Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mám v pokoji vlhkost vzduchu 74. je to moc, nevím, co dělám špatně, větrám pořád, topíme, poradí někdo? díky
Tuhle situaci znám, cihlový dům, zateplený, větrání ráno, večer, po vaření,… Pomohlo až pořízení vysoušeče a min. hodinu sušení denně a nyní vysoušení pomocí klimatizace, tím udržujeme vlhkost kolem 50%. Zkoušeli jsme i vysoušecí tablety, ty moc nefungují a nevyplatí se.
Taky jsme s tím bojovali, dokonce se nám doma tvořily plísně! Větrání nestačilo, koupili jsme elekrtický vysoušeč, jedině ten nám opravdu zabírá. Chemické odvlhčovače u nás taky nebyly dostatečně účinné až ten elektrický.
@milwinka vůbec nevím, že nějaké vysoušeče existují. chtěla jsem pořídit zvlhčovač vzduchu, ale to v tomto případě asi ne, že? dáš mi odkaz prosím, jaký vysoušeč je dobrý?
Zvlhčovač určite nepotřebuješ s vlhkosí doma 74%.
Podívám se jaký máme odvlčovač my.
Tak my máme tento typ- Sinclair CFO 20N: http://www.vzdusin.cz/…lair-CFO-20N
a jsem s ním spokojená.
@milwinka děkuji, a je to na celý byt nebo jen na jednu místnost, máme 3 pokojový byt, ted jsem větrala a topila a klesla vlhkost a zase stoupá, už jsu vážně naštvaná, nevím fakt čím to už je
Také máme, typ Sinclair CFO16E. Postupně přemistovat, tenhle zvládne i dvě místnosti najednou.
@esmeralda44 píše:
Ahoj, mám v pokoji vlhkost vzduchu 74. je to moc, nevím, co dělám špatně, větrám pořád, topíme, poradí někdo? díky
Na kolik stupňů topíte?
My topíme na 22-23 stupňů přes den a 21 v noci a bez sušení vlhkost letěla raketově nahoru, běžně 75-78 %.
Při současném vlhkém počasí (u nás denně prší) se ani větráním nedá dostat moc nízko.
Větrat, topit, vysoušet, omezit kytky, nesušit v bytě prádlo…
To je novostavba?
Mě na vlhkost vzduchu pomohla sušička a zrušení většiny kytek. Nechala jsem jenom pár bylinek a taky mám víceméně pořád otevřené mikroventilace, i když je venku vlhko, tak to pomáhá. Naštěstí jsme to neměli tak, aby byl potřeba vysoušeč.
Mas doma susicku, digestor? To pomaha na znizenie vlchkosti.
Inak treba otvorit okna dokoran a udela pruvan…
Jak presne vetras? Na 5 minut otevrit okno dokoran a zavrit? Mas doma kvetiny? Digestor? Kde susis pradlo?
Nechavala bych pootevrene trosku okna (nezavirala uplne na doraz).