Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Pouzivam plenky OneSize Duha Popolini. Doted jsem mela svrchnaky pouze PUL. Potrebuju koupit vetsi velikost svrchnaku. Chtela bych zkusit vlnacky od Popolini. Je lepsi napred zkusit ty s nohavickama nebo bez? S cim jste spokojenejsi? Ony ty kalhotky Duha jsou dost siroke a objemne, tak chci radsi zustat u znacky Popolini, aspon u PULovych se mi to osvedcilo. Dekuju moc za radu.
Divala jsem se na MMB. Hodne se prodava Disana. Myslite, ze u tech nohavickovych je jedno jaka je to znacka? Ze prekryji kazdou kalhotkovou plenku?
Přímo s popolinama nemám zkušenosti, mám právě ty disany a zdá se mi že vypadají podobně. S Disanama jsem spokojená velmi
používám téměř jen je. Nohavičkové vlňáčky tu určitě překryjí kalhotkovou plenku (samozřejmě v přiměřené velikosti)
@pomeranca kdyz ma mimi ty vlnacky, nema pak moc objemnej zadecek? Bojim se, aby nebylo zbytecne nemotorne. A jak v lete, pry jsou vlnacky na leto idealni, jakou mas zkusenost?
Tak na léto bych zrovna disany nedávala, vlna je sice prodyšná, ale zas na druhou stranu si nemůžu pomoct a sama o sobě hřeje
Disany jsou dvouvrstvý hustě pletený, ty mi na nějaká vedra nepřijdou moc vhodné. Mám pocit, že ty popoliny jsou to samé v bledě modrém.
Plenku ti určitě překryjí, v přiměřené velikosti, u vlňáků je vždycky lepší počítat s určitou srážlivostí, takže raději brát větší než akorát.
Na léto se mi hodně osvědčili jednovrstvé vlňáky hrubě pletené, konrkétně mám jedny od Aitu, udrželi i celonoční batolecí plínu, naprosto neprovlhali a přitom krásně větrají. Mají jedinou nevýhodu - jsou poměrně nízké i v té největší velikosti, takže jsem pod to kolikrát pěchovala plínku, aby nelezli okraje - dávala jsem anavy kalhotkové, ty nějak extra vysoký sed nemají, nevím, jak jsou na om ty popolinky.
Ale z té šumavské ovčí vlny plete spousta maminek na Fleru a není to drahé. Popoliny/disany bych v létě dala maximálně v noci.
A pokud můžu doporučit, tak v létě je nejlepší edávat dítěti svrchňáky vůbec, dát kalhotkovou plínku samotnou, na nohy třeba nějaké návleky (dobré jsou Sponks), hezky to větrá, svrchňáky jsem v největších parnech dávala jen do postýlky a když jsem brala dítě do šátku.
@Gladys dekuju za supr informace. Hlavne tu, ze mam koupit o velikost vetsi. Mala ma ted pul roku a 7,5kg, tak ji koupim radsi vel. L. V lete ji asi taky tedy budu nechavatjen v kalhotkach, snad to bude ok. Budu ted nakupovat i jedny polyesterove svrchnaky, koupit taky radsi rovnou L, i kdyz jsou az od 9kg? Cislo M jsme ani nemeli, docasne jsme byli chvili na jednorazovkach az z niceho nic mala hodne vyrostla, tak nechci investovat zbytecne. Ma docela faldikove nozky ![]()
@Ditu1 já se přiznám, že já mám u pulek maličký velikosti a pak už jen jednovelikostní, přijde mi, že se nevyplatí to kupovat vícevelikostní. Třeba teď jsem koupila thirstiesky duowrap, ty mají velikosti dvě, jednička už je malýmu skoro malá, tak jsem koupila 2, jsou poměrně dost velké, ale už se dají, malej má 7kg.
A třeba flísáky anavy jsou jednovelikostní a nosí mi je oba, mimino přes nějaký sklad či kalhotkovku a víc zaplý, batole s plínou na rovno ![]()
Ahoj Ditu, pouzivam One Size Super. To je asi ta sama plina co Duha. Vlnacky urcite kup L. I pri setrnem prani v ruce se ti mohou trosku srazit. A i kdyz budou o neco vetsi, tak to (zejmena v noci) nevadi. Vlnacky Popolini mi prijdou o trochu tenci nez Disany. Oboje jsou pletene dvojite. Mam Disany natahovaci a pod to One Size plinu a syn v tom ma fakt velky zadecek. Nevejde se mi tak do zadnych kalhot, tak mu k tomu davam navleky na nozicky a ponozky. Ty vlnacky Wool Wrap (bez nohavicky) jsou sice mene objemne, ale jak maji ten suchy zip, tak ho obcas poskrabou na brisku. Syn ma 7 mesicu a travi vetsinu casu na brise. Wool Wrap se suchym zipem bych tedy na takto male mimco davala spis na noc. Nebo je nechala az na chodici batole. Ty skrabance mi vadi. Ale mozna mu ty vlnacky jen blbe nandavam?
Nakonec jsem si dneska objednala PULky od Haipy a uz se nemuzu dockat az zase zacnem latkovat. A to jsem ty plinky malem vsechny prodala! Chci dat tem polyesterovym svrchnakum jeste sanci
A tak ted premyslim, proc bych vlastne mela chtit i ty vlnacky?? Mozna na noc… Je jeste nejaky duvod, proc do vlnacku jit? Jake svrchnaky pouzivate, kdyz jdete s mimi ven na delsi cas a nemuzete ho brzy prebalit? Prave ty vlnaky? Trochu me vydesila zminovana objemnost, zvlast kdyz uz i samotna plinka duha je obr.
@Léňa111 to se suchym zipem znam, strasne mi to vadilo u pul kalhotek od popolini, ktere jsou k duze dodavany v baliku. Trosku jsi me nahlodala s objemnosti vlnaku. Fakt nevim, jestli je teda poridit. Prosim te, kdyz mas „skoro duhu“ taky, jake svrchnaky a v jakych pripadech vlastne pouzivas?
Ale já na vlňáčky nedám dopustit. Teda, používám je zatím jen asi dva měsíce, ale ty Disany s nohavičkou mi zatím nikdy nepropustily. A to malý tuhle spal 12 hodin v kuse. Na noc to jsou podle mě nejlepší svrchňáky. Mám dobrý pocit, že když tak dlouho spí, tak mu prdelka dýchá. Pak mám ještě PUL Flexi Wrap od Tots Bots - to proto, že mám ještě plenky Bamboozle od TB, tak ty svrchňáky používám i na One Size. Docela se to dá, ony ty TB jsou taky dost široké mezi nožičkama, ale asi jsou i lepší svrchňáčky. Teď jsem levně ulovila na bazárku Popolini Vento, tak jsem zvědavá jaké budou až dorazí. Očekávám, že by měly na plenku One Size sednout dobře. A pak mám ještě flísáčky Anavy na suchý zip. Ty na One Size moc dobré nejsou. Jsou užší než ta plenka. Ale stejně je občas dám. A pak ještě ten Wool Wrap od Popolini na suchý zip, ale ty buď nechám na později nebo prodám, jak jsem psala, tak škrábou. Být tebou, tak vlňáčky (s nohavičkou) určitě zkusím. Malý vypadá sice jako sumo zápasník, ale jak ty vlňáčky pruží, tak ho to myslím v pohybu nijak zvlášť neomezuje. Jinak jak jsem pochopila z diskuzí, tak vlňáčky na ven do kočáru asi moc nebudou. Dočetla jsem se, že sedící dítě by je mohlo „prosedět“ a tak provlhnou, ale tak daleko ještě nejsme. Já na ven dávám radši ty PUL od TB. Prosím, až je budeš mít, napiš jak na Duhu jdou ty Haipa Daipa. Děkuji.
@Léňa111 diky diky! Vlnacky na noc teda vyzkousim taky.
Jsem na ne zvedava. Mam doma jeste bambusove jednovelikostni plenky Bambinex, tak je budu davat mozna na ne. No uvidim. S Haipou dam vedet, dneska prisly, tak je zitra vyzkousim ![]()
@Léňa111 tak po dvou dnech „testovani“ musim rict, ze svrchnaky Haipa Daipa jsou za me nejlepsi, jake jsem zkusila. Jsem s nima moc spokojena. Jako jedine nasi malou nikde netlaci, proste parada. Budu objednavat dalsi, at mam zasobu
Pro uplnost mluvim o PUL s fleesovym lemem, mam ty bombonove. Snad jsem to ted nezakrikla. Jo a z tech co jsem jinak zkousela a u nas neuspely z ruznych duvodu: Popowrap, Baby Lucy, ImseVimse, Bambinex. A taky jsem se nechala inspirovat a uz mam objednane vlnaky natahovaci Disana a na ne se uz taky tesim
Takze moc dekuju za rady a doufam, ze budu spokojena (a hlavne moje mala) ![]()
@Ditu1 děkuji za tip na ty Haipa Daipa PULky. Líbí se mi ty jejich sloníci, tak se zatím budu muset krotit a až budou třeba narozeniny, tak si udělám radost:) Doufám, že budeš s vlňáčky spokojená!
Holky, staci vlnacky pred prvnim pouziti naimpregnovat jednou? Nebo radsi vickrat?