Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, koupeme se každý den a filtrace jede pořát, vypneme ji jen když se jdeme koupat
@Kelsey aha, my máme vodu ze studny… doufám že se nám s tim podaří něco udělat :/ zkusíme snížit to pH
@Evickamicka dokud jsme meli vofy ze studny byla bila furt az po napusteni mestske bylo vse ok
@Evickamicka píše:
@terinka4444 a kdxz ho tam nebudu dávat, za jak dlouho by se to mělo spravit?
hele, to může být na dýl, podle toho, kolik jsi tam toho nalila, dokud to nebude mít dostatek nečistot, na který se to naváže, tak to tam bude. HHlavně už ho nepřidávej. A pozor, něktreré ty vločkovače dělají ty vločky tak malé, že to nezachytí filtrace a vrací se to zpět do bazénu, takže když se na dně vysráží po noci ten bordel, tak vezmu vysavač, filtraci dím na odpad a ten bordel ze dna vyhodím úplně pryč a dopustím vodu do bazénu.
@Evickamicka píše:
Holky, koupeme se každý den a filtrace jede pořát, vypneme ji jen když se jdeme koupat@Kelsey aha, my máme vodu ze studny… doufám že se nám s tim podaří něco udělat :/ zkusíme snížit to pH
My taky máme ze studny, ph nesnižuj. Nepřidávej vločkovač, uprav alkalitu, filtruj a ono si to sedne. Podle mě jsi to předávkovala vločkovačem. Voda ze studny může natáhnout studniční řasu, to jo, ale bílý zákal nedělá.
@Evickamicka píše:
Holky, koupeme se každý den a filtrace jede pořát, vypneme ji jen když se jdeme koupat@Kelsey aha, my máme vodu ze studny… doufám že se nám s tim podaří něco udělat :/ zkusíme snížit to pH
Ono dost lidi si stezuje na studnicni vodu v bazenu, ze se jim kazi, ze museli i vypustit a cely proces znovu. My mame studnu, ale je v ni pouze uzitkova voda na zalevani.
Tak nasi maj vodu v bazenu taky ze studny a maj ji kazdej rok krasnou.. Zadny ph nemeri, hodi tam akorat tabletu, pousti filtraci a mama teda porad beha se sitkou a vybira bordel ![]()
@terinka4444 já ho tam nalila podle dávky co psali na flašce, takže je mi divný že bych to tim předávkovala
![]()
@terinka4444 koupilu jsme v Lidlu papírky, který měří pH, alkalitu, chlor a ještě něco, teď si nevzpomenu a všechno máme v normě ![]()
Já letos bojovala se zákalem snad dva měsíce. Nakonec jsem ze zoufalství podle nějaké rady nasypala modrou skalici. Bílý zákal zmodral a během týdne se to vyfiltrovalo. Ale to se dá fakt těžko radit, od čeho ten zákal je ![]()
@Evickamicka píše:
@terinka4444 já ho tam nalila podle dávky co psali na flašce, takže je mi divný že bych to tim předávkovala![]()
jo, podle dávky na lahvičce to předávkuješ, navíc jsi to tam určitě lila ve chvíli, kdy tam ty nečistoty nebyly. Prostě pokud není zelená voda, je čerstvě napuštěná, tak se na nějaké vločkovače vykašli. Ještě existuje v Mountfieldu Modrý blesk, nevím co tam je, ale ten dokáže tu vodu zjiskřit. Ale teď na konec sezóny už bych to asi neřešila.
Nevím, jestli to tu už padlo, ale čistíte pravidelně i tu filtraci??
@Evickamicka jo, písek jsem četla, manžel právě ještě filtruje tak, že jde voda ven mimo bazén (tím čistí tu filtraci).
@Evickamicka píše:
@Hadumi jj, teď je i nový písek
ano, nejdřív proplach, dokud jde z hadice špinavá voda, pak výplach ještě tak na 10 vteřin, aby se to vypláchlo. To jde všechno mimo.Ale bílý zákal způsobuje buď blbý PH, což nemáš, nebo moc vločkovače, což máš, ve chvíli, kdy jsi ho nalila do čisté vody, byť podle návodu. V té vodě nebylo nic, na co by se vločkovač navázal a vysrážel. A pak pokud se ne dně vysráží, záleží na vločkovači, co já mám zkušenosti, tak drtivá většina projde filtrací zpět, je potřeba to vysrážené ( pokud je tam toho vločkovače hodně, že dělá bílý zákal) pustit vysavačem prč ze systému na odpad, nebo jak je to tam pojmenovaný. A dopustit trochu čisté vody vždycky, tím se také sníží koncentrace vločkovače. Já třeba letos vločkovač ještě nepoužila, není důvod. Voda to nepotřebuje.