Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Anonymní píše: Více
ne, není žádný důvod,
voda se dává k zapití až dítě začne jíst hustší příkrmy
Vodu jsem začala dávat až k příkrmům. A i teď ji v půl roce spíš plive.
Děti mi vyrostly na UM a na čaji, samotnou vodu jsem jim nikdy nedávala.
@ibis píše: Více
A můžu se zeptat proč čaj? Čaj dostane 3 léty občas k snídani. Jinak od mala jen vodu. I ve školce mají jen vodu.
K UM jsme dávala vodu jen ve velkých vedrech, těch 35 když bylo, nabídla jsem UM, nechtěl, tak jsem zkusila vodu a cucnul si.
Teď ještě žádná extrémní vedra nejsou. V extrémních vedrech jsem dávala v mezidobí pár lžiček vody
Prostě jsem dávala čaj. A můžu ti s klidným svědomím říct, že fakt žádná tragédie se nekonala.
Ja dávala čaj, kdyz byl syn na um. Zaprve byl proti nadýmání a zadruhe sem nemusela venku připravovat mliko, cucnul si čaje a vydržel o chvíli dyl než byl čas na mliko, přecejenom to um se musi dodržovat rozestupy a v tom vedru mel za chvili žízeň, urcite by nevydržel se treba 3 hodiny nenapit, kdyz bylo 30 stupňů plus ![]()
Zeptej se generace svych matek, daval se fenyklovy caj apod., protoze cista voda jim nechutnala.
Fenyklový čaj se dával, aby neměli bolesti břicha.
Já mám tedy obě děti v zimě, ale klidně bych dala…
Voda neuškodí, takže klidně zkus dávat, dyť je to jen voda ![]()
Dcera už teď má tedy příkrmy, ale i mezi um se vody klidně napije.
Dokonce to kolikrát zahnalo pláč, takže žízeň asi i měla…
Ze začátku fenyklový a pak ovocný. Už je to ale dávno.
Dokud je miminko pouze na mléku, ať už mateřskému nebo UM, voda ani caj se již neprodává. S tekutinami se začíná až s příkrmy.
Ano, dřív nám maminky dávaly k mléku i čaj nebo vodu. A ano, přežili jsme. Ale dnes se to již nedoporučuje.
Davate k UM cucnout i kojenecke vody, kor v techto vedrech? Ptala jsem se pediatra, rekl ze k UM nemusim, tak nevim…
Mame 3 mesice.