Vlezlá kolegyně

Anonymní
20.10.22 18:28

Vlezlá kolegyně

Jak slušně říct kolegyni, která se každou chvíli zve ke mně na návštěvu že jí doma zkrátka nechci? Je rozvedená, žije sama v bytovce, nemá žádný kamarádky protože je nesnášenlivá a hádavá. V práci je kariéristka, leze šéfům do zadků a žaluje. A každou chvíli se někomu z kolegů nacpe domů protože se nudí a je zvědavá jak kdo bydlí. Pak pomlouvá že by tohle doma nechtěla, tamto doma nechtěla, takhle by žít nechtěla. Už nějaký čas mi říká že až pojede kolem tak se staví, já na to nereaguju, jen se vždycky usměju, ale už mě s tím začíná štvát. Doma jí nechci, nemám zájem o její návštěvu, nevim co bych si s ní povídala. Stačí mi v práci. Mám hrůzu z toho že mi tu jednou zazvoní, je drzá a vlezlá.
Jenže jak jí to říct?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ontarova.stara
20.10.22 18:39

Zminila bych se, ze ty stenice se nas i po opakovane deratizaci drzi jako kliste a vyznamne se podrbala.

• Citovat
  • Upravit
1257
20.10.22 18:43
@Anonymní píše:
Jak slušně říct kolegyni, která se každou chvíli zve ke mně na návštěvu že jí doma zkrátka nechci? Je rozvedená, žije sama v bytovce, nemá žádný kamarádky protože je nesnášenlivá a hádavá. V práci je kariéristka, leze šéfům do zadků a žaluje. A každou chvíli se někomu z kolegů nacpe domů protože se nudí a je zvědavá jak kdo bydlí. Pak pomlouvá že by tohle doma nechtěla, tamto doma nechtěla, takhle by žít nechtěla. Už nějaký čas mi říká že až pojede kolem tak se staví, já na to nereaguju, jen se vždycky usměju, ale už mě s tím začíná štvát. Doma jí nechci, nemám zájem o její návštěvu, nevim co bych si s ní povídala. Stačí mi v práci. Mám hrůzu z toho že mi tu jednou zazvoní, je drzá a vlezlá.
Jenže jak jí to říct?

boženko, já na návštěvy nejsem, nemám ráda, když za mnou někdo chodí domů. a vlastně si teď uvědomuju, že za posledních 2/3/5 let u nás nikdo ani nebyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8106
20.10.22 18:52
@Anonymní píše:
Jenže jak jí to říct?

Zatím to podle mě zkouší, jak zareaguješ a čeká na souhlasnou reakci. Ale stejně bych jí na tvém místě odvětil, že návštěvy nemáš ráda. Že jsi ráda, když máš doma klid. Nebo že se přeci vidíte pořád v práci, tak proč se vidět ještě odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
20.10.22 18:56
@Anonymní píše: Jak slušně říct kolegyni, která se každou chvíli zve ke mně na návštěvu …

Na pozvání musí být dva: ten který zve, a ten kdo je pozván. Jak se to prosím dělá, že se někdo sám pozve do cizího bytu na návštěvu? To neznám, prosím popiš podrobněji.

Mám hrůzu z toho že mi tu jednou zazvoní, je drzá a vlezlá.

Tak jí mezi dveřmi sdělíš že jsi ji nepozvala, a zabouchneš jí dveře před nosem, no. Ty bys měla začít trénovat asertivní chování a naučit se říkat NE.

A nikdy nevysvětluj, proč říkáš NE. V tom se naprosto mýlí @rmot . Jakmile začneš cokoli vysvětlovat, znamená to že přiznáváš chybu a pokoušíš se obhajovat, omlouvat, vymlouvat.

Ne, nikdy nevysvětluj. Jedině přátelům. Ostatním je velké prd do toho proč říkáš NE, proč nejásáš, nebo proč nemáš zájem o to či ono.

Příspěvek upraven 20.10.22 v 19:13

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.22 19:13

Tak se občas v kolektivu bavíme co jsme si kdo pořídil do domácnosti, nebo na zahradu a ona hned že se přijede podívat. Přitom sama nepozve nikoho.

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
20.10.22 19:17

Normálně: „Jsme kolegyně v práci, ale nejsme přítelkyně a ani kamarádky, proto nechápu tvůj důvod případné návštěvy.“

@Anonymní píše:
Jenže jak jí to říct?
  • Citovat
  • Upravit
ontarova.stara
20.10.22 19:20
@Anonymní píše:
Tak se občas v kolektivu bavíme co jsme si kdo pořídil do domácnosti, nebo na zahradu a ona hned že se přijede podívat. Přitom sama nepozve nikoho.

A to je takovy problem ji opacit, ze doma chcete mit s manzelem svatej klid? A kdyz prijde, slusne ji vypoklonkovat, ze do deseti minut cekate rodice/kmotru/milence/socialni pracovnici ;) a proste se to nehodi? Ver mi, ze podruhe neprijde.
Bud trochu asertivni, kdyz se budes klepat jako ratlik a bat se ji odpalkovat, budes ji mit doma ob tyden.

• Citovat
  • Upravit
613
20.10.22 19:23

Řekni jí to přesně tak :D
Doma jí nechci, nemám zájem o její návštěvu, nevim co bych si s ní povídala. Stačí mi v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5134
20.10.22 19:34
@Anonymní píše:
Jenže jak jí to říct?
‘Neztracej cas neohlasenou nevstevou, vecne bud nejsme doma nebo kdyz jsme, tak mame svoje veci na praci.’
Nebo rovnou naprimo ‘a proc bys to delala? Vzdyt se spolu nebavime ani v praci’
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
20.10.22 19:35

Normálně ji do očí říct: Nevidím důvod, abys k nám chodila, vidíme se přece v práci. Nic nevysvětlovat, nelhat, nezvat dál, ani kdyby zazvonila. Kdyby se zjevila za dveřmi, tak bych řekla, ne, nepozvu tě dál, zítra si to povíme v práci, jestli mi chceš něco říct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
20.10.22 19:40

,,My moc na navstevy nejsme, zveme prakticky jen nase blizke spolecne pratele. A uplne nejvice nesnasime neohlasene navstevy a nezvane hosty,,

• Citovat
  • Upravit
8106
20.10.22 19:45
@Tala20 píše:
Tak jí mezi dveřmi sdělíš že jsi ji nepozvala, a zabouchneš jí dveře před nosem, no. Ty bys měla začít trénovat asertivní chování a naučit se říkat NE.

A nikdy nevysvětluj, proč říkáš NE. V tom se naprosto mýlí @rmot . Jakmile začneš cokoli vysvětlovat, znamená to že přiznáváš chybu a pokoušíš se obhajovat, omlouvat, vymlouvat.

Ne, nikdy nevysvětluj. Jedině přátelům. Ostatním je velké prd do toho proč říkáš NE, proč nejásáš, nebo proč nemáš zájem o to či ono.

Příspěvek upraven 20.10.22 v 19:13

Souhlasím s tebou ohledně toho NE, ale málokdo na to má to takto oznámit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.22 19:57

Řekni, že nemáš čas na návštěvy. Jinak mám taky kolegyni stejného typu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
20.10.22 19:58

Choď otevírat dveře v bundě. Když to bude vítaná návštěva, tak jsi právě přišla a pokud nevítaná, tak jsi zrovna na odchodu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová