (5mes.) a ta je sama od narozeni (zatim v obyvaku, druhy detsky pokoj se musi udelat). Kazdopadne kdybych resila to co ty - tak bych dite seznamila s novym pokojikem, presvedcila ho jak to je skvely a kdyby nic nezabralo tak bych ho tam na noc nechala at se deje co se deje. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.7.05 14:03

Ahoj mame stejny problem,stejne stareho syna a taky nevim jak to udelat.Ale vsechny kamaradky to udelali tak,ze tam dali postel a oni sami jim rekli,ze tam chteji spinkat.My tam tu postel jeste nemame a premyslime o tom,ze mu ji tam dame,a ze to prijde samo.Jenze ted v srpnu se nam ma narodit druhe mimi a bojim se ,aby nezacal zarlit a aby se zas nenastehoval k nam do loznice. Tak nevim jestli je tam nemam dat spolecme.

• Citovat
  • Upravit
129
13.7.05 15:52

Ahojte,
mame 25 mesacneho Matka, ktory je sam v izbicke od svojich 9 mesiacov. Vtedy sme sa stahovali do vacsieho, tak sme to spojili. Po tyzdni bol uplne v pohode. Vtedy ale nebol vo veku, kedy sa mu taketo nieco dalo vysvetlit. Teraz ked ho o niecom chcem presvedcit, pouzivam metodu, ze je velky chlapcek a preto moze to a to. Velmi sa mu to paci, ze je velky a povacsine s tymto pristupom mam uspech. Skuste detom vysvetlit, ze su uz velke, nechajte, aby pomohli zariadovat izbicku, ked sa tam nastahuje aj spaci maco (alebo akakolvek ina najoblubenejsia hracka), snad sa prestahuje aj dietatko s radostou. Drzim vam palce, dajte vediet, ako ste dopadli. Eva a Matko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
14.7.05 00:29

Ahojky!

Před nedávnem jsme řešili stejný problém,jak přesvědčit naši 2,5 letou holčičku,že bude spinkat v pokojíčku,každým dnem čekáme mimi,takže to bylo dost aktuální.
Hodně jsme ji motivovali už dopředu,že bude mít krásnou novou velkou postel a povlečení s krtkem a že tak krásný spinkání bysme s tatínkem taky chtěli.O tom,že postýlku podědí maldší sourozenenec jsme ani nemukli,aby se nezasekla už dopředu.
V den,kdy manžel smonotval novou postel,já povlíkla novou velkou peřinu do krásného barevného povlečení a Klárka se doslova těšila,jak v ní bude spát.První noc byla tuhoň a přišla až ráno,celá udivená.Druhá noc byla trošku krize,to přišla 2× s pláčem za námi do ložnice a od té doby už v noci nepláče,jen přicupitá a já nebo manžel s ní jdeme do pokojíčku,počkáme až usne a vracíme se zpátky.Někdy ani nepřijde a spinká celou noc.Ale myslím si,že je důležité vytrvat a jít s dítětem do pokojíku,aby si zvyklo,že má spát tam a ne s rodiči v posteli.Já se totiž s ní nikdy moc nevyspím,pořád se vrtí a to mě budí.A odmítám sebe nebo manžela pravidelně odsouvat do pokojíku do její postele.
Takže to je má zkušenost,čekala jsem to zvykání mnohem horší a vlastně jsme to s manželem asi nesli hůř než dcerka.V pokojíku spí už 2 měsíce a je to pohoda.
Jo a necháváme otevřené dveře a v chodbičce svítí malinké světýlko,jen 4 W žárovka,aby viděla na cestu,když se v nocui vzbudí.

Hodně štěstí
Hanka,Klárka 31 m a mimís 4 dny do TP :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
30.1.12 23:05

My máme problém se čtyřletým synem,do 2,5 spal s náma v ložnici,pak v pokojíku.Byli jsme rádi,jak rychle si zvyknul v pokojíku,ale co máme 6 měsíční mimčo,skoro každou noc přijde do ložnice a dělá scény,že chce spát s náma,i když usne v pokojíku,ale v průběhu noci se probudí a dojde.Nemáte nějakou radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
30.1.12 23:18

Malej spí od roka sám v pokojíčku a ted jsou mu dva a budem mu kupovat už velkou postel . Taky jsem zvědavá jak bude reagovat na mimi až se narodí. To bude spát s námi v ložnici minimálně do 6 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
31.1.12 10:42

Ahojky..my udělali pokojíček v půl roce a zvykl si tam být sám, jen tam mám taky válendu a občas tam spíš utíkám já od chrápajícího přítele… :lol: :lol: :lol: :lol: Tenhle víken jsme mu udělali nový pokojík ve větší místnosti a budou mu dva v březnu,spí sice v postýlce ale koupila jsem mu ostel s klouzačkou má je rád, ale nenechám ho tam samotného…je to sice brzy, ale chci aby so zvykl na svoji místnost, jsem ze všeho taková nadšená a vše musím mít hned… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tak je to vždycky s nevolí přítele do týdne hotové, ještě jdu malovat letadla na stěnu. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
21.3.12 13:09

ahojky ja mam 2 dcerky 3 a pul roku a 17mesicu ta mladsi usne v pokojicku se svetylkem sama v postylce ta starsi spala porad s nama ale naucila jsem ji aby spala ve svympokojičku poridily jsme ji tam televizi tak vždycky usne u televize:) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí