Vlčí dítě - syn absolutně neposlechne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.7.13 22:47

@cipis Co se týká toho přirovnání s lanem- když se nad tím zamyslíš, je na tom hrozně moc pravdy, také uklidnění ohledně autismu, řešili jsem ještě spaní s námi v posteli, ale tam máme problém, že malá byla hospitalizována v nemocnici, tam to bude běh na delší trať, ale daří se. Pokud nepomáhá odvádění pozornosti je dobré přejít na úplně jinou věc, schválila i odměny ve formě lipa (sladkost), pokud ji jinak nebude dál vyžadovat - nevyžaduje. Pro děti i je velice důležité udržení jistého stereotypu. U nás například mohl být startér prázdninový režim. Není cvičení a kolektiv na který byla zvyklá, atd… Je toho moc…

• Citovat
  • Upravit
9199
25.7.13 22:48

Tuto diskuzi jsem potrebovala. Presne tohle mi ted vrta hlavou. Mam syna 2 roky a 7 mes. a 2 mes. miminko. Je to u nas presne jak přes kopirak, jen když si s nim chci hrat nebo cist, tak jde a je to nejhodnejsi kluk na svete. Ale přes den nespi, tak vecer je to největší protiva a když jdeme z venku domu, tak o nas vi i na druhem konci obce :zed:. Ja se uklidnuji tim, ze to je zarlivost, ale nekteri z okoli ho nazyvaji nevychovanym parchantem a nic je nezajima. A to mi na klidu neprida :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.13 22:50
@cipis píše:
@Gladys "Ale před časem několikrát udělal, že sedíme na gauči, on roztáhnul nohy (chodí tu většinou nahý), kouká na pinďoura a najednou začal čurat A vysloveně ho pozoroval, jak to z něj teče "Jo, to známe, ten náš u toho ještě volá - maminko, já čůrám… Během týdne několikrát počůral gauč a pak zase jak když utne. Musí občas to svoje tělo i pozorovat, že.

To je to nejlepší. Ditě si musí uvědomit své tělo. Tu moč. Ten proud co z něj teče. Proto je léto na odplenkování výborné. To se nám taky stalo, to je právě to ono, že je dítě na nejlepší cestě se obratem zbavit plenek.

• Citovat
  • Upravit
31594
25.7.13 22:53
@Anonymní píše:
To je to nejlepší. Ditě si musí uvědomit své tělo. Tu moč. Ten proud co z něj teče. Proto je léto na odplenkování výborné. To se nám taky stalo, to je právě to ono, že je dítě na nejlepší cestě se obratem zbavit plenek.

on už se jí obratem před několika měsíci zbavil :cert: Chodí velice spolehlivě od chvíle, kdy se poprvé vyčural do nočníku, celkem záhy tam začal i kadit, momentálně už nemá plínu ani na ven.
Zkrátka byl asi zvědavej či nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.13 22:55
@AliTad píše:
To kakání mi nevadí, taky si říkám, že k tomu dospěje. Plínku pořád dávám na odpolední spaní a na noc, tak to může vytvořit do ní. Jinak vysvětluju a vysvětluju, rozhodně se nezlobím nebo tak něco (naopak ho musím uklidňovat, že se nic nestalo, z těch bobků je fakt zničený).

To děláš výborně, chválit. Ale to uklidňování nepřehánět. Když bych měla porovnat jak to říct. Tak: „ty jsi tak šikovný co jsi vyrobil, to je ale bobek, že?“ Víc nic, nepatlat se v tom.

Jestli je kozoroh a trošku na to věříš, tak je citlivý. Z tvého popisu fakt nijak zvlášť neškodí. Fakt se jen osobnostně vyhraňuje a je to fakt zdravé. On bude v pohodě, buďte cílevědomí, neustupujte. Ty básničky a písničky se taky naučil opakováním a ani jsi možná netušila jak moc tě vnímá. To bude dobré.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.7.13 22:58

@Gladys Ano, přesně tak byl zvědavý jak to funguje. To je úplně parádní jak jsou ty děti zvídavé. Jako mě tohle dostává, jak si to rovnají v hlavičkách.

• Citovat
  • Upravit
dada1511
25.7.13 22:59

@Gladys :lol: :lol: :lol: To mi připomělo, jak si sedím, koukám na film, a žděšeně zjištuji, že můj syn stojí na „nové“ sedačce, s pindíkem venku a chce počůrat stěnu :lol: :mrgreen: :lol:,skoro mě trefil šlak, ani nevím, co mu v té malé hlavičce proběhlo, že ho to vůbec napadlo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2964
25.7.13 23:02
@cipis píše:
jsem ten typ, co bude radši 3 měsíce prát posrané kalhoty, než nosit další rok plenku

Píšeš o sobě, ne o dítěti, doufám. Protože rodiče, který prosazujou svoje touhy a představy na úkor možností dítěte, fakt nechápu. Nadělají si akorát mraky problémů a pak si stěžujou a vymlouvají se na povahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
25.7.13 23:02

@nosanek Jak lidi z venku 8o, ať se laskavě podívají do svého hnízda. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
31594
25.7.13 23:04
@dada1511 píše:
@Gladys :lol: :lol: :lol: To mi připomělo, jak si sedím, koukám na film, a žděšeně zjištuji, že můj syn stojí na „nové“ sedačce, s pindíkem venku a chce počůrat stěnu :lol: :mrgreen: :lol:,skoro mě trefil šlak, ani nevím, co mu v té malé hlavičce proběhlo, že ho to vůbec napadlo :mrgreen:

teď jsi mi připomněla, jak si prostřední narychtoval na jediný koberec v celém baráku takový maličký kelímek, co se z něj staví věž, velikost cca pribináček, a chystal se na něj usednout a tvořit, odvolala jsem ho v poslední vteřině :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
25.7.13 23:08

@Gladys :mrgreen: :lol: :mrgreen:…co víš, třeba by mu to vyšlo :lol:

• Citovat
  • Upravit
2964
25.7.13 23:08

@AliTad Rozhodně je dobře, že to řešíš, že nad tím přemýšlíš a že tě to trápí. Spousty matek řeknou, že to moc řešíš, nebo že syn takový prostě je, než aby investovaly trochu empatie a snažily se přijít na to, co děcko může trápit. Holky (i velké) se z trápení snadněji vyžvaní, ale kluci jsou v tomhle extra uzavření. Osobně se podepisuju pod to, co psala na 1. stránce @Kalla1412 - něco ho trápí, připoutává si pozornost a zároveň se učí si prosadit svou. Je to o nervy, umím si představit. Ale dej tomu čas do tří let, kdy se osobnost dítěte ustaluje. :kytka:

Anonymní, nedala bys ještě nějaké rady? Všechno, co píšeš, zní velice rozumně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.13 23:21

@Marjanka Já bych ráda, ale už jsem se dostala téměř na konec. Byli jsme tam zatím jen jednou a to 50 minut, více se toho stihnout fakt nedalo. Psycholožka to pojala formou úkolu pro rodiče, protože vychováváme. Myslím, že jsem na ni měli veliké štěstí. Ono těch rad může být moc, ale každý řeší něco trošku jiného a my byli hlavně vyvalení z té změny. Normálně jsem se bála, že se malá pomine. Co ona dělala v noci, to bylo hrozné. Nicméně zpracovávala ty svoje nervičky ze dne, takže to pak v klidu nemohla ani spát.

Ale jako na rovinu, hodně záleží i na zázemí a přístupu rodičů. Například taťka je taky rodič a nehlídá, taky vychovává.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.7.13 23:27
@cipis píše:
Musím říct, že pro mě teda bylo odplenkování docela důležité, jsem ten typ, co bude radši 3 měsíce prát posrané kalhoty, než nosit další rok plenku. Ale pokud by s tím měl syn nějaký velký problém a nenechal by si to v klidu vysvětlit nebo se nějak namotivovat, tak bych ho asi taky netrápila.

Tohle teda není moc dobré. Odplenkováváš dítě, které na to ještě vůbec nemusí mít. Ne sebe. Je hrozně moc faktorů, které tenhle proces ovlivňuje. Ty ho vlastně nenecháš si tu situaci uvědomit, zbrzdíš ho a vracíš takto pořád na začátek.

• Citovat
  • Upravit
dada1511
25.7.13 23:39

@Marjanka :D Jé, tak to se mě dost dotklo 8o. Něco ti povím, mám 9 letou dceru, a kdybych měla srovnávat její vývoj, s vývojem syna, tak se zblázním ;).A mého syna určitě nic netrápí, je to spokojené vysmáté dítě, které prostě rádo škodí, aby mělo pozornost v tu nejnevhodněší chvíli. A opravdu, nejde hned všeho nechat, a na jeho dupnutí se soustředit jen na něj, a něco co se mu v té chvíli v jeho hlavince vylíhlo. To by pak opravdu rodič skákal, jak si dítě hvízdne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML