Voda z příkrmu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Voda z příkrmu
Dobrý den, mám možná hloupý dotaz. Dcera je na UM a začali jsme s příkrmy..mrkev, cuketa atd. Vaříme nad párou (kojenecká voda) a tak mě napadlo, jestli by se dala ta voda posléze využít na přípravu UM. Nebo je to úplná hloupost? : ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jako tohle mě nikdy nenapadlo, ale nevidím na tom nic špatného. Akorát ta voda bude navoňaná tou zeleninou a um z toho asi nebude úplně dobrý.
Chápu, že kojenecká voda se celkem prodraží a to mě pak napadá, proč používáš kojeneckou vodu, když vaříš na páře? ![]()
Příspěvek upraven 27.11.23 v 16:53
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, to nedělej. Spíš, když vaříš na páře, není potřeba kojenecká voda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sabinagab píše:
Dobrý den, mám možná hloupý dotaz. Dcera je na UM a začali jsme s příkrmy..mrkev, cuketa atd. Vaříme nad párou (kojenecká voda) a tak mě napadlo, jestli by se dala ta voda posléze využít na přípravu UM. Nebo je to úplná hloupost? :
fuj, jen z té představy se mi navalilo, ale není potřeba vařit příkrmy nad párou s použitím kojenecké vody, když použiješ vodu z vodovodu, úplně to stačí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tu vodu můžeš použít do jakékoliv polévky nebo třeba pod maso, záleží, co zrovna vařiš. Do UM určitě ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V podstatě je to vývar ![]()
Vodu z ovoce jsem dávala na pití, třeba v létě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sabinagab píše:
Dobrý den, mám možná hloupý dotaz. Dcera je na UM a začali jsme s příkrmy..mrkev, cuketa atd. Vaříme nad párou (kojenecká voda) a tak mě napadlo, jestli by se dala ta voda posléze využít na přípravu UM. Nebo je to úplná hloupost? :
Když děláš věci v páře, tak opravdu nemusíš používat kojeneckou vodu. Nemá to žádný smysl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě bych tu vodu nedala do UM, jedině k vaření jiného jídla. Já teda kojeneckou nepoužívala vůbec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem zeleninu zahušťovala vývarem z masa, do um bych vývar nedávala, to nebude dobrý..
Jinak jsem vařila v normální vodě, stejnak se převaří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ona se taky tim varenim zkoncentruje a uz kojenecka nemusi byt. (neni to destilka). pouzila bych ji pro sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit