Potíže po prvním hrášku?

Anonymní
22.11.23 11:36

Potíže po prvním hrášku?

Ahojte, na doporučení pediatra přikrmujeme od 4. měsíce a týdne. Zatím dítko mnělo mrkev, dýni a brambor. 5 dnů před ukončením 5. měsíce jsem mu zkusila dát na zpestření hrášek první lžičku od Hami, sněd tak půlku tej malé skleničky. Večer pak s ním bylo na nevydržení, nechcel spinkat, pořád brečel, druhý den mněl zvýšenou teplotu, v zadečku max 38,2. Starší dítě mnělo taky zažívací potíže, zvracelo, ale hrášek nejedlo. Proto nevím zda potíže mladšího mohl způsobit hrášek, zda by mohla být i zvýšená teplota, nebo chytl něco od staršího.. Do toho 4.měsíce míval potíže s bříškem, ale pak se to upravilo..Co myslíte? Dělal vám někomu hrášek potíže? Já už nevím jakou zeleninu dále dávat..bojím se bolavého bříška..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
411
22.11.23 11:51

Po prvním hrášku někdy před šestým měsícem malého taky hodně bolelo bříško a večer to bylo peklíčko. Nicméně teplotu neměl a ani si nemyslím, že je pravděpodobné, že by ji tvoje dítē z toho mělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22999
22.11.23 12:37

Něco chytl od staršího, hrášku bude mít max. bolavé bříško, ne teplotu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.11.23 12:54

Hrasek bych takhle malemu fakt nedavala.
Proc prikrmujete takhle brzo…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.23 13:00

Kdyby ho bolelo bříško z toho hrášku, mohla som mu tak ublížit, že by to malo nějaké následky? Tedy kromě té bolesti.

A co stě vy dávali první měsíc?

• Citovat
  • Upravit
22999
22.11.23 13:57
@Anonymní píše:
Kdyby ho bolelo bříško z toho hrášku, mohla som mu tak ublížit, že by to malo nějaké následky? Tedy kromě té bolesti.A co stě vy dávali první měsíc?

Já dávala bramboru, mrkev, batát, pastiňák, dýni, cuketu, brokolici, pak kousek květáku, ale ten také nadýmá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
22.11.23 15:05
@Anonymní píše:
Kdyby ho bolelo bříško z toho hrášku, mohla som mu tak ublížit, že by to malo nějaké následky? Tedy kromě té bolesti.A co stě vy dávali první měsíc?

Upřímně mě překvapuje, že někdo do dítěte nacpe první hrášek, brokolici nebo květák jako samostatný příkrm.
Nenapadlo by mě to ani jako prvomatku, vždyť je obecně známé, že tato zelenina nadýmá. Ani pastiňák není vhodný na samostatné jídlo.

Používala jsem to pouze k dochucení vlastních příkrmů, jedna porce malá lžička. Nebo sestavě menu z jiných skleniček. Zvlášt jde koupit i mrkev, dýně, maso. Prostě si to namíchat v rozumném poměru.
Stejně tak maso, taky bys určitě nedala jako samostatný příkrm.

Žádné následky mít nebude, jen trochu přemýšlej nad skladbou menu pro mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.23 15:29

@1Pears1 Já jsem to dala po 3 týdnech příkrmu a teda přemýšlím o tom hodně, četla jsem z více zdrojů, že se hrášku nemusím bát, že tento zelený je zelenina a ne luštěnina… Vždyť to Hami i prodáva jako „první lžička“…
A chtěla jsem mu dát i něco zeleného, snědl ze sklenice tak 50-60g, přičemž hrášku je tam 66%, zbytek je voda…
Jasně, že teraz mu to už raději nedám, když nevím, zda potíže neměl toho..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.11.23 15:38

@1Pears1 Co by stě mi tedy prosím poradila dávat? Já už nevím co bych mohla..

• Citovat
  • Upravit
44228
22.11.23 16:34
@Anonymní píše:

Dávala jsem převážně veškeré Hami příkrmy v malých skleničkách. Přikrmovat jsem začala až po 6.měsíci, tak jsem se nemusela až tak řídit věkovým určením pro nejmenší děti.
Z domácích příkrmů vedly batáty a nějaké maso. Preferuji hovězí, k vůli železu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.11.23 16:51
@Anonymní píše:

Takhle malemu nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko